Pagina 4 din 6 PrimulPrimul ... 23456 UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 53

Subiect: Plata cu cardul - metoda de plata in magazinul online

Clement este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    51
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

<div class='quotetop'>QUOTE(Solf &#064; Oct 4 2005, 04&#58;45 PM) Quoted post</div><div class='quotemain'>
    Eu personal nu am nimic cu redirectarea, insa clientii din strainatate cred ca au .
    Nu sunt sigur ca multi clienti de afara o sa aiba incredere sa trimita banii online catre un domeniu / firma / persoana aflata in .RO datorita ratei mari de fraude informatice.
    Cautam solutii de a "masca" locatia mea (prestatorului de servicii), nu din dorinta de a frauda, ci pentru a evita pierderea clientilor din motivul de mai sus (frauda).
    [/QUOTE]

De fapt, marea majoritate a sistemelor de plata de afara merg tot pe idea de redirectare.
    Acest lucru se intampla din motive de securitate. Astfel, procesatorul de plati detine controlul.

Mai mult de-atat, cumparatorii online sunt chiar fericiti cu aceasta situatie.
    Eu, ca si cumparator, nu as cumpara nimic de pe site-ul www.nu_stiu_cine.com daca as fi nevoit sa le spun chiar lor (pe site-ul lor fara redirectare) datele cardului meu.
    In schimb, daca stiu ca oricare ar fi site-ul, eu voi introduce datele cardului pe site-ul procesatorului de plati (care intotdeauna e securizat si e un brand cunoscut), atunci sunt mult mai linistit si dispus sa incerc o comanda online.

Ca o parere personala, nici macar nu as incerca (ca si detinator de magazin online) sa imi customizez pagina pe care sunt redirectati cumparatorii.
    As fi interesat sa observe usor ca ei nu imi dau mie datele cardului si le "divulga" numai unui procesator de plati care este sigur.

In concluzie, as recomanda platile fara redirectare doar daca esti un brand foarte cunoscut (Google, Yahoo etc).

<div class='quotetop'>QUOTE(kevinro &#064; Oct 17 2005, 10&#58;56 AM) Quoted post</div><div class='quotemain'>
    Foarte interesanta discutie.
    As vrea insa sa-i intreb pe cei care au experienta: o firma poate factura online servicii pentru strainatate? Adica, daca eu ii fac unui tip din Anglia un site, ce posibilitati exista pentru a incasa banii online, banii fiind in acelasi timp vazuti si in contabilitate? Contabila mea mi-a zis ca nu exista asa ceva, singura cale legala e prin transfer bancar pe baza unui invoice, dar eu am vazut cateva site-uri romanesti care zic ca lucreaza cu Moneybookers sau PayPal. Ea mi-a zis ca nu are cum sa justifice in contabilitate, de exemplu, plati de la Moneybookers. :?
    [/QUOTE]

In principiu, problema are rezolvare chiar daca nu poti fi sigur ca, in eventualitatea unui control, "domnul de la fisc" nu iti va crea probleme.

Totul depinde de sistemul de plata pe care il folosesti.
    Sunt doua tipuri de sisteme de plata:
    a) Cei care incaseaza banii de la clienti in numele lor (ex. 2Checkout.com) si ei apar pe extrasul de cont al clientului
    b ) Cei care incaseaza banii de la clienti in numele tau (ex. DotCommerce) si atunci pe extrasul de cont al clientului apari tu.

In cazul a) tu, ca si detinator de magazin online, ii faci factura (romaneasca, din facturierul tau) procesatorului de plati indiferent care este clientul real.
    In cazul b ) trebuie sa tai factura direct clientului real.

Problema apare atunci cand tai factura fiindca ea trebuie sa se bazeze pe un contract intre tine si client.
    In cazul a) este simplu pentru ca ai la baza contractul cu procesatorul de plati (lui ii faci factura).
    In cazul b ) este recomandat sa ai un contract semnat (vehiculat prin fax) cu fiecare client.

IMPORTANT: Tineti cont ca nu sunt contabil si nu am studii economice. Am studiat problema fiindca m-am izbit de ea de-a lungul timpului.

Dupa mine, aici sunt probleme iar legislatia nu incurajeaza (prin faptul ca e nevoie de contract cu fiecare client) dezvoltarea e-commerce-ului international.
    La un moment dat am discutat problema chiar cu Dl Pambuccian (cel care a avut initiativele legislative pe domeniul IT) si se pare ca este o problema cunoscuta la acel nivel dar nu este inca atat de importanta ca sa vedem si schimbari in acest sens.

<div class='quotetop'>QUOTE(misu &#064; Apr 27 2006, 04&#58;26 PM) Quoted post</div><div class='quotemain'>
    Salut,

Lucrez la un site pentru o cabana si clientul meu vrea sa ofer posibilitatea clientilor de a plati direct pe site. Care ar fi variantele disponibile la ora actuala? Cabana este in Romania iar clientii sunt in special din afara tarii dar si romani.

