Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Plata Facturilor Online

spiruet este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2006
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Un chestionar despre PLATA FACTURILOR ONLINE in Romania

http://www.SurveyPro.ro/Survey.aspx?id=abd...e8-f1c269ec158c

Dincolo de chestionar, ce parere aveti?

Dan.Rades este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd March 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    275
    Putere Rep
    35

Implicit

Mult succes cu siteul.
    Din pacate am experienta cu domeniul asta si pana acum pot sa iti zic ca interesul este destul de scazut, chiar cu niste preturi la abonamente foarte mici. Poate in viitor o sa inteleaga si firmele utilitatea acestora

Clement este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    50
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu sunt sigur ca am inteles subiectul discutiei.

Este vorba despre ideea de plata a facturilor online sau ideea de site de chestionare....?

Ma ajutati?

Cu prietenie,
    Clement

spiruet este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2006
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

ideea e PLATA FACTURILOR ONLINE... pt asta am facut un chestionar

a doua ideea e sa-l completati..

Citat Postat în original de Dan.Rades @ May 19 2006, 07:43 AM) [post=15127
    Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
    Mult succes cu siteul.
    Din pacate am experienta cu domeniul asta si pana acum pot sa iti zic ca interesul este destul de scazut, chiar cu niste preturi la abonamente foarte mici. P]
    Mult succes cu siteul.
    Din pacate am experienta cu domeniul asta si pana acum pot sa iti zic ca interesul este destul de scazut, chiar cu niste preturi la abonamente foarte mici. Poate in viitor o sa inteleaga si firmele utilitatea acestora
    salut
    mersi de raspuns.
    poti detalia experienta ta in domeniu?

Dan.Rades este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd March 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    275
    Putere Rep
    35

Implicit

Am completat chestionarul.

Contacteaza-ma pe mess pt. detalii.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    50
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Am completat chestionarul. Iti doresc succes&#33;

Am analizat putin si eu acest domeniu si am sa explic mai jos de ce.
    Exista plusuri mari dar si minusuri.

Plusuri:
    -----------

Din informatiile pe care le detin (o persoana din departamentul billing al unui operator de telefonie) cam toate companiile de utilitati si telefonie sunt interesate sa colaboreze cu un astfel de operator de plati facturi online

Aceasta situatie este determinata si de faptul ca bancile sunt sufocate de plata facturilor la ghiseu si au inceput sa renunte una cate una la oferirea acestui serviciu.

Drept urmare, toata lumea ar fi bucuroasa sa foloseasca un astfel de serviciu.
    Din cate am inteles, daca FacturiOnline ar fi discutat mai intai cu furnizorii de utilitati si apoi ar fi lansat site-ul, atunci ar fi fost primiti cu bratele deschise.

Minusuri:
    ------------

1) Un astfel de serviciu s-ar adresa persoanelor familiarizate intr-o oarecare masura cu Internetul.
    O mare parte din aceste persoane folosesc deja un sistem electronic (eBanking).

Va fi necesar ca un sistem de plata a facturilor online sa stie sa evidentieze anumite avantaje in fata platilor prin sistem eBanking.

2) Varianta simpla a unui astfel de sistem este cea in care utilizatorul introduce datele facturii in momentul platii, ceea ce implica prezenta facturii primite prin posta in momentul platii.
    Mult mai mare impact si succes ar avea un sistem mai complex in care, in baza unui singur detaliu introdus o data la inregistrare (sa spunem cod client), utilizatorul ar avea deja detaliile facturii in sistemul de plati online.
    Acest lucru necesita conectarea la baza de date a furnizorului.
    Desi, cel cu care am discutat eu din departamentul plati sus-amintit mi-a spus ca ei ar fi dispusi sa ofere o astfel de conectare, eu sunt totusi suspicios si cred ca nu ar face-o in final.

3) Comisioanele maricele la transferuri la care trebuie sa adaugi si un oarece comision pt. tine.
    Astfel, platesti comision pentru procesatorul de plati online. Apoi, platesti comision pentru transferul banilor din contul tau in contul prestatorului. Peste toate adaugi si comisionul tau.

Oricum, cred ca este un moment propice pentru lansarea unui asfel de serviciu online si cred ca cine va fi primul se va impune pe piata in urmatorii ani.

Noi (eu si alti parteneri ai mei) analizam si o alta variantacare ar putea fi atasata unui astfel de sistem de plati online care mi-ar permite sa trec de limitarea targetului celor dispusi sa plateasca online cu card.

Este vorba de transmiterea codului de bare al facturii prin sms pe telefonul mobil. Apoi, oricand, ai timp si chef intri la o banca, benzinarie etc, ti se scaneaza ecranul telefonului mobil cu un scaner de coduri de bare normal si tu poti face plata utilitatilor.

