Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Magazin nou in 2parale

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit Magazin nou in 2parale

Peste aproximativ o saptamana o sa ma ocup de partea de afiliere a unui mic magazin online (haine/fashion) in 2parale.
    Este destul de greu la inceput sa le stiu pe toate, asa ca va rog, daca vreti, sa ma ajutati in cateva probleme.

Cea mai presanta - ar fi OK sa mentin o relatie cu afiliatii si pe forum? Parerile intre cei cu care am vorbit pana acum sunt impartite, unii spun ca nu e bine, altii ca de ce nu. Eu inclin sa merg si pe varianta forumului... mai mult din obisnuinta. Pot raspunde la intrebari mai bine si "mai public". Pot raspunde la cereri de bannere de dimensiuni si culori variate, personalizate etc.

Observ ca majoritatea (daca nu chiar toate) problemele dintre afiliati si magazine se refera la anularea comisioanelor. Anularea sau ne-aprobarea este un lucru normal, se intampla in cazul in care clientul nu raspunde la telefon, nu i se poate livra comanda din diverse motive sau returneaza produsul. Dar as putea sa raspund chiar si pe forum la intrebari de genul "de ce mi s-a anulat comisionul", atata timp cat nu implica divulgarea de date personale.

Mie imi place corectitudinea de ambele parti, adica nici nu voi anula comisioane pe nedrept, nici nu voi aproba comisioane cu ochii inchisi doar ca sa zica lumea "vai ce om generos, hai toti la el". Daca ati avea un shop (sau daca aveti), ce cale ati alege?

O alta intrebare - cat de importanta este ascunderea chatului pentru userii veniti din afiliere? Este suficient cuvantul meu ca o sa se faca tot posibilul sa se convinga clientul sa faca el insusi comanda? (inca nu au fost facute comenzi pe chat la acest magazin si nu vad de ce s-ar face, dar am auzit tot felul de povesti). Daca las chatul, afiliatii se pot gandi ca rateaza comenzi facute pe chat. Dar exista si varianta cealalta - daca clientul primeste consiliere, o vizita seaca se poate transforma intr-o vanzare, afiliatul incasand asfel comision.

Si nu in ultimul rand, ce va face sa alegeti un advertiser in favoarea altuia? Comisionul, stocurile, rata de aprobare? Ce este cel mai important?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

wega77 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    17th January 2014
    Vârstă
    47
    Posturi
    316
    Putere Rep
    22

Implicit

Eu am shop, am fost in 2parale(am iesit acuma 2-3 ani), mi-ar fi placut sa tin legatura cu afiliatii, din pacate acest lucru nu a fost posibil la acea vreme.
    Dar cred ca este foarte ok sa ti legatura pe forum(cel putin mie mi se pare o idee excelenta si mi-ar fi placut la acea vreme),

Multa bafta !

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit

In primul rand, ma bucur sa aud astfel de vesti de la tine.

Eu sunt interesat pe viitor sa promovez cateva magazine care au la conducere oameni seriosi, onesti, pe care ii cunosc fie personal, fie din forum sau din orice alte locatii online. Asta imi inspira o oarecare incredere, mai ales cand este vorba despre useri vechi, cu un nume in spate. Asta e cea mai buna dovada de corectitudine.

Mai apoi, magazinul intradevar trebuie sa fie transparent in ceea ce priveste comisionarea, sa ofere o grila de comisioane mai buna decat advertiserii concurenti (poate chiar personalizata in functie de performante), o rata de conversie buna (preturi decente, checkout simplu, produse de calitate, etc), iar chat-ul nu ar strica sa fie ascuns, la fel ca si numerele de telefon daca sunt puse la vedere, astfel incat sa nu trezeasca suspiciuni.

Pe langa toate acestea, orice sfaturi din partea ta pentru afiliatii incepatori si nu numai, ar fi binevenite. Spre exemplu, in limita posibilitatilor, ai putea oferi afiliatilor detalii despre ce produse convertesc cel mai bine in magazinul respectiv, pe care le recomanzi sa le promoveze, astfel incat sa castige si magazinul, dar si afiliatul.

Eu unul astept cu placere sa vad despre ce este vorba si sa pot colabora cu oameni de incredere, pentru ca asta e tot ceea ce lipseste afilierii romanesti.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Marian Manea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    27th October 2015
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    78
    Putere Rep
    18

Implicit

O comunicare cat mai eficienta cu afiliatii este un mare plus, da sentimentul de echipa. Despre modul de alegere a advertiserului, eu ma uit si la transport. Daca ofera transport gratuit, pentru ce valoare a comenzii se acorda transportul gratuit...

gmc
    gmc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    4th December 2013
    Posturi
    148
    Putere Rep
    21

Implicit

Daca faci forum si vor fi multe topicuri, niciun afiliat nu va citi toate topicurile. O recomandare ar fi o cumincare gen helpdesk cum e hesk dot com sau echivalent. Astfel fiecare afiliat va putea pune orice intrebare cu informatii sensibilie, gen nume firma, sume incasate,... iar concluziile si deciziile le vei afisa succint in capitolul "knowledge", astfel va fi informatie sintetizata, corecta si rapid de citit.