Despre plata cu cardul am citit la: http://forum.seopedia.ro/index.php?showtopic=652 ...

Merci
    [/QUOTE]

Ca recomandare personala ar fi 2Checkout.com (sistem de plati prin card) si, mai nou, DotCommerce.
    Ar mai fi si PayPal dar singura varianta pt. folosirea lui (numai pt. incasari) este prin DotCommerce si nu am inca informatii clare despre cum functioneaza.

Ar mai putea fi luat in considere si MoneyBookers.
    MoneyBookers nu iti strica imaginea dar nici nu este foarte folosit.
    Din experienta mea cam 3% din clienti folosesc MoneyBookers pt. a plati.

Cu prietenie,
    Clement

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    51
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Inca ceva......

Citat Postat în original de Solf &#064; Oct 4 2005, 04&#58;45 PM) [post=5060
    Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
    ....
    Cautam solutii de a "masca" locatia mea (prestatorului de servicii), nu din dorinta de a frauda, ci pentru a evita pierderea clientilor din motivul de mai sus (frauda).
    Clientii din strainatate sunt relativ bine "educati" cu privire la e-commerce.
    Daca au cumva suspiciuni ca incerci sa iti ascunzi locatia (si asta se inampla si prin simpla omisiune de a o divulga explicit) atunci au plecat.

Bineinteles ca atunci cand vrei sa vinzi in strainatate trebuie sa ai un .com si nu un .ro dar asta nu pt. a ascunde locatia.

Pentru a depasi "handicapul" originii romanesti a unei afaceri eu recomand punerea in evidenta a originii romanesti cu ajutorul unor unelte care sa ofere siguranta.

Concret, eu folosesc "Site Seal" oferit de catre cei care mi-au emis certificatul ssl.
    In acest fel, vizitatorii vad ca este vorba despre o companie legitima, cu sediu declarat si verificata de catre cel care a emis certificatul ssl.

Mai mult, de obicei cei care furnizeaza site seals posteaza si o limita de asigurare cu privire la garantarea identitatii (cea mai mica este 10.000 usd).

In conluzie, sfatul meu este sa va prezentati pe plan international cu "Da. Dom&#39;le suntem romani dar suntem seriosi" in loc sa incercati sa ]
    ....
    [/QUOTE]

Clientii din strainatate sunt relativ bine "educati" cu privire la e-commerce.
    Daca au cumva suspiciuni ca incerci sa iti ascunzi locatia (si asta se inampla si prin simpla omisiune de a o divulga explicit) atunci au plecat.

Bineinteles ca atunci cand vrei sa vinzi in strainatate trebuie sa ai un .com si nu un .ro dar asta nu pt. a ascunde locatia.

Pentru a depasi "handicapul" originii romanesti a unei afaceri eu recomand punerea in evidenta a originii romanesti cu ajutorul unor unelte care sa ofere siguranta.

Concret, eu folosesc "Site Seal" oferit de catre cei care mi-au emis certificatul ssl.
    In acest fel, vizitatorii vad ca este vorba despre o companie legitima, cu sediu declarat si verificata de catre cel care a emis certificatul ssl.

Mai mult, de obicei cei care furnizeaza site seals posteaza si o limita de asigurare cu privire la garantarea identitatii (cea mai mica este 10.000 usd).

In conluzie, sfatul meu este sa va prezentati pe plan international cu "Da. Dom&#39;le suntem romani dar suntem seriosi" in loc sa incercati sa ascundeti asta.

Cu aceeasi prietenie,
    Clement

FireEyes este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    22nd October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    962
    Putere Rep
    40

Implicit

Clement, excelente comentariile &#33;
    Radio live | Taxi
    text ce tine loc de imagine ;)

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    48

Implicit

"Da. Dom&#39;le suntem romani dar suntem seriosi" in loc sa incercati sa ascundeti asta.
    Bravo Clement&#33; Asta-i atitudinea&#33;

Duncan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    26th October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    135
    Putere Rep
    38

Implicit

Salut&#33; Am citit tot ce s-a scris in thread-ul acesta, dar tot as avea nevoie de niste sfaturi de la voi: am o idee de site care va avea si o componenta de e-commerce (nu vrea sa dau mai multe detalii pana nu il pun "pe picioare"); ideea de baza este ca se va adresa strainilor (exclus clienti romani, nu pentru ca nu vreau sa le vand ci pentru ca nu ar avea nevoie de produs) si as vrea sa stiu care ar fi cea mai buna solutie: shopping cart free (gen osCommerce) + procesor de plati gen MoneyBookers? Credeti ca ar functiona? Sau un procesor de plati roman, gen procesor.ro (dar am inteles ca ar avea comisioane destul de mari)? Ideea e ca nu va fi un price per unit mare la produs, asa ca daca mai dau si un comision gras altora muncesc degeaba...Chestia e ca nu stiu foarte multe despre setting up an e-commerce site (m-am axat pe alte domenii de invatare pana acum) si daca mi-ar putea explica cineva care ar fi pasii consecutivi ce ar trebui urmati in lansarea unui astfel de business, i-as fi tare recunoscator. Tnx in advance for your opinions on the subject.
    semnatura conforma cu regulamentul

