Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 27

Subiect: Stabilitatea in mediul online

Afișare hibrid

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit Stabilitatea in mediul online

Imi pun de ceva vreme unele intrebari, despre viitorul internetului, mai exact posibilitatea de a ne asigura lunar veniturile necesare desfasurand activitatile noastre. Sunt curios cati dintre voi puteti spune ca daca de maine nu veti mai avea serviciu, v-ati putea intretine familia, casa si masina din siteurile pe care le administrati?

Nu ma refer aici si la freelanceri sau cei care au firme de servicii in mediul online, pentru ca aici nu se poate discuta de un venit sigur, ci in functie de comenzi. Poti sa ai intr-o luna comenzi de nu le poti face fata, si luna urmatoare nici macar un client.

Ma intereseaza ca cei care au websiteuri stabile sa ne spuna si noua, cei mai mici care nu am ajuns la acest nivel, cum stau treburile. Daca le este frica ca peste noapte cineva poate veni sa le ia locul in google, sau ca siteul poate lua o penalizare grava. Asa cum stim, Google face unele schimbari si daca nu suntem atenti putem pierde munca pe ani intregi.

Multumesc frumos si rog sa pastram o atitudine decenta in cadrul topicului.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

well, din 2008 traiesc din online, am investit constant si am incercat sa acopar mai multe nise care imi poate oferi un venit: comenzi online, afiliere, linkuri/adverts, domenii(broker) ocazional servicii seo. Singurul domeniu care nu il acopar este adsense, desi foarte la moda, nu am fost convins sa il experimentez. Urmatorul proiect este o retea de siteuri care sa imi permita incasarea unui abonament lunar/anual pentru listarea diverselor firme, nu ar fi prea usor, dar cu niste nise alese corect, cred ca imi poate aduce un plus de cateva mii de euro anual.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
    well, din 2008 traiesc din online, am investit constant si am incercat sa acopar mai multe nise care imi poate oferi un venit: comenzi online, afiliere, linkuri/adverts, domenii(broker) ocazional servicii seo. Singurul domeniu care nu il acopar este adsense, desi foarte la moda, nu am fost convins sa il experimentez. Urmatorul proiect este o retea de siteuri care sa imi permita incasarea unui abonament lunar/anual pentru listarea diverselor firme, nu ar fi prea usor, dar cu niste nise alese corect, cred ca imi poate aduce un plus de cateva mii de euro anual.
    Un serviciu de genul chiar trebuie pe piata romaneasca, insa numai in cazul in care va oferi unele facilitati in plus fata de ceea ce exista in varianta free. Va trebui foarte bine gandit proiectul. Poti citi despre Zonga, ca si lansare pe piata poate semana putin ideea. Mult succes!

MarinelPadurice este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    17th July 2011
    Locaţie
    Breaza
    Vârstă
    34
    Posturi
    272
    Putere Rep
    28

Implicit

mediul online este cam 80% sigur ca nu pica. Daca esti serios si depui efort ori stai constant ori urci.
    cum spune si Kidu, daca iti faci o retea de 10-20 de siteuri (dar atentie, nu o retea de 20 de siteuri din care sa actualizezi constant 2, ci o retea de 20 de siteuri actualizate si intretinute macar saptamanal daca nu zilnic), pe care sa poti face publicitate, adica sa vinzi pachete de linkuri, bannere, advertoriale etc. ai sa traiesti din asta decent, nu bine.
    Daca acorzi putin timp si programarii si sa inveti sa te promovezi singur atunci vei castiga si mai bine.
    Dupa mine un webmaster, nu acel webmaster proprietar de site cu nici macar minimul de cunostinte necesare (cum am inceput eu), ar trebui sa stie lucruri esentiale ca:
    sa faca o inscriere in directoare asa cum trebuie, sa comenteze pe bloguri, sa faca articole, sa optimizeze continutul si cel putin sa-si modifice o tema/ script dupa necesitati daca nu sa-l creeze....
    Acest webmaster va trai mult si bine din domeniul online.... Cateva siteuri si putin timp acordat lor si isi asigura un venit constant....
    Cu cat stie mai multe, cu atat cheltuie mai putin.

Probabil am deraiat putin de la subiect dar, esentialul este sa iti faci timp de siteuri, nu sa le lasi balta.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de MarinelPadurice Vezi Post
    mediul online este cam 80% sigur ca nu pica. Daca esti serios si depui efort ori stai constant ori urci.
    cum spune si Kidu, daca iti faci o retea de 10-20 de siteuri (dar atentie, nu o retea de 20 de siteuri din care sa actualizezi constant 2, ci o retea de 20 de siteuri actualizate si intretinute macar saptamanal daca nu zilnic), pe care sa poti face publicitate, adica sa vinzi pachete de linkuri, bannere, advertoriale etc. ai sa traiesti din asta decent, nu bine.
    Daca acorzi putin timp si programarii si sa inveti sa te promovezi singur atunci vei castiga si mai bine.
    Dupa mine un webmaster, nu acel webmaster proprietar de site cu nici macar minimul de cunostinte necesare (cum am inceput eu), ar trebui sa stie lucruri esentiale ca:
    sa faca o inscriere in directoare asa cum trebuie, sa comenteze pe bloguri, sa faca articole, sa optimizeze continutul si cel putin sa-si modifice o tema/ script dupa necesitati daca nu sa-l creeze....
    Acest webmaster va trai mult si bine din domeniul online.... Cateva siteuri si putin timp acordat lor si isi asigura un venit constant....
    Cu cat stie mai multe, cu atat cheltuie mai putin.

