Vezi Rezultate Sondaj: Cum vi se pare vanzarea lui Rapsodia?

Alegători
60. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Este o aberatie / E teapa / Nu inteleg ce vinde practic

47 78,33%
  • Este o vanzare corecta, e treaba lui ce vinde

13 21,67%
Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: Voi ati inteles ce vinde Rapsodia?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit Voi ati inteles ce vinde Rapsodia?

Am primit neasteptat de multe notificari cu privire la acest subiect:
    Vand website + afacere online

Multi din cei care mi-au scris m-au rugat sa iau masuri cu privire la Rapsodia, pentru ca anuntul sau pare teapa, sau ca e pierdere de vreme sa-l citesti etc.
    Presupunand ca doar cei care nu au inteles despre ce este vorba mi-au scris, sunt aproape convins ca exista si persoane care au inteles si care nu s-au putut exprima, asa ca fac un sondaj, sa vedem ce parere are majoritatea.

Voturile sunt anonime.

Putem lasa topicul acela sa se linisteasca si as aprecia daca v-ati exprima aici parerile.
    Incerc sa imi clarific de ce conteaza pentru voi ce vinde un oarecare pe forum. Si ce reguli incalca daca descoperim ca ce vinde el e o aberatie.

Pana acum am inteles (puteti completa) ca:
    - pretul este 10.000 de euro
    - vinde o "afacere" care consta in: lista de furnizori + lista de clienti existenti + ceva pagini de facebook tematice pe care vinde produsele
    - vinde un website related, care altfel n-are legatura cu afacerea
    - nu vinde firma
    - nu vinde magazinul online pe care face vanzari (si care vanzari sunt parte din cifrele prezentate)
    - viitorul proprietar va avea nevoie de un magazin online pe care sa-l umple de produse si sa il promoveze pentru a vinde acele produse
    Ultima modificare făcută de Dan; 11th May 2016 la 13:45.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit

Daca puteti argumenta voturile, as aprecia.
    Daca nu, anonime sa ramana

enzoloco este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    26th July 2015
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    44
    Posturi
    391
    Putere Rep
    19

Implicit

LE: Daca se poate, vreau sa-mi schimb votul. Cred ca e teapa.
    Motiv: Nu ai cum sa ai 25-30k unici pe luna si Alexa sa te pozitioneze pe 16.6 mil.

Eu am votat cu +.
    Nu cred că e țeapă. Dar cred că este umflat prețul.
    Si, poate ar trebui puțin explicat mai bine cum ajung oamenii să comande broderiile.
    @Rapsodia, tu postezi pe FB, dar pe urma distribui postarea pe grupuri? Cei care comandă o fac prin intermediul FB? La una din pagini era trecut ca si locație Rep. Moldova. Sa înțeleg că de acolo îți vin comenzile? Dacă da, de ce naiba sa o ia cineva din RO? Marfa de unde vine? Nu merge sistem dropship? Voi sunteți vreo 6 persoane care va ocupați de asta, cred. Dacă ne uităm la profitul unei persoane, nu mai merita 10k euro.
    Cam atât. Dacă trebuia postat in cealaltă parte, rog un moderator sa mute.
    Ultima modificare făcută de enzoloco; 11th May 2016 la 15:55. Motiv: se vede
    Listare articole gratuit aici si aici

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    56
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Consider ca:

1. E o vanzare!
    2. Nu poate nimeni din afara sa spuna daca datele prezentate sunt corecte sau trucate.
    3. Nu poate nimeni sa-l sustina dar cred ca nici sa fie acuzat nu se poate. Care sunt argumentele? Ca ti se pare o afacere proasta si ca nu nu ai cumpara tu ce vinde? Dar nu te obliga nimeni! Poate altul vede in asta o oportunitate! Ca nu ai incredere in cifrele prezentate? E subiectiv!
    4. Faptul ca au fost lamurite conditiile vanzarii face ca acesta sa fie corecta daca cifrele sunt corecte. Dar cine poate sa spuna asta?
    5. Repet, orice vanzare este corecta atunci cand cumparatorul stie exact ce cumpara!

Deci singura problema pe care o vad eu sunt cifrele.
    Basta!

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    43

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    5. Repet, orice vanzare este corecta atunci cand cumparatorul stie exact ce cumpara!