Sper ca rezultatele chestionarului tau sa fie incurajatoare&#33;

horatium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th March 2006
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    44
    Posturi
    32
    Putere Rep
    35

Implicit

ideea de a scana ecranul mobilului ca sa obtii o forma de informatie pare interesanta, dar nu cred ca merge pentru plati de facturi.

in primul rand este o problema de costuri: ca sa ajunga o poza cu codul de bare pe ecran la mobil trebuie trimis un MMS. 0.15&#036; pentru treaba asta, parca, in plus la comisioanele de tranzactie.

in al doilea rand, mai intai trebuie sa existe infrastructura necesara - gen sistem de plata a facturilor telefonice in orice benzinarie - ca sa existe cu adevarat nevoia pentru un sistem de genul asta.

in al treilea rand, plata unei facturi de utilitati se face de obicei lunar, deci ai timp sa meditezi si sa iti faci drum spre un ghiseu de banca sau alt loc sa o platesti, avand in vedere ca o mare parte din cei care platesc facturi si care ar utiliza o tehnologie mai sofisticata si au habar ce e aia internet, au si alte drumuri la banci.

ideea ta, Bogdan, insa ar merge pentru o aplicatie pe care o faci zilnic si care iti consuma mult timp in raport cu importanta sa, si mai ales, sa fie un fenomen de masa. altfel risti sa creezi un serviciu de nisa care va ramane un serviciu de nisa si din care in cel mai bun caz reusesti sa-ti recuperezi banii investiti si cam atat.

later edit: nu era bogdan cu ideea cu coduri de bare pe mobil, ci clement. sorry.
    Cogito ergo sum

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    50
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

<div class='quotetop'>QUOTE(horatiu &#064; May 19 2006, 06&#58;27 PM) Quoted post</div><div class='quotemain'>
    ideea de a scana ecranul mobilului ca sa obtii o forma de informatie pare interesanta, dar nu cred ca merge pentru plati de facturi.
    [/QUOTE]

Ai dreptate Horatiu. Ideea de baza este intrarea la evenimente (film, teatru etc) (bilete transmise ca si cod de bare pe telefonul mobil) si carduri de membership etc.
    Ideea cu codul facturilor trimis pe telefon era un alt mod (aditional de a folosi acest sistem de coduri de bare pe telefon).

<div class='quotetop'>QUOTE(horatiu &#064; May 19 2006, 06&#58;27 PM) Quoted post</div><div class='quotemain'>
    in primul rand este o problema de costuri: ca sa ajunga o poza cu codul de bare pe ecran la mobil trebuie trimis un MMS. 0.15&#036; pentru treaba asta, parca, in plus la comisioanele de tranzactie.
    [/QUOTE]

Aici nu ai dreptate. Detinem tehnologia de a trimite coduri de bare (vizual) prin SMS, ceea ce scade enorm costurile si targetul.

in al doilea rand, mai intai trebuie sa existe infrastructura necesara - gen sistem de plata a facturilor telefonice in orice benzinarie - ca sa existe cu adevarat nevoia pentru un sistem de genul asta.

in al treilea rand, plata unei facturi de utilitati se face de obicei lunar, deci ai timp sa meditezi si sa iti faci drum spre un ghiseu de banca sau alt loc sa o platesti, avand in vedere ca o mare parte din cei care platesc facturi si care ar utiliza o tehnologie mai sofisticata si au habar ce e aia internet, au si alte drumuri la banci.

ideea ta, Bogdan, insa ar merge pentru o aplicatie pe care o faci zilnic si care iti consuma mult timp in raport cu importanta sa, si mai ales, sa fie un fenomen de masa. altfel risti sa creezi un serviciu de nisa care va ramane un serviciu de nisa si din care in cel mai bun caz reusesti sa-ti recuperezi banii investiti si cam atat.
    [/QUOTE]

Corect. Acestea sunt puncte care inca se discuta.

horatium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th March 2006
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    44
    Posturi
    32
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Clement Nicolaescu &#064; May 19 2006, 07&#58;00 PM) [post=15175
    Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
    Detinem tehnologia de a trimite coduri de bare (vizual) prin SMS, ceea ce scade enorm costurile si targetul.
    nu prea imi dau seama cum faci din | si &#092; / etc coduri de bare, dar daca tu zici..... poza nu poate fi pentru ca zici ca nu e MMS.

oricum, daca la un moment dat ai nevoie de feedback, poti sa apelezi la mine, am chinuit si eu mult codurile de bare si m-am dotat ]
    Detinem tehnologia de a trimite coduri de bare (vizual) prin SMS, ceea ce scade enorm costurile si targetul.
    [/QUOTE]

nu prea imi dau seama cum faci din | si &#092; / etc coduri de bare, dar daca tu zici..... poza nu poate fi pentru ca zici ca nu e MMS.

oricum, daca la un moment dat ai nevoie de feedback, poti sa apelezi la mine, am chinuit si eu mult codurile de bare si m-am dotat cu scaner.

succes&#33;&#33;
    Cogito ergo sum

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Concursuri Online - o alternativa eficienta de promovare online
    De tataraseni în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 11th April 2009, 01:03
  2. Ce mai buna varianta de plata online?
    De zerrilos2002 în forumul Servicii bancare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 5th March 2009, 04:52
  3. plata online cu card
    De domd2u în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 30th April 2008, 17:33
  4. Plata cu cardul - metoda de plata in magazinul online
    De Marius Ciocan în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 52
    Ultimul Post: 13th August 2007, 12:35
  5. plata online pt directoare
    De Ioan Margineanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 12th May 2007, 17:55

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •