Pentru cine nu are timp sa citeasca, pe scurt:
Zumzi vinde la pret de 450 RON un produs redus de la 1800 de RON: http://www.zumzi.ro/75-reducere-la-t...-si-husa-d7012
Oferta NU e de fapt oferta, asa ca fiind promovata astfel, ar trebui sa incalce o loege. Nu stiu care, ca nu's jurist.
Pe lung:
Dragi colegi,
Piata online este in mod constant stricata de spammeri, dar si de magazine online care "au descoperit roata".
Multi dintre noi nu au tupeul s-o faca, poate au coloana vertebrala sau poate au prea mult bun simt.
As vrea sa va atraga tentia asupra unei "tepe" vechi, dar care se pare ca este continuata si exagerata, mai ales din lipsa unor legi care sa o reglementeze.
Zumzi de exemplu are aceasta oferta:
75 % reducere la Tableta Android 4.0 cu tastatura si husa! - Zumzi
Sustine ca pretul original este de 1800 RON! Pentru una din cele mai slabe produse no-name existente pe piata in momentul de fata! In Samsung Galaxy Tab e mai ieftin! In orice alt magazin, pretul original pentru un produs asemanator este exact cat pretul "redus" al celor de la Zumzi, adica 450RON.
Avand in vedere ca toti activam online, voi va simtiti cumva afectati de "tepele" pe care le promoveaza companii mari si cu reputatie?
Reteta pe care o "musca" cei de la zumzi este urmatoarea:
- cumparat din complexul Europa / Dragonul Rosu produse de calitate indoielnica, de preferat ceva cu reclama la TV (tigai, storcatoare de fructe si alte minuni) / ca alternativa - produse de care nu a auzit romanu' gen aspirator care aspira singur si pe tavan si tot felul de alte minuni
- obtinerea unui pret bun pentru o cantitate mare (50% din pretul pe care il vedeti voi pe raft la Dragonu')
- Creat un site cu preturi enorm de mari (adaos mediu 1000%)
- Impins oferte speciale catre site-urile gen Zumzi
In vara asta am fost in Grecia la un hotel pe care il promova chiar Zumzi daca nu ma insel, platind mai putin printr-o agentie oarecare decat pretul "redus cu 50%" oferit de Zumzi.
E ceva "tipic romanesc" sau asa se comporta toate site-urile de profil?
(daca administratorii forumului primesc vreo scrisoare de la zumzi cum ca le facem reclama negativa, pot sterge linistiti postarea mea, sunt convins ca in cateva ore o sa vada toti colegii care conteaza mesajul meu. In plus, zumzi e doar un exemplu, in realitate majoritatea au cel putin o "teapa" activa)
PS: Ii astept pe astia cu site-uri de reduceri sa bage un 75% discount la un produs care ESTE in realitate 1800 RON:
http://www.emag.ro/ipad-2-apple-cu-p.../pd/EZBC7BBBM/

Răspunde cu citat