Deci singura problema pe care o vad eu sunt cifrele.
    Basta!
    As adopta o atitudine stil Cheloo, dar nu isi are locul. Ce ne tot invartim in jurul degetului? Stiu ca ne place cum suna teoria, dar mishule, hai totusi sa trecem peste.

Nu cred ca intereseaza pe cineva ce vinde practic, ceea ce intereseaza pe majoritatea care s-au simtit jigniti este.. EL (da, in mod personal) pentru ca, exceptand smardoiala lui (atitudine de bo$$):

- singura problema e ca ne ia in repetate randuri de *fraieri (*sa sune mai bine) si umple forumul de aberatii. Am votat 1, pentru ca e o aberatie, ca restul de 99% din prezenta lui (online).
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    56
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Dragos Nicu, asta e cu totul altceva.
    Raspunsul meu a fost impartial si strict pe subiectul in cauza, adica am tinut cont fix de ce a postat Dan in sondaj.
    Chestiile adunate de voi in timp si conflictele pe care le-ati avut nu ma privesc pe mine si n-aveam cum sa tin eu cont de ele.
    Tu vrei sa spui ca asta este doar picatura care a umplut paharul. N-am fost implicat in conflictele astea, n-am de unde sa stiu!

In cazul asta cred ca ar trebui sa mai aruncam toti o privire peste regulament si eventual sa se faca o revizuire a sistemului de reputatie pentru ca reputatia afisata se pare ca nu mai reprezinta realitatea. Poate este o eroare de calcul, poate vechimea pe forum are pondere prea mare, nu stiu. Dar stiu ca Rapsodia are reputatie pozitiva, decenta chiar!
    Asta cred ca este sistemul care trebuie sa previna astfel de situatii. Iar daca sistemul de reputatii este ok si Rapsodia are o reputatie decenta inseamna ca voi nu l-ati penalizat cand a fost cazul ori ca parerea majoritatii nu corespunde cu parerea voastra.
    Ce sa zic mai mult? Hai sa nu ne facem de ras!

C. Andrei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    19th January 2016
    Locaţie
    Bucureşti
    Posturi
    94
    Putere Rep
    18

Implicit

Scuzaţi-mă că mă bag, dar ar trebui făcut curăţenie în subiectul cu pricina pentru ca s-au dus utilizatorii pe arătură. S-a încălcat regulamentul forumului prin notele despre "off-topic" şi "nu merită banii".

Habar n-am câtă seriozitate există în subiectul iniţiat, dar cred că dacă este o problemă, ar trebui să o discutaţi aici şi nu în subiectul respectiv.

Nu de alta, dar atât timp cât nu-i ştergeţi omului subiectul, înseamnă că nu încalcă regulamentul. Iar dacă nu-l încalcă, ceilalţi care au postat în subiect l-au încălcat deja şi îi strică subiectul (l-au făcut varză).

Deci faceţi curăţenie că ajunge forumul ca al lu' fifi.

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    43

Implicit

Dragos Nicu, asta e cu totul altceva.
    Raspunsul meu a fost impartial si strict pe subiectul in cauza, adica am tinut cont fix de ce a postat Dan in sondaj.
    Chestiile adunate de voi in timp si conflictele pe care le-ati avut nu ma privesc pe mine si n-aveam cum sa tin eu cont de ele.
    Tu vrei sa spui ca asta este doar picatura care a umplut paharul. N-am fost implicat in conflictele astea, n-am de unde sa stiu!
    Si raspunsul meu (si probabil ecoul altora) este (dar nu strict) pe subiectul in cauza, mai ales ca sondajul face referire strict la acel thread.
    Eu unul n-am avut nici un conflict, nici n-am spus asta, sunt utilizatorul pasiv in toata povestea asta, insa ca sa-ti dai seama de ce am scris eu trebuie doar sa vezi reply-urile lui din acea postare (nimic mai mult)

In cazul asta cred ca ar trebui sa mai aruncam toti o privire peste regulament si eventual sa se faca o revizuire a sistemului de reputatie pentru ca reputatia afisata se pare ca nu mai reprezinta realitatea. Poate este o eroare de calcul, poate vechimea pe forum are pondere prea mare, nu stiu. Dar stiu ca Rapsodia are reputatie pozitiva, decenta chiar!
    Asta cred ca este sistemul care trebuie sa previna astfel de situatii. Iar daca sistemul de reputatii este ok si Rapsodia are o reputatie decenta inseamna ca voi nu l-ati penalizat cand a fost cazul ori ca parerea majoritatii nu corespunde cu parerea voastra.
    Ce sa zic mai mult? Hai sa nu ne facem de ras!
    Da, asa e. Aici am depasit partea de 'filozofie' si teorie si ai adus ceva constructiv si bun.
    Probabil reputatia in cauza este urmarea nepasarii.