Chatul este ok dar poti impune shopului sa nu preia comenzi prin chat si astfel ajuti afiliatii.

Comisioanele chiar daca sunt identice cu cel mai puternic din piata dar se aproba rapid, corect si transparent, fii sigur ca vor veni din ce in ce mai multi afiliati.

Succes!
    Succesul este ca si sarcina. Toata lumea te felicita, dar nimeni nu stie de cate ori ai fost f....

Dan
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

Implicit

@gmc - ma refer la acest forum, nu sa fac eu un forum special pentru asta. Si un singur topic, unde sa pot raspunde diverselor solicitari.
    Am explicat deja cu chatul, il consider o unealta utila, este folosit si nu se iau comenzi pe chat. Adica nu vad sensul ca cineva sa isi scrie adresa pe chat in loc sa o scrie in formularul de comanda, unde va avea si un istoric, un status al livrarilor anterioare, facturile etc.
    Detaliile sensibile vor fi prin 2parale si uneltele pe care le pun ei la dispozitie (inca am de studiat problema).

Comisionul propus de mine este 15% si cred ca acesta va ramane.

Cat despre transparenta, nu stiu cat de mult e prea mult. De exemplu am incredere in Tom si Puthre (nu cred ca sunt afiliati) si le-am dat deja acces la analytics. Dar asta stiind ca nu vor spune concurentei ce trafic am, care sunt sursele de trafic, ce vanzari fac etc. Cu afiliatii nu cred ca voi merge atat de departe, dar sunt dispus sa ofer tot felul de date care i-ar putea ajuta.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    56
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    30

Implicit

Si pe forum... Dar ce forum?

LE.

N-am dar refresh, raspunsesei.
    E ok sa oferi suport si pe forum. Ar fi nasol sa n-o faci. Adica te intreaba omul ceva si tu ii spui "pardon, intreaba-ma in platforma, aici nu comunic pe probleme de afiliere".
    Partea nasoala e cu prioritizarea pentru ca nu toti afiliatii vor fi prezenti si aici. Ai de dat astazi 80 de raspunsuri. Cu care incepi, cu cele de pe forum sau cu cele de pe platforma?

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Varianta cu raspunsul pe forum mi se pare cea mai utila. In primul rand este vorba de transparenta. In plus, un raspuns oferit unui afiliat ii va ajuta si pe ceilalti afiliati iar tu nu vei fi nevoit sa raspunzi de 3 ori la aceeasi intrebare. Cand un afiliat iti pune o intrebare pe platforma iar tu ai deja raspunsul postat public, ii poti da link catre raspunsul din forum etc.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

inscaun este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th March 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    41
    Posturi
    878
    Putere Rep
    38

Implicit

Sa ne spui si magazinul daca nu este un secret?

eu ma uit dupa rata de aprobare, ca vad cat de seriosi sunt.
    Ultima modificare făcută de inscaun; 12th November 2015 la 14:07.

Dan
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Partea nasoala e cu prioritizarea pentru ca nu toti afiliatii vor fi prezenti si aici. Ai de dat astazi 80 de raspunsuri. Cu care incepi, cu cele de pe forum sau cu cele de pe platforma?
    80 de raspunsuri pare enorm. De ce totusi 80 si nu 150? Sau 1832 de raspunsuri?

@inscaun - produsele sunt toate pe stoc. Respingerea comisioanelor vine strict din faptul ca s-a intamplat ceva cu comanda. Ori clientul nu a raspuns, deci nu s-a livrat, ori a facut retur. Nu cred sa fie probleme majore aici, din cateva sute de comenzi a fost un singur retur (nu i-a fost buna masura) si doua persoane care nu au ridicat coletul. Deci undeva la 2%.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Api 2parale.ro
    De radhoo în forumul Server side
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 8th April 2015, 14:01
  2. Implementare cod 2parale magazin online
    De Prometeu în forumul Continut web
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 3rd May 2013, 15:59
  3. Magazin Online vs Magazin Virtual
    De Heavenz în forumul Chestionare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 9th June 2011, 12:12
  4. Care sunt pasii pentru a avea un magazin afiliat prin 2parale
    De Seinfeld în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 33
    Ultimul Post: 30th May 2011, 13:20
  5. De 2parale.ro
    De Florin Traian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 9th March 2011, 01:32

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •