Ce credeti? Cum se va dezvolta comertul electronic in 2007? In bine? In rau? Mult in bine? Stagneaza?![]()
Ce credeti? Cum se va dezvolta comertul electronic in 2007? In bine? In rau? Mult in bine? Stagneaza?![]()
Salut BlueBoy,
Depinde foarte mult din perspectiva cui privesti.
End-user:
Pentru end-user va fi din ce in ce mai bine. Preturile vor scadea odata cu eliminarea taxelor vamale (in ideea ca furnizorii vor importa din Uniunea Europeana). Va putea sa comande din Germania, Ungaria sau Austria fara a avea costuri mari de transport.
Magazinele online
Devine tentat sa importi. De exemplu poti importa Toshiba direct din Germania deoarece produsele "Made in EU" sunt scutite de taxe vamale. De asemenea va creste numarul de furnizori, ceea ce nu poate fi decat un lucru bun. Vor aparea noi legi si reglementari. Magazinele care nu au investit in imagine si nu au cota de piata s-ar putea sa aiba probleme. S-ar putea sa apara pe piata romaneasca si magazine renumite din UE.
Furnizori
Aici nu prea stiu cum o sa fie. S-ar putea sa inceapa importul de produse "Made in EU", la preturi mai mici. In Decembrie cred ca o sa fie reduceri masive pentru epuizarea stocurilor actuale.
Concluzie: comertul online o sa prospere si incet incet piata se va aseza.
Cu stima,
Razvan Pop
Eu nu cred ca putem vorbi de o asezare a pietei in 2007. Cred ca se va dezvolta haotic si cu orice pret si se vor deschide noi magazine online si multe dintre ele se vor inchide cu aceeasi viteza cu care s-au deschis.
2007 va insemna dezvoltare, crestere.
Interesat in linkuri quality din siteuri in engleza cat si in acces in PBN.uri non publice. Please PM.
Marius,
"incet incet" va incepe sa se aseze. Si cand zic "incet", zic a dracu de incetisor.![]()
Cu stima,
Razvan Pop
Piata pare sa se dezvolte si la noi, in sfarsit, iar in 2007 sunt multe oprtunitati. si eu mi-as deschide un magazin online, dar nu vreau sa il inchid la fel de rapid, asa cum zice Marius. nu mi se pare floare la ureche sa ai succes![]()
In 2007 cred ca se va vinde cel putin dublu cat in 2006. Cred ca noul an va aduce o multime de surprize pe piata deja existenta, multi furnizori noi si multe noi branduri.
Categoric clientul va deveni din ce in ce mai multumit dar si mult mai pretentios.
Un alt aspect care vad ca nu a fost prins aici, ar fi comertul electronic in sensul de vanzarea de publicitate. Cred ca publicitatea online va avea un boom anul asta la noi. Se poate vedea deja ca s-au marit preturile.
Oricum e de bine...
Eu cred ca vor aparea multe magazine online ( la fel ca ciupercile dupa ploaie). Totusi nu cred ca multe din ele vor rezista mai mult de un an. Mai ales la ce impozite avem in Romania...
se va dezvolta si la noi, si asta va fi un beneficiu mare pentru beneficiarii acestui lucru adica end-useri! cat despre magazinele on-line vor aparea si disparea multe cine mai bun va rezista conform principiilor legilor de piata, oricum sunt magazine mari la care au scazut vanzarile!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)