Si eu sunt de parere ca este suficient loc pe piata. Comertul electronic in Romania, din ce am observat, inca este departe de a fi atins valoarea maxima.
As mai adauga la ceea ce a spus Razvan ca este nevoie si de un capital initial suficient de mare, pentru a putea sa iti asiguri cel putin 3-4 luni functionarea firmei(stocuri, advertising, cheltuieli curente etc). Foarte foarte important este sa cunosti bine piata careia te adresezi si sa poti sa estimezi corect cat poti castiga fara sa fi dus de val, sau fara sa te raportezi la cunostintele/cultura ta online cand iti faci planul de marketing.
Un alt lucru extrem de important este sa iti poti permite sa faci o publicitate de calitate. SEO este foarte important, dar importanta lui difera de la domeniu la domeniu. Deasemenea importante sunt si contactele/parteneriatele pe care la faci. Nu orice comert online depinde exclusiv de google.
Inca un lucru, trebuie sa fi pregatit sa si pierzi. Poti sa faci aproape totul bine si sa nu ai succes. Exemplu:
Firma:Affordable Luxuries - brand international, cu drept de folosire in Romania.
Activitate: vanzarea online de lumanari. Nu va ganditi la lumanarile obisnuite din comert, ci la unele de o calitate deosebita, atat ca aspect cat si ca prezentare/accesorii de la cele mai cunoscute firme din lume: Root Candels, AL Candels, Yankee Candels.
Goods: era implementat sistem de plata prin 2checkout, designul siteului era bun, mesajul transmis era bun, s-a facut ceva publicitate prin revista 7seri, ceva adwords, a aparut un scurt interviu in Capital, s-au investit bani in stocuri. Bads: partea de SEO nu era cum ar fi trebuit.
Rezultat: vanzari slabe si nesustinute -> biznis closed
As mai avea un exemplu oarecum related cu cel de mai sus, dar acolo a fost vorba de capital insuficient pentru a investii in mai multe produse finite, pentru prezentare. Pe idei/concepte nu da nimeni banii, trebuie sa poti prezenta produsul finit. In fine, despre asta nu dau mai multe detalii, pentru ca am de gand sa relansez treaba. Candva
Inchei spunand ca ma bucura foarte mult calitatea discutiilor de aici.

Răspunde cu citat