Probabil am deraiat putin de la subiect dar, esentialul este sa iti faci timp de siteuri, nu sa le lasi balta.

De munca nu imi este frica, si siteuri am avut zeci, insa de cele mai multe ori am facut ceea ce nu imi palcea, si anume sa ma ocup de siteuri pe teme care nu ma pasioneaza. Mereu am cautat sa ma ocup de ceva placut, insa se pare ca a face bani dintr-un hobby este mult mai dificil decat din divertisment sau alte nise ce atrag imediat trafic.

Am avut si peste 10 siteuri in acelasi timp, si tin sa spun ca mereu ma gandeam la aceeasi idee, si anume: ca daca voi avea doar 1-2 siteuri le voi putea gestiona mult mai bine si le voi putea acorda atentie sporita, in ciuda faptului ca nu mai beneficiez de promovare gratuita folosind linkuri din reteaua proprie.

Citat Postat în original de Pancu Vezi Post
    Recent mi-am dat demisia (inginer gaz) sa ma dedic doar onlineului. Daca iti merge un pic capul iti poti stabiliza veniturile. In lunile in care iti merge mai bine nu trebuie sa cheltui tot, poti pune ceva deoparte pentru lunile mai proaste.
    Ideal ar fi sa mergi pe mai multe domenii: serivicii, venituri din reclama etc.. In caz ca pica o sursa de venit sa te poate sustina cealalta.
    Intradevar, ai mare dreptate cand spui sa variem sursele de venit. Am trecut spre exemplu printr-o perioada, in care datorita faptului ca imi mergea bine cu vanzarea de produse prin sms, am renuntat la alte afaceri. Cand treaba nu a mai mers, am cazut destul de rapid si m-am trezit din nou la cateva nivele mai jos.

Pancu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    393
    Putere Rep
    32

Implicit

Recent mi-am dat demisia (inginer gaz) sa ma dedic doar onlineului. Daca iti merge un pic capul iti poti stabiliza veniturile. In lunile in care iti merge mai bine nu trebuie sa cheltui tot, poti pune ceva deoparte pentru lunile mai proaste.
    Ideal ar fi sa mergi pe mai multe domenii: serivicii, venituri din reclama etc.. In caz ca pica o sursa de venit sa te poate sustina cealalta.

Claudiu Farcas este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    12th July 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    404
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de Pancu Vezi Post
    La fel am facut si eu de joi. Nu stiu ce urmeaza, vedem, incercam, traim. Sunt la varsta riscurilor, asadar cel putin pana in iunie nu am de gand sa ma angajez. Ideea e ca am pus si ceva banuti deoparte ca stiam ca asta urmeaza.

Am avut acum o experienta nefericita la un schimb de job, nu pot sa spun numele.
    Firma se da mare in ecommerce international si m-au angajat sa ma ocup de SEO-ul clientilor. Nu sunt mare expert SEO (ma rog, la nivel decent pentru organizarea contentului, linkurilor, abordarea keywordurilor etc stiu). Dupa doua saptamani PM-ul pe Europe ma suna prin skype ca "the clients arent happy". Deci dupa 2 saptamani sunt tras la raspundere, cand am primit ca sarcina pentru cateva magazine online 10 KW-uri principale in primele 5 pozitii si 30 secundare in primele 2 pagini.
    Cand am auzit initial, am crezut ca astea sunt focusul, nu neaparat targetul. Dupa rescrieri de title-uri, aducerea a niste linkuri de afara si RUGAT clientii sa ne ofere continut (erau site-uri intr-o limba de mana a doua - italiana), rezolvat problema duplicatelor, titleurilor lungi, ma rog - tone de probleme din arhitectura platformei. Imbunatatiri conform seomoz au fost cateva, dar nu consider relevant doua saptamani pentru un site nou cu mii de produse si zero linkuri initial.
    Nisele erau destul de consolidate de siteuri cu un continut foarte bun, practic ce aveam eu era un(cateva) site cu 10000 produse dintre care cam 30% produse unice restul variatuni cu descrieri scurte de te doare capul.
    Mai mare greata. Plus ca veneam cu tool-uri de pe laptopul meu personal iar salariul era usor mai mic decat de acolo de unde am plecat pentru promisiunile astora.

Nu stiu cata stabilitate exista in online. Oricand se poate baga pe nisa ta cineva cu mai multe resurse, atat financiara cat pana la urma si cunostinte. Ideea e sa progresezi si sa muncesti pana ai bataturi in varful degetelor si aici vine stabilitatea. Sa muncesti in online chiar daca pentru multi pare usor, de unul singur trebuie sa stai in fata PC-ului 16 ore/zi.

