Nu exista "frica" de competie. Daca pleci la drum cu gandul ca o sa ai competitie, si nu e bani, mai bine nu te mai apuci. Competitia e benefica si te ajuta mult sa te dezvolti. Eu am concurenta care ma copieaza constant, cu toate ca nu sunt inaintea lor
Viitorul SEO, eu nu-l vad. Cred ca in maxim 2 ani, serviciile de seo nu mai exista. Este de ajuns un panda update 45.67 care sa anuleze valaorea linkurilor complet, si gata cu seo. E mult prea multa munca sa dezvolti un altgoritm perfect, cand poti anula linkurile si sa oferi doar site-uri cu continut bun si mult in rezultate.
Freelancer sau firma, depind de valoarea comenzilor. Poti crea si vinde templates, de ex, si sa faci 1 mil intr-un an. Nu cred ca ai probleme de viitorul internetului, poti oricand deschide o afacere offline. Daca in schimb veniturile din freelancing sunt sub 500-1000 euro lunar (medie anuala) atunci e de preferat un job.
Linistea ti-o aduce un proiect bun, pe o nisa buna. Problema aici e ca trebuie sa investesti catva ani, pentru ca un proiect (brand) necesita minim 3-4 ani de investitie. Dar dupa ce ai creat un brand, e mai usor de intretinut si mai usor de verificat competitia.
Penalizarea e cea mai "grea" lovitura, cand ai un proiect de durata. E "naspa" si pt un site mic, ca doar ai muncit la el. Dar in 99% din cazuri e motivata, si e corecta. Deci niciodata nu faci smecherii la un proiect. Eu mi-am primit-o, asa ca stiu cat de rau doare
Mai ales financiar.
Nu poti dezvolta un proiect fara bani de investitie. Dar poti dezvolta proiecte mici, pe nise usoare cu potentiali clienti, si sa le vinzi. Si usor, usor, cresti "marimea" proiectului, pana cand ajungi sa-ti dezvolti "idea ta" si sa traiesti din ea. Un proiect cere timp si resurse, asa ca un venit sigur te ajuta sa poti lucra la el. Un job full time, sau part time, plus 4-5h pe zi (pt proiect), iti poate oferii linistea de care ai nevoie, si asta pe termen lung.
Sper ca ti-am raspuns cat de cat.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.