As dori sa deschit un post in care sa incercam sa gasim cea mai profesionala varianta de lucru pentru client, ca stil de lucru, etape si target, si modalitatile de plata.
Am citit si comentat cu mare atentie postul lui Krumel , garatii sau nu, si cred ca subiectul este destul de "fierbinte" pentru toti cei implicati in aceasta piata.
Momentan nu ofer servicii de seo, deci nu pot spune ca sunt vre-un expert, dar cred ca am capatat experienta destul de multa cat sa pot deschide acest post.
Am cerut si primit diferite oferte de optimizare, de la freelanceri sau firme, sincer nu ma multumeste niciuna, si nu e vb neaparat de pret (la unele DA) ci de felul in care este tratat un proiect in sine.
Daca maine as oferii servicii de seo, le-as oferi dupa urmatorul model:
- Plata avans = 30% din pretul negociat
- Pagina 1 = 30%
- Pozitia 5 = 40%
- Pt locu 2-3 bonus de 50%
- Pt locul 1 bonus de 100%.
Toate astea pe un timeframe stabilit clar cu marja de (+-) 1 luna pt pagina 1.
Lunar clientul primeste raport cu munca depusa, si statistica pe keyword-urile din proiect. In acelasi timp lunar se trimite planul si previziunile pt luna urmatoare plus eventualele sfaturi catre client.
Ambele sunt utile clientului, pentru a intelege ce plateste si a putea sa ia decezii daca este necesar.
Dupa ce proiectul se termina, sau uneori inainte, se discuta mentenanta. Mententata care se plateste lunar, daca clientul este de acord cu ea.
Daca clientul doreste pozitia 1 pt 3 luni, face plata lunar, bineinteles daca si sta pe pozitia 1
In caz contrar, se obisnuieste sa dispara toate linkurile sau articolele. Aici am eu o mare problema si as vrea de la voi o solutie.
Daca as oferii sau cere servicii seo, eu asa as lucra. VOI?

Răspunde cu citat