Las pe altii sa faca asta.![]()
Las pe altii sa faca asta.![]()
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Nu sunt de acord cu treaba asta, nu ca metoda de lucru ci ca rezultate... eu sunt gata sa bag mana in foc ca nu prin toolbar se monitorizeaza traficul Alexa... oricum sunt multe chestii pentru care nu am o explicatie dar ma astept ca aici pe forum sa ma lamureasca cumva.
Nici eu nu cred ca doar prin toolbar. Alexa are crawler si motor de cautare propriu care pot intra si ele in ecuatie. Asta e insa ce declara ei pe site.
Fa un test pe un site romanesc si vezi traficul alexa.
Nu pot sa cred ca toti utilizatorii romani au toolbarul Alexa.
Evident ca nu au, tocmai de aia eroarea e mare. Mie alexa imi arata o medie de 3 pageviews per vizitator si google analytics imi ara 9 si ceva
Alexa a plecat de la un principiu statistic. Este destul sa intervievezi un numar insignifiant dintr-un anume colectiv pentru a deduce mai tarziu pe formule matematice structura si preferintele lui.
Ex. iti este deajuns sa intervievezi 1000 de pers din locuri distincte pentru a-ti da seama cu ce partid voteaza intreaga populatie.
Cred ca toolbar-ul e una din putinele metode de calcul.
Boingeanu Ben
Sper sa fie cum spui tu, desi inclin sa iti dau dreptate si incep sa am dubii in acelasi timp. totusi, eu, unul, nu mi-am instalat acest toolbar. Teoretic, noi ar fi trebuit sa il instalam primii, pentru diverse informatii (probabil irelevante). Daca ei se bazeaza pe toolbar, atunci eu nu mai am nici o incredere in alexa. In Romania sint putini useri care instaleaza pina si goolge toolbar (facind abstractie de noi, care avem neoie de pr). Cel mai "tare" e yahoo toolbar, care se instaleaza odata cu Ymessenger
Eu cred ca alexa se bazeaza pe toolbar si am studiat-o putin. Erorile pe care le da sunt suficient de mari ca sa ma faca sa nu cred ca nu are nici un algoritm inteligent de urmarire a traficului. De exemplu, in cea mai buna zi a mea de cand am dat drumul site-ului din link, alexa ma vede cu zero vizitatori. M-am uitat in GA si am vazut doar 6-7 din America.
Raspunsul e probabil deja clar. Vreti pozitii ridicate in alexa, faceti un site in engleza.
p.s. Stiu site cu 10 de vizitatori pe zi cu pozitie comparabila cu a a mea, eu avand de 50 de ori mai multi momentan.
Alexa.com vs Trafic.ro.
Pe care tindeti sa le credeti? Pe cele de pe Alexa sau cele de pe Trafic.ro?
Care sint mai eficiente? Cel cu toolbar sau cel cu script?
Ambele dpdv al unora e relevant, ptr ca poti estia traficul. Dar care pare apropiat de realitate?
Cel cu userii care au toolbarul sau scriptul de pe site?
Eu nu imi pun baza in vreun "trafic"..."statistics" sau mai stiu eu ce.
Prefer bbclone sau twatch instalate pe server. Astea macar imi dau mult mai multe informatii. Incercati-le si o sa vedeti.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)