Dar vorba ta, nu are rost sa mai continuam can-can -ul, sunt sigur ca majoritatea nu dam doi bani pe pierderile de timp cu Rapsodia sau thread-uri de genul.
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

iuddavali este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Vârstă
    45
    Posturi
    406
    Putere Rep
    30

Implicit

Cred ca Rapsodia vinde ceva de genul ...

- prima varianta: o pagina de FB care seamana a baza de date cu niste clieti care vor sa cumpere broderii, un blog care trimite spre acea pagina de FB si niste grupuri care fac aceeasi chestie.
    - a doua varianta: o afacere care in MD e nush cum dar trebuie transferata in RO ca sa fie legala pentru cel care vrea sa cumpere. De aia trebuie un magazin, ca sa se poata adiministra comenzile. Ca el asa face, de aia nu poate sa dea scriptul de shop online instalat pt el.

Suna a ceva de genul: Rapsodia (si altii implicati) au dat lovitura cu o afacere in MD, al carei model incearca sa il vanda in RO, cu o forma legala.

Cred ca mai bine ar include si magazinul, chiar daca e pe un subdomeniu, se poate face backup la DB si alte fisiere, se transfera cu totul cumparatorului si uite asa se vinde tot, fara sa mai scrie "vand aia si cealalta, pe aia nu, nici pe astalalta". Cred ca se complica cu pastrarea acelui subdomeniu, din subiectivism: si ce daca e subdomeniu? Ce, subdomeniile ca magazine nu vand?

Probabil ca oferta lui ar suna mai bine asa: vand afacere in MD compusa din: magazin online pe subomeniu, pagina de FB, 2 grupuri si un blog.

Cum vor continua cumparatorii afacerea care acum ruleaza in MD? Nu stiu. Daca vor sa o transfere in RO, iar nu stiu (Desi nu ii vad sensul, intrucat cumparatorii adunati pe FB sunt moldoveni).
    "Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Incerc sa imi clarific de ce conteaza pentru voi ce vinde un oarecare pe forum. Si ce reguli incalca daca descoperim ca ce vinde el e o aberatie.
    nu prea conteaza ce si cu cat vinde (atata vreme cat o face legal) pt ca e dreptul fiecaruia sa isi evalueze produsul cum crede potrivit;
    totusi, aici e vb de o comunitate cu niste reguli si de o sectiune speciala (market) cu reguli suplimentare;

considerand cele de mai sus.. cred ca ar trebui respectat un minim sablon pentru subiectele de aici;
    daca se vinde o afacere sa se precizeze informatiile a, b, c, etc..
    daca se vinde un site.. sa se spuna x, y, z...
    daca e vb de o licitatie.. la fel.. sa stim de cand si pana cand se tine, in ce conditii, etc.

faptul ca nu e capabil sa scrie un anunt coerent de vanzare poate ridica suficiente semne de intrebare asupra produsului pe care il vinde, dar mai important de atat.. enerveaza, iroseste timpul comunitatii, atrage reputatie negativa asupra marketului de aici (nu ma refer la buline) si alte din astea.

varianta alternativa ar fi ori sa se inchida de tot marketul, ori sa ramana disponibil pentru un set verificat de useri (si nu by default in functie de o minima vechime).
    pentru alte sisteme complexe nu cred ca se justifica efortul (activitatea e oricum scazuta), insa un sticky-post cu un template de postare nu cred ca e prea dificil de implementat;

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Rapsodia -[sotia]
    De Rapsodia în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 5th December 2013, 11:58
  2. Neseriozitate user Rapsodia
    De N.Paul în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 31st March 2013, 21:47
  3. Fara inteles!
    De Buta Paul în forumul Google
    Răspunsuri: 12