Unii zic ( pe BHW,BHG ) ca deja le-au cazut site-urile in ranking
Unii zic ( pe BHW,BHG ) ca deja le-au cazut site-urile in ranking
SAPE este o rețea nu imensă, ci colosală. Dacă au reușit cumva să depuncteze absolut fiecare link vândut în interiorul ei, cred că au afectat 3-4% din traficul de link-uri mondial![]()
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
asa e.. sunt foarte mari. dar erau si foarte foarte buni.
Ce face din SAPE o retea indestructibila, pentru ca pna acum nu a confirmat nimeni ca SAPE a fost atinsa, este exact faptul ca NU este o retea. Sunt sute de mii de site-uri, rusesti sau nu si cantitatea imensa de domenii face usor imposibila alcatuirea unui pattern pe care Google sa-l detecteze. Iar ce nu se poate detecta nu se poate penaliza.
E o simpla speculatie, nimeni n-a confirmat ca e vorba de SAPE si oricum e putin probabil sa fi gasit ei asa usor calea sa detecteze siteurile din aceasta retea cu o precizie de 100%. De fapt, rectific, e putin probabil sa gaseasca siteurile din orice astfel de retea, decat daca nu cumva isi pun chiar ele pe site aceasta mentiune.
Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.
eu as face in 2 feluri.
1. cautat widget (daca exista) si filtrat site-urile pe baza unor date.
2. cumparat links in cat mai multe site-uri din retea.
Cred ca 2 e cel mai probabil![]()
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
In cazul 1 e simplu, in cazul 2, sunt 635.857 siteuri in acest moment. Spor la cumparaturi![]()
Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.
Pai e simplu, cumperi 1000 lunar, cele bune pr6-7, si dai penalziare in masa la 4-5000. Dupa, "discutia" cu penalizarea sparge reteaua.
Sa nu uitam ca cei care pun linkuri la ei pe site, o fac pt bani, dar nu-si doresc site-ul penalizat. Asa ca daca pica o parte din retea, toti zic" urmez eu", scot linkurile si ies din retea.
E o solutie. Nu cred ca banii sunt problema la googleSi cu siguranta au pachete cumparata la ei.
Poti cere o lista de site-uri ca sa-ti alegi, si ceri doar pe cele mai bune. Ei o sa-ti dea daor 25% din retea, pt o cerere. Mai ceri si pe alt user si tot asa, si din lista, le verifici manual, si penalizezi in masa, plus "buzz" pe forumurile de profil, si gata, intra frica in proprietarii de site-uri.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Cam ciobanesc algoritmul tau dar ar putea functiona. Insa, ma indoiesc ca inginerii google vor apela la asemenea tactica. Daca as afla vreodata ca google a folosit asemenea tactica, in secunda imediat urmatoare m-as apuca de black seo, pentru ca nu ma vor prinde nicio-niciodata cu asemenea schema
Oricum si oricat de bine ar suna ideea ta la nivel de concept mai sunt totusi si alti factori care o fac impracticabila: limba, ramificatia siteurilor (nu poti sa tai un pom decat daca esti sigur ca nu o sa cada peste tine sau peste altcineva drag tie), etc.
E posibil ca cei care administrau reteaua sa fi facut vreo greseala iar Google sa fi identificat site-urile din retea dupa vreun pattern comun, legat de codul widgetului. Nu cred ca au penalizat fara dovezi.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)