bine punctat Robert
bine punctat Robert
Permite-mi te rog să nu fiu pe aceeași lungime de unda cu tine. Da, pot să observ care e tendința celor de la eMAG, dar încă afilierea cu ei nu a ajuns la stadiul de istorie. Îți zic asta din următoarele motive: eMAG nu a suspendat toți afiliații cu care încă mai colaborează, nu au renunțat la rețeaua Profitshare (creația lor), nu sunt date oficiale care să confirme ideea că eMAG va părăsi ideea de afiliere. În consecință, va menține în anumite cote afilierea, probabil la un nivel scăzut și în anumiți parametrii economici.
////// editat la cerea utilizatorului ///////
Ultima modificare făcută de Dan; 1st January 2016 la 00:58.
Morala e alta. Respectati TOS-ul si nu veti mai avea surprize de gen. Destul de simplu. Hai sa nu mai mergem pe remisa "lasa ma ca merge si asa". Credeti ca amazon tolereaza practici contrare tosului?
Desigur, posibil sa existe si situatii la limita regulamentului, situatii in care se ajunge cu buna stiinta sau nu, dar de regula aceste situatii se rezolva prin comunicare. Hai sa nu mai scoatem emag drept zbirii afilierii, atata vreme cat stim cu totii cum se face afilierea la noi.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Robert, sunt intru totul de acord cu tine in problema respectarii TOS. Dar in momentul in care scazi cu rata de conversie sub anumite limite considerate de tine admise, incepi sa te uiti pe la altii sa vezi cum fac ei de se mentin. Si ce vezi? Incercari disperate de a obtine click-ul si cred ca toti le-am vazut pe toate, de la promotiile false cu countdown timer pana la link-uri de afiliere puse pe meniuri printre categorii, redirecturi prin site-uri acceptate, etc. Nu mai vorbesc de link-urile de pe grupurile FB... Si toti afiliatii aia sunt si au fost ok, nu au avut probleme. Au fost probabil notificati si au scos ce nu era in conformitate cu TOS.
Nu cred ca suspendarile s-au facut prin tragere la sorti...
Normal ca daca eMag spune ca am incalcat termenii are dreptate, eu pot interpreta gresit acei termeni, pot exista nuante. Dar hai sa le discutam, pentru asta este comunicarea. Poate nu e ceva atat de grav. Atata timp cat nu a fost vorba de vreo hotie, de vreo incercare de a frauda, atata timp cat a fost ceva fara impact asupra conversiilor, de ce masuri atat de drastice? Asta nu inteleg...
Intr-adevar, comunicarea poate rezolva problema, ai din nou dreptate.
Vrei, te rog, sa detaliezi? E posibil sa fiu singurul de pe aici care nu stie la ce te referi, daca nu cumva te referi la ce am spus si eu mai sus...
Si da, morala ta e buna!
Ce spui tu suna fix asa: "Permite-mi sa te contrazic dar iti dau dreptate!"...
Pentru binele afilierii in Romania, sper sa va inselati amandoi. Cu sau fara afiliatii care au fost suspendati consider ca eMag are nevoie de afiliere pentru a se sustine si a creste in continuare iar afilierea are nevoie de eMag.
Faptul ca are termeni foarte stricti este un lucru chiar benefic dar numai atata timp cat ii respecta toti afiliatii.
Robert: nu stiu daca ai inteles exact, da mi voie sa ma repet, au fost 3-4 cazuri in care TOS s au modificat din mers, fara nici un fel de termen, in favoarea advertiserului, ducand la banarea instant. Inclusiv in cazul emag, de fapt toata istoria exista si pe seopedia. Daca nu ma insel avem si un exemplu foarte fresh pe bulgaria, cand au schimbat regulile de azi pe maine.
@Robert cred ca deja stii de ce m-au ejectat pe mine prin 2011-2012. au mai patit si altii fara sa incalce nici un TOS.
Povestea e veche si n-are sens sa o tot repet, dupaia zic unii ca mor de ciuda ca nu mai pot face afiliere la PS.
Sincer sunt mult mai linistit fara ei, mai ales la cat de haotici sunt in ultima vreme. Se pot face bani si cu altii care te mai si ajuta, raspund si la mesaje si platesc si la timp.
Mai sunt si tabara alora care se plang constant de tot felul de masuri ce sunt luate impotriva lor si tot continua sa promoveze emag.Parca ar fi niste cobai care repeta un proces in care primesc o ciocolata si dupaia un ciocan in OO
Peste puterea mea de intelegere.
Marius, nu e chiar asa. Oamenii aia au niste rezultate pe care in alta parte nu au reusit, nu au incercat sau nu sunt convinsi ca pot sa le aiba. Nu cred ca fac afiliere fara rezultate, doar ca erau obisnuiti cu mai mult. Chiar si dintre cei suspendati nu am auzit pe niciunul spunand "vai, ce bine ca am scapat"... Ba din contra, toti vor inapoi.
E drept, rata de conversie a scazut in ultima vreme, mai ales pe perioadele promotiilor, dar nu stiu in ce masura are legatura cu aplicatia de mobil si in ce masura cu rata mare de rescriere a cookie-urilor, eMag fiind magazinul cel mai promovat din Profitshare. Spicuind din ce s-a mai spus pe aici, cred ca sunt valabile ambele motive.
Chiar si runda asta de suspendari poate avea legatura cu reclamatiile altor afiliati, pentru a-si imbunatati sansele de conversie... Asa se poate justifica si faptul ca sunt afiliati care au sau au avut incalcari TOS mult mai grave dar fac in continuare parte din program.
Cum a spus si Serban mai sus, in afiliere este fiecare pentru el.
Mai direct sau mai indirect, prin relatarea experientelor proprii, s-a transmis si ideea ca sunt situatii in care suspendarile pot viza scoaretea din program a celor cu gura mare. In cazul de fata nu mi s-a parut, cei care au spus pana acum ca au fost suspendati n-au avut o prezenta prea activa pe-aici. Dar iata inca un motiv pentru comunicarea de care a vorbit Robert mai sus, macar pentru a inlatura astfel de suspiciuni.
daca nu ma insel programul de afiliere a celor de la amazon ofera 7% ?
Momentan este/sunt 2 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 2 vizitatori)