Una din problemele de baza ale magazinelor de la noi este, dupa parerea mea, impersonalitatea lor. Toata lumea prezinta produsele, preturile si, nu intotdeauna, o lista de detalii tehnice. Nimeni nu tine cont de faptul ca un vizitator trebuie transformat in client si o poza, niste kilowati consumati sau o diagonala nu sunt mereu suficiente. Omul care se duce intr-un magazin, intreaba un vanzator, pune mana pe produs trebuie sa primeasca ceva in schimbul acestor lucruri cand "intra" intr-un magazin online.
Si eu am testat piata magazinelor online acum cativa ani, din pacate nu cu foarte mult succes, nefiind pregatit pentru domeniu. Ce am invatat atunci a fost ca nu e suficient sa ai vizitatori pe site, trebuie sa ii transformi in cumparatori.
Solutii sunt:
- asocierea unui store cu un site din aceeasi nisa
- review-uri ale celor care cunosc acel produs
- atasarea unor scurte articole pentru produse, retete pentru magazinele ce vand mancare, rezumate sau "pagini gratuite" pentru cei care vand carti, free tracks pentru magazinele de muzica, etc.
Evident am vorbit destul de sumar despre un singur punct care este, dupa parerea mea, necesar unui magazin online. Am vazut insa ca multi vor sa puna repede pe picioare o astfel de afacere, nu-si dau seama cata munca implica si sar etape care pot face diferenta intre succes si faliment.

Răspunde cu citat