Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Internet Explorer 6 - site cu buguri. Ce faceti?

Afișare hibrid

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit Internet Explorer 6 - site cu buguri. Ce faceti?

Inspirat de nenumarate frustrari si un nou caz as dori sa discutam ceva ce mi se pare foarte important.
    Ipoteza:
    Avem un site care se vede bine ( aproape perfect identic ) pe toate browserele majore... pana cand il testam cu celebrul IE6. Dezastru grafic!
    Dar de pe acest browser se intampla urmatoarele: **** Visits % of Site Total: 9.49%. Vorbim la nivel de .ro in cazul unui magazin virtual si in anul 2010. Mie imi vine greu sa citesc asta - date masurate cu GA in ultimele luni de zile.

Ce faceti? Investiti resurse ( considerabile! ) ca siteul sa se vada cum trebuie si pentru cei 9.49% responsabili de vizite sau aplicati un mijloc de detectie care cand constata IE6 afiseaza alt continut ( gen updatati-va browserul... este mai batran decat cainele meu... s.a.m.d. care poate ajuta la cultivarea cetateanului si eliminarea problemei ). Sau alte variante...
    N-am facut pool deoarece as dori sa va argumentati pozitia preferabil si din punctul de vedere al conversiilor.

PS: detalii despre aceste vizite ( poate nu este atat de rau pe cat mi se pare ): 00:03:35 Avg. Time on Site, 29.50% Bounce Rate, 9.75 Pages/Visit.
    Ultima modificare făcută de Andrei S; 2nd December 2010 la 04:59.
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    493
    Putere Rep
    36

Implicit

detectat IE6, și instruit vizitatorul că are de ales între Firefox, Opera, Chrome și Safari, împreună cu câteva avantaje ale folosirii unuia dintre aceste browsere gratuite.

Avatarul lui Catalin Andrei Bunduc
    Catalin Andrei Bunduc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st March 2007
    Locaţie
    Suceava, C Luncii
    Vârstă
    40
    Posturi
    297
    Putere Rep
    36

Implicit

Spread Out the Word : Rip IE 6

Ontopic : Landing Page cu avantajele unui browser mai bun !
    Imi place sa Joc Zuma
    Internet Explorer browser compatibility ... NONE FOREVER

Sorin.V este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    183
    Putere Rep
    29

Implicit

Daca iti pui intrebarea asta inseamna ca nu ai un volum al vanzarilor suficient de mare incat sa acoperi investitia. Pentru ca, pana la urma, e o investitie din care vei scoate profit in timp.
    Mesajele care il indeamna pe om sa-si faca update nu sunt valabile, un client nu-si va face upgrade la browserul pe care il foloseste de nu stiu cata vreme doar pentru a-ti vedea tie site-ul. Nu i se incarca bine? Il ia pe urmatorul din lista.

Gabriel Puscuta este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    38

Implicit

Nu este o solutie prea buna sa-i spui vizitatorului sa-si updateze browserul. Multi nici nu stiu ce e ala sau cum s-o faca.
    Singura solutie este de a suprascrie codul css in functie de versiunea de browser. (detalii aici)

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

Multumesc de raspunsuri, am auzit pareri pro si contra.
    In ceea ce priveste parerile pro n-am ce sa dezbat... Daca toata lumea ar umbla cu astfel de mesaje n-ar mai fi aceasta problema. Dar... asta nu se intampla desi sunt si alte siteuri care au probleme pe IE6 ( accesati noua versiune emag cu IE6 spre exemplu ).
    @Abh
    N-am cum sa urmaresc conversiile din pacate. Ma refer la oamenii care si achizitioneaza sau inchiriaza, nu doar la cei care acceseaza pagina de contact sau alte chestii.
    Totusi mi-am propus sa fac tot ce se poate face pe partea online ca acestea sa creasca... mai departe nu depinde de mine.

In ceea ce priveste parerea lui Gabriel am folosit conditionale pentru IE la versiunea precedenta. Si mi-a luat foarte mult timp sa le aplic. In ceea ce priveste siteurile mai simple conditionalele acestea nici nu se justifica. Se pun elementele intr-un div si se lasa sa "curga" ( float ) normal. Totusi problemele apar atunci cand facem lucruri mai complicate. O solutie mai practica mi se pare schimbarea continutului in functie de o conditionala php care detecteaza IE6. Practic cand vizitatorul acceseaza cu IE6 elementele problema care nu se vad bine pe acest browser sa nu mai fie afisate sau/si sa apara altceva in locul lor care sa fie afisate bine.
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

