Asta se intampla si pentru ca afiliatii nu incearca sa negocieze in bloc conditii acceptabile. Normal ca daca o parte isi impune conditiile si cealalta parte le accepta, aceasta din urma nu mai are nici macar pentru ce sa se planga. Cu atat mai mult nu mai are cum interveni public.
Eu nu cunosc bine piata afilierii pt ca o fac la nivel amatoriceste rau. Dar ce citesc aici mi se pare o calarire efectiv a afiliatilor care raman doar la stadiul de plangeri pe forumuri.
Ganditi-va, spre comparatie, la sindicatele de muncitori din marile companii. Cata putere are un biet muncitor in fata unei fabrici sau a unei mari intreprinderi? Nicio putere... Dar cand acestia din urma s-au reunit si au inceput sa isi impuna anumite puncte de vedere la nivel de grup, vorbim deja de altceva. Ba chiar se pot intampla azi (oarecum de neinchipuit) mici abuzuri din partea angajatilor.
Cam asta ar trebui sa fie si modelul de urmat de aici, zic eu. Evident, nu la nivelul unui sindicat, dar macar la nivel principial, afiliatii sa faca abstractie pana intr-un punct ca exista concurenta intre ei si sa actioneze pe aceeasi voce.
S-ar putea sa nu aiba efect asupra eMag. Dar din cu totul alte motive. Eu speculez ca ei considera ca nu prea mai au nevoie de afiliati, dar evident nu pot inchide totul pur si simplu si atunci doar au politica asta miserupista. Dar eu zic ca daca nu ar mai plati comisioane de afiliati si nici nu ar mai avea link-uri de afiliat spre ei, scaderea profitului datorat scaderii vanzarilor nu stiu daca ar fi neaparat mai mare decat banii pe care ii dau ei azi prin profitshare. Dar e doar o speculatie de om care nu are neaparat acces la cifre.
Dar cu restul magazinelor eu zic ca ar merge.

Răspunde cu citat