<div class='quotetop'>QUOTE(Solf @ Oct 4 2005, 04:45 PM) Quoted post</div><div class='quotemain'>
Eu personal nu am nimic cu redirectarea, insa clientii din strainatate cred ca au.
Nu sunt sigur ca multi clienti de afara o sa aiba incredere sa trimita banii online catre un domeniu / firma / persoana aflata in .RO datorita ratei mari de fraude informatice.
Cautam solutii de a "masca" locatia mea (prestatorului de servicii), nu din dorinta de a frauda, ci pentru a evita pierderea clientilor din motivul de mai sus (frauda).
[/QUOTE]
De fapt, marea majoritate a sistemelor de plata de afara merg tot pe idea de redirectare.
Acest lucru se intampla din motive de securitate. Astfel, procesatorul de plati detine controlul.
Mai mult de-atat, cumparatorii online sunt chiar fericiti cu aceasta situatie.
Eu, ca si cumparator, nu as cumpara nimic de pe site-ul www.nu_stiu_cine.com daca as fi nevoit sa le spun chiar lor (pe site-ul lor fara redirectare) datele cardului meu.
In schimb, daca stiu ca oricare ar fi site-ul, eu voi introduce datele cardului pe site-ul procesatorului de plati (care intotdeauna e securizat si e un brand cunoscut), atunci sunt mult mai linistit si dispus sa incerc o comanda online.
Ca o parere personala, nici macar nu as incerca (ca si detinator de magazin online) sa imi customizez pagina pe care sunt redirectati cumparatorii.
As fi interesat sa observe usor ca ei nu imi dau mie datele cardului si le "divulga" numai unui procesator de plati care este sigur.
In concluzie, as recomanda platile fara redirectare doar daca esti un brand foarte cunoscut (Google, Yahoo etc).
<div class='quotetop'>QUOTE(kevinro @ Oct 17 2005, 10:56 AM) Quoted post</div><div class='quotemain'>
Foarte interesanta discutie.
As vrea insa sa-i intreb pe cei care au experienta: o firma poate factura online servicii pentru strainatate? Adica, daca eu ii fac unui tip din Anglia un site, ce posibilitati exista pentru a incasa banii online, banii fiind in acelasi timp vazuti si in contabilitate? Contabila mea mi-a zis ca nu exista asa ceva, singura cale legala e prin transfer bancar pe baza unui invoice, dar eu am vazut cateva site-uri romanesti care zic ca lucreaza cu Moneybookers sau PayPal. Ea mi-a zis ca nu are cum sa justifice in contabilitate, de exemplu, plati de la Moneybookers. :?
[/QUOTE]
In principiu, problema are rezolvare chiar daca nu poti fi sigur ca, in eventualitatea unui control, "domnul de la fisc" nu iti va crea probleme.
Totul depinde de sistemul de plata pe care il folosesti.
Sunt doua tipuri de sisteme de plata:
a) Cei care incaseaza banii de la clienti in numele lor (ex. 2Checkout.com) si ei apar pe extrasul de cont al clientului
b ) Cei care incaseaza banii de la clienti in numele tau (ex. DotCommerce) si atunci pe extrasul de cont al clientului apari tu.
In cazul a) tu, ca si detinator de magazin online, ii faci factura (romaneasca, din facturierul tau) procesatorului de plati indiferent care este clientul real.
In cazul b ) trebuie sa tai factura direct clientului real.
Problema apare atunci cand tai factura fiindca ea trebuie sa se bazeze pe un contract intre tine si client.
In cazul a) este simplu pentru ca ai la baza contractul cu procesatorul de plati (lui ii faci factura).
In cazul b ) este recomandat sa ai un contract semnat (vehiculat prin fax) cu fiecare client.
IMPORTANT: Tineti cont ca nu sunt contabil si nu am studii economice. Am studiat problema fiindca m-am izbit de ea de-a lungul timpului.
Dupa mine, aici sunt probleme iar legislatia nu incurajeaza (prin faptul ca e nevoie de contract cu fiecare client) dezvoltarea e-commerce-ului international.
La un moment dat am discutat problema chiar cu Dl Pambuccian (cel care a avut initiativele legislative pe domeniul IT) si se pare ca este o problema cunoscuta la acel nivel dar nu este inca atat de importanta ca sa vedem si schimbari in acest sens.
<div class='quotetop'>QUOTE(misu @ Apr 27 2006, 04:26 PM) Quoted post</div><div class='quotemain'>
Salut,
Lucrez la un site pentru o cabana si clientul meu vrea sa ofer posibilitatea clientilor de a plati direct pe site. Care ar fi variantele disponibile la ora actuala? Cabana este in Romania iar clientii sunt in special din afara tarii dar si romani.
Despre plata cu cardul am citit la: http://forum.seopedia.ro/index.php?showtopic=652 ...
Merci
[/QUOTE]
Ca recomandare personala ar fi 2Checkout.com (sistem de plati prin card) si, mai nou, DotCommerce.
Ar mai fi si PayPal dar singura varianta pt. folosirea lui (numai pt. incasari) este prin DotCommerce si nu am inca informatii clare despre cum functioneaza.
Ar mai putea fi luat in considere si MoneyBookers.
MoneyBookers nu iti strica imaginea dar nici nu este foarte folosit.
Din experienta mea cam 3% din clienti folosesc MoneyBookers pt. a plati.
Cu prietenie,
Clement

.
Răspunde cu citat