Marius Ciocan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    6th September 2005
    Locaţie
    Melbourne
    Vârstă
    50
    Posturi
    408
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Clement Nicolaescu &#064; May 14 2006, 06&#58;05 PM) [post=14865
    Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>......
    b ) Cei care incaseaza banii de la clienti in numele tau (ex. DotCommerce) si atunci pe extrasul de cont al clientului apari tu.
    .....
    Gresesti aici. Pe extrasul clientului apare Dot Span Ventures USA si nu numele tau. Chestie verific]......
    .....[/QUOTE]

Gresesti aici. Pe extrasul clientului apare Dot Span Ventures USA si nu numele tau. Chestie verificata cu cientii mei din state.
    Interesat in linkuri quality din siteuri in engleza cat si in acces in PBN.uri non publice. Please PM.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    51
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Marius Ciocan &#064; May 15 2006, 10&#58;29 PM) [post=14960
    Gresesti aici. Pe extrasul clientului apare Dot Span Ventures USA si nu numele tau. Chestie verificata cu cientii mei din state.
    Serios?

Intelesesem ca Dot Span Ventures USA este folosit doar pt. incasarile prin PayPal si nu pt. platile prin card.

Nu folosesc serviciile DotCommerce dar fiind din "industrie" am avut cateva intalniri cu dumnealor si i-am intrebat expres acest lucru in exact acelasi context ca si ideea discutata pe forum.

As putea "baga mana in foc" spunand ca au raspuns ca eu (administratorul magazinului) apar pe extrasul de cont fiindca fiecare client DotCommerce are merchant id propriu la procesatorul de carduri ..

Interesant ...]
    [/QUOTE]

Serios?

Intelesesem ca Dot Span Ventures USA este folosit doar pt. incasarile prin PayPal si nu pt. platile prin card.

Nu folosesc serviciile DotCommerce dar fiind din "industrie" am avut cateva intalniri cu dumnealor si i-am intrebat expres acest lucru in exact acelasi context ca si ideea discutata pe forum.

As putea "baga mana in foc" spunand ca au raspuns ca eu (administratorul magazinului) apar pe extrasul de cont fiindca fiecare client DotCommerce are merchant id propriu la procesatorul de carduri ..

Interesant ...

Multumesc pentru informatie

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    51
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Duncan &#064; May 15 2006, 10&#58;28 PM) [post=14959
    Salut&#33; Am citit tot ce s-a scris in thread-ul acesta, dar tot as avea nevoie de niste sfaturi de la voi........

Salut Duncan. Am incercat cateva idei aici: [url="http://forum.seopedia.ro/index.php?showtopic=1686"]http://forum.seopedia.ro/i]
    Salut&#33; Am citit tot ce s-a scris in thread-ul acesta, dar tot as avea nevoie de niste sfaturi de la voi........[/QUOTE]

Salut Duncan. Am incercat cateva idei aici: http://forum.seopedia.ro/index.php?showtopic=1686

Mascka este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th May 2006
    Locaţie
    Braila
    Vârstă
    47
    Posturi
    496
    Putere Rep
    38

Implicit

Face cineva un scurt rezumat cu pasii necesari implementarii plati online pe site?? Sa intelegem exact cam cum si ce trebuie facut... (pentru cei mai greu de cap.. ca mine)

Marius Ciocan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    6th September 2005
    Locaţie
    Melbourne
    Vârstă
    50
    Posturi
    408
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Mascka Vezi Post
    Face cineva un scurt rezumat cu pasii necesari implementarii plati online pe site?? Sa intelegem exact cam cum si ce trebuie facut... (pentru cei mai greu de cap.. ca mine)

Dpdv tehnic te ajuta procesatorul.
    Iti trebuie ssl (deci ip fix) la dotcommerce sau nu la epayment, taxa de aderare de 150-200 euro (s-or mai fi schimbat decand am platit-o eu dar nu cu mult).
    In rest...
    Interesat in linkuri quality din siteuri in engleza cat si in acces in PBN.uri non publice. Please PM.

Pagina 4 din 6 PrimulPrimul ... 23456 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum sa-ti faci cunoscute promotiile de pe magazinul tau online
    De danielbuca în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 15th December 2009, 14:53
  2. Ce mai buna varianta de plata online?
    De zerrilos2002 în forumul Servicii bancare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 5th March 2009, 03:52
  3. plata online cu card
    De domd2u în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 30th April 2008, 16:33
  4. plata online pt directoare
    De Ioan Margineanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 12th May 2007, 16:55
  5. Plata Facturilor Online
    De spiruet în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 19th May 2006, 19:50

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •