avea IE6 ultimul lucru la care m-aș gândi este ca alții au probleme de securitate
Trebuie sa te pui in pielea unui om care nu stie ce stii tu, pentru el site-ul nu merge, nu stie ca este de la ie6, pentru el poate apare ca un site nefunctional, prost sau care a fost spart, nu stii ce gandeste un necunoscator al tehnologie de internet
-în primul rând are un computer vechi (IE7 a fost lansat în octombrie 2006) - nu investește în tehnologie, hardware
Nu inseamna ca are computer vechi ci ca are XP pe computer, poate sa fie si computer de acum 2 zile.
-neavând acces la updateuri - altfel Microsoft l-ar fi "ajutat" să treaca la IE7. Asta înseamnă că are Windowsul piratat (80-90%, estimare proprie), sau updateurile sunt dezactivate. - nu investește în software
Majoritatea romanilor nu investesc in windows, nu stiu daca 10% din calculatoarele din .ro au licenta legala. Multe cumparaturi se fac si de la servici, si in institutiile publice nu se permite update de software si nici in multe multinationale, si asta din motive de securitate sau din diverse motive. Apoi multora le este frica sa accepte update ca nu cumva sa fie un virus.
nu este cunoscător (sau măcar interesat) de tehnologii noi, și nu are prieteni care să-l împingă de la spate (altfel ar fi avut Firefox măcar). Vi se pare că un asemenea personaj ar face cumpărături de pe net?
Da sunt clienti, eu de exemplu vand on-line si la persoane de 60 de ani, care nu stiu sa utilizeze bine calculatorul, daca tu vinzi computere sau telefoane sau altceva de inalta tehnologie, e posibil sa fie mai putini cumparatori de genul asta

Si acum sa iti spun ceva din conversiile de la mine de pe site
Din total conversii 47,89 au folosit IE toate versiunile
Din total conversii facute folosind IE,
26% utilizatori de IE6
52% utilizatori de IE8
20% utilizatori de IE7
0.3% utilizatori de IE9
restul alte versiuni de IE
Deci din calcule aprox 12% din cei care au cumparat de la mine au folosit IE6, ce zici daca veniturile tale ar fi mai mari cu 12%, si profitul probabil mai mare cu 20-30%. Crezi ca utilizatorii de IE6 merita respectul tau?
E prima oara cand fac o astfel de analiza, poate mai fac si altii si sa puna aici pe forum