Singurul lucru garantat in online e ca cel putin vreo 5-6-7 ani va fi in crestere, orice nisa. Deci, chiar daca iti intra concurenta vei avea din ce trai si tu. Ocazional mai intra diversi si pe nisele mele insa dupa 2-3 luni renunta.. cand sunt cat pe ce sa ajunga mai sus. Eu primii bani mai mult de o naveta de bere cam in orice proiect i-am scos dupa vreo 4-5 luni.

Ce as mai vrea sa spun, frica e foarte contraproductiva. De asemenea, daca vrei sa faci asta la un nivel serios incearca sa diversifici nisele. Daca mai cunosti si pe cine trebuie reusita e garanta. Apropo de cunoscut, cred ca si asta e o garantie a reusitei sa ai pe cineva sa te ajute cu niste linkuri/etc pentru ca e greu singur. greu, greu, greu and sorry my keyword stuffing on "greu"

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Nu exista "frica" de competie. Daca pleci la drum cu gandul ca o sa ai competitie, si nu e bani, mai bine nu te mai apuci. Competitia e benefica si te ajuta mult sa te dezvolti. Eu am concurenta care ma copieaza constant, cu toate ca nu sunt inaintea lor

Viitorul SEO, eu nu-l vad. Cred ca in maxim 2 ani, serviciile de seo nu mai exista. Este de ajuns un panda update 45.67 care sa anuleze valaorea linkurilor complet, si gata cu seo. E mult prea multa munca sa dezvolti un altgoritm perfect, cand poti anula linkurile si sa oferi doar site-uri cu continut bun si mult in rezultate.

Freelancer sau firma, depind de valoarea comenzilor. Poti crea si vinde templates, de ex, si sa faci 1 mil intr-un an. Nu cred ca ai probleme de viitorul internetului, poti oricand deschide o afacere offline. Daca in schimb veniturile din freelancing sunt sub 500-1000 euro lunar (medie anuala) atunci e de preferat un job.

Linistea ti-o aduce un proiect bun, pe o nisa buna. Problema aici e ca trebuie sa investesti catva ani, pentru ca un proiect (brand) necesita minim 3-4 ani de investitie. Dar dupa ce ai creat un brand, e mai usor de intretinut si mai usor de verificat competitia.

Penalizarea e cea mai "grea" lovitura, cand ai un proiect de durata. E "naspa" si pt un site mic, ca doar ai muncit la el. Dar in 99% din cazuri e motivata, si e corecta. Deci niciodata nu faci smecherii la un proiect. Eu mi-am primit-o, asa ca stiu cat de rau doare Mai ales financiar.

Nu poti dezvolta un proiect fara bani de investitie. Dar poti dezvolta proiecte mici, pe nise usoare cu potentiali clienti, si sa le vinzi. Si usor, usor, cresti "marimea" proiectului, pana cand ajungi sa-ti dezvolti "idea ta" si sa traiesti din ea. Un proiect cere timp si resurse, asa ca un venit sigur te ajuta sa poti lucra la el. Un job full time, sau part time, plus 4-5h pe zi (pt proiect), iti poate oferii linistea de care ai nevoie, si asta pe termen lung.

Sper ca ti-am raspuns cat de cat.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Marius Morariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    29th September 2011
    Posturi
    759
    Putere Rep
    47

Implicit

Eu deocamdata sunt doar pe afiliere si inca destul de mic fata de altii care-s implicati in proces. Traiesc doar din online iar in ultima vreme sunt foarte multumit de rezultate, totusi n-as paria niciodata totul pe o singura directie. Urmaresc sa diversific putin sursele de venit, precum si nisele in care activez. Sunt provocari si rezultate bune ca-n orice alt business de pe planeta. Poti ca in scurt timp daca n-ai pus la punct o strategie buna sa ramai fara nimic. Asa e in tenis

Afilierea e inca si mai instabila, iar un ban pus deoparte te scapa de multe dureri de cap care sunt probabile sa le ai in viitor. Cel putin asta e viziunea mea. Pe langa asta fiti creativi, cat mai creativi si mai nebuni. Indrazniti sa faceti chestii care pentru altii par tampite la prima vedere, totusi in general cel mai bun marketing e ala "cel mai tampit posibil".

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Mersi frumos, baieti, pentru parerile si ideile pe care le-ati postat. Le voi analiza mai in detaliu in cele ce urmeaza si cu siguranta ma vor ajuta sa iau unele decizii. Va doresc foarte mult succes cu proiectele si cat mai putine piedici, sau daca e posibil, sa nu existe deloc!

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Chat online pe un magazin online - impact?
    De kevinro în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 37
    Ultimul Post: 10th May 2014, 09:03
  2. Conferință online - Bani Online
    De wurgut în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 6th July 2011, 23:35
  3. Ce lipseste din mediul online din Romania
    De mamulea în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 16th July 2009, 23:48
  4. Concursuri Online - o alternativa eficienta de promovare online
    De tataraseni în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 11th April 2009, 00:03
  5. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 19th June 2007, 15:41

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •