Da... numai ca preturile nu sunt updatate
Da... numai ca preturile nu sunt updatate
Am verificat 2 produse si preturile de pe Pricy nu erau la fel cu cele de la magazine (ex. aici -> marketonline).
Legat de scriptul meu, am aici 2 exemple:
iphone5s si tv samsung (inainte de BF )
Chiar m-ai facut curios si am aruncat o privire pe T&C Emag.ro din profitshare.
Am incercat in trecut si eu sa parsez preturile de pe site in scopuri personale, din pacate recent au introdus acel captcha care nu mai permite preluare automata in masa.
Ultima modificare făcută de zuuup; 5th December 2013 la 15:35.
Da, pentru sute de produse nu cred ca se poate folosi. Desi daca stam putin sa ne gandim ar merge. Nu trebuie neaparat sa parsezi de pe situl emag. Poti parsa de pe o copie. Ma rog sunt multe discutii aici. Concluzia e ca ar fi util un istoric de preturi la emag, dar nu exista. Pana atunci ne descurcam cum putem.
Ma gandeam sa transform scriptul intr-un serviciu beta inchis si sa se poata inscrie vreo 10-15 oameni cu cate 1-2 produse pe care sa le urmareasca. Asta asa ca un proof of concept si cine stie, poate duce la ceva util sau bun.
In scopuri de afiliere oricum nu cred ca poti folosi un astfel de proiect pentru ca este "contrar intereselor eMAG.ro".
Am si eu un script gata facut care parseaza toate produsele si preturile de pe emag.ro; face discovery pe baza categoriilor aflate pe homepage si genereaza un feed de produse folosind informatiile obtinute din rich snippet-uri.
Pacat ca au introdus acel captcha. Pe de alta parte trebuie sa existe o portita, din moment ce google are 10 milioane de link-uri indexate nu prea imi vine sa cred ca acceseaza 10 pagini pe zi
Au pus allow google
zuuup, dar daca ai un asemenea script si observi ca anumite preturi se modifica intr-un mod ciudat, nu te poate ajuta in afiliere stiind astfel ce produse au primit reduceri mari sau ce produse urmeaza sa se vanda in viitorul apropiat. De exemplu acel TV de 80cm sunt aproape sigur ca e cautat si cumparat de multa lume. Multe cunostinte cauta un TV samsung de 80 si multi oameni in general. Daca se cumpara > umbla cineva la pret > noi vedem > actionam
In robots.txt? sau la ce te referi?
Script-ul meu e oprit de cand sunt afiliat profitshare. M-am apucat sa codez inainte sa citesc T&C eMag pe profitshare V1.
Am intrebat in 2011 daca pot lista produsele in comparatorul meu de preturi si am primit raspuns negativ, cica asta e politica firmei.
Acum o luna am actualizat script-ul, dar protectia cu captcha era deja introdusa, asa ca am abandonat ideea din nou. Pentru mine ar fi util sa listez produsele chiar si fara linkuri de afiliere doar pentru a atrage trafic. Foarte multa lume cauta: "{nume produs} emag" insa mie frica nu cumva sa ma dea in judecata cu stiu eu ce motiv. Din moment ce ei au o armata de avocati la indemana iar eu sunt unul singur chiar nu merita riscul.
pune la crawler user agent de google si foloseste mai multe proxy-uri
Membru fondator al societății secrete Afiliatti.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)