eugen_r2 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th September 2010
    Locaţie
    Buzau
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu suport (parțial) ie6. E muncă în plus, dar nu e chiar imposibil. Parțial în sensul că încerc să dau saitului un look decent și în acest browser, chiar dacă nu este identic cu ce se vede în browserele standards compliant.
    Comentariile condiționale sunt un bun mod de a adapta conținutul la ie6; mai există și workarounduri la unele buguri (în genul ăsta). Dar ca să nu am dureri de cap mai încolo, de cînd încep să lucrez la sait am în vedere ie6.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Intrebarea este cat te costa sa aduci sau sa pierzi 10% din vizitatori? Eu zic ca merita, orice disfunctionalitate a site-ului in unul din browsere determina si o imagine negativa, lipsa de profesionalism, etc.
    Eu nu as avea incredere sa cumpar de pe un shop on-line daca nu se vede bine intr-un anumit browser, as considera ca daca nu este in stare sa faca ceva asa simplu, pot avea mari probleme de securitate.
    Ai vazut ce a facut youtube in aceasta problema? Inspirate de la ei.
    Eu deocamdata ma renuntat la css sprite petnru ca nu imi mergea bine in IE6 pana cand rezolv problema
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    493
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Eu nu as avea incredere sa cumpar de pe un shop on-line daca nu se vede bine intr-un anumit browser, as considera ca daca nu este in stare sa faca ceva asa simplu, pot avea mari probleme de securitate.
    cred că dacă aș avea IE6 ultimul lucru la care m-aș gândi este ca alții au probleme de securitate.
    să ne gândim un pic la profilul unui utilizator de IE6 și vom înțelege, sper eu, că nu este un client pentru un magazin online
    -în primul rând are un computer vechi (IE7 a fost lansat în octombrie 2006) - nu investește în tehnologie, hardware
    -neavând acces la updateuri - altfel Microsoft l-ar fi "ajutat" să treaca la IE7. Asta înseamnă că are Windowsul piratat (80-90%, estimare proprie), sau updateurile sunt dezactivate. - nu investește în software
    -nu este cunoscător (sau măcar interesat) de tehnologii noi, și nu are prieteni care să-l împingă de la spate (altfel ar fi avut Firefox măcar). Vi se pare că un asemenea personaj ar face cumpărături de pe net?
    Deci, eu nu consider că redirectându-l către o altă pagină pierd un client, ci mai mult că-i fac un bine. Dacă chiar e un utilizator "inocent", doritor de cumpărături online, e posibil să ia informațiile servite ca un sfat bun, și să treacă altă dată cu o comandă.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

avea IE6 ultimul lucru la care m-aș gândi este ca alții au probleme de securitate
    Trebuie sa te pui in pielea unui om care nu stie ce stii tu, pentru el site-ul nu merge, nu stie ca este de la ie6, pentru el poate apare ca un site nefunctional, prost sau care a fost spart, nu stii ce gandeste un necunoscator al tehnologie de internet
    -în primul rând are un computer vechi (IE7 a fost lansat în octombrie 2006) - nu investește în tehnologie, hardware
    Nu inseamna ca are computer vechi ci ca are XP pe computer, poate sa fie si computer de acum 2 zile.
    -neavând acces la updateuri - altfel Microsoft l-ar fi "ajutat" să treaca la IE7. Asta înseamnă că are Windowsul piratat (80-90%, estimare proprie), sau updateurile sunt dezactivate. - nu investește în software
    Majoritatea romanilor nu investesc in windows, nu stiu daca 10% din calculatoarele din .ro au licenta legala. Multe cumparaturi se fac si de la servici, si in institutiile publice nu se permite update de software si nici in multe multinationale, si asta din motive de securitate sau din diverse motive. Apoi multora le este frica sa accepte update ca nu cumva sa fie un virus.
    nu este cunoscător (sau măcar interesat) de tehnologii noi, și nu are prieteni care să-l împingă de la spate (altfel ar fi avut Firefox măcar). Vi se pare că un asemenea personaj ar face cumpărături de pe net?
    Da sunt clienti, eu de exemplu vand on-line si la persoane de 60 de ani, care nu stiu sa utilizeze bine calculatorul, daca tu vinzi computere sau telefoane sau altceva de inalta tehnologie, e posibil sa fie mai putini cumparatori de genul asta

Si acum sa iti spun ceva din conversiile de la mine de pe site
    Din total conversii 47,89 au folosit IE toate versiunile
    Din total conversii facute folosind IE,
    26% utilizatori de IE6
    52% utilizatori de IE8
    20% utilizatori de IE7
    0.3% utilizatori de IE9
    restul alte versiuni de IE
    Deci din calcule aprox 12% din cei care au cumparat de la mine au folosit IE6, ce zici daca veniturile tale ar fi mai mari cu 12%, si profitul probabil mai mare cu 20-30%. Crezi ca utilizatorii de IE6 merita respectul tau?
    E prima oara cand fac o astfel de analiza, poate mai fac si altii si sa puna aici pe forum
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Problema incarcare site in Internet Explorer
    De Consumatorul în forumul Client side
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 16th January 2009, 00:15
  2. Internet Explorer 8
    De arrasoft în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 1st September 2008, 21:38
  3. .png transparent in internet explorer
    De necropsique în forumul Client side
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 22nd June 2006, 13:02
  4. Internet Explorer 7 Blocking Google Adsense?
    De Toto în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 14th February 2006, 23:59
  5. Noul Internet Explorer 7... vine si cu bug-uri
    De Ben Boingeanu în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 6th August 2005, 12:10

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •