6th September 2016, 19:30
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
avram
Contribuțiile de asigurări sociale (CAS) ale angajatului vor fi majorate de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sănătate (CASS) de la 5,5% la 8,9%, potrivit proiectului de modificare a Codului fiscal Măsura va afecta persoanele cu activități independente care, în prezent, datorează 10,5% și 5,5%. Povara taxării se va dubla în cazul lor.
Per total, rata de taxare se micșorează, însă pentru persoanele cu activități independente va fi o majorare semnificativă care va resimțită pentru că vor datora 21,7% și 8,9% față de 10,5% - CAS și 5,5% - CASS. Practic, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor Codului fiscal rata de taxare a PFA se va dubla și va ajunge la un nivel similar cu cel al salariilor.
EXCLUSIV Cresc contribuțiile de asigurări ale angajaților. PFA vor fi puternic afectate | PROFIT.ro
Da-mi-as palme, au luat-o razna de tot. Bag de seama ca vor sa ingroape definitiv pfa-urile.
@Iulian, nu sunt foarte sigur, dar daca te-ai autorizat si pentru celelalte coduri CAEN cred ca treci automat pe impozitare in sistem real.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!