Pagina 391 din 414 PrimulPrimul ... 291341381389390391392393401 ... UltimulUltimul
Rezultate 3.901 la 3.910 din 4136

Subiect: Afiliere Emag ProfitShare

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Meh, forget it. Contractele sunt absolut in favoarea retelei, conditiile nu sunt negociabile si mai grav, stipuleaza ca au dreptul sa modifice din mers conditiile fara acordul tau.
    De altfel, daca nu m a lasat memoria acum vreo 4 ani a fost un caz in acest sens cu un coleg de forum, reteaua modificand din mers TOS pentru a "motiva" interzicerea lui ( sub rezerva ca nu fac vreo confuzie ).
    Deci nu, nu se pot aduce acuzatii unei retele. La nivel de magazin, cam in aceeasi idee, au fost X cazuri in care s a permis magazinelor sa schimbe TOS de pe o zi pe alta fara nici un stres, sau chiar la nivel personal, am fost suspendat din campanii fara nici un fel de motiv, desi, contractual, trebuia motivat gestul. Macar la nivel simbolic vorbind de hartii si reguli.

Apropo de unitatea afiliatilor, mi am amintit un episod edificator: am propus unor afiliati sa formam un grup pentru a putea oferii un volum semnificativ unor campanii ce ne ar putea acorda bonusuri sau conditii suplimentare. Eu ma ocupam de negocieri si parteneriate, ei actionau in directiile stabilite. Am dat exemple de astfel de dealuri realizate si ce am mai putea face. Well, nu s-a bagat nimeni Si doar de dragul cifrelor, acum vreo 2 ani cred Avon oferea afiliatilor 15 lei ptr vanzare, doar trei afiliati primeau cam 32 lei ( comision+bonus ). Ptr mine era simpla ideea, eu fac 1000 com, mai avem doi afiliati care fac cam o mie de bucati, restul, stiu, sunt mai mici, fac si ei cate 50-100 com, dar din cauza volumului, nu mai incasau 15 lei, incasau 32, pret valabil ptr tot grupul. Imi parea ideal, dar rezultatul vi l am spus mai sus

De cele mai multe ori magazinele sunt absolut pe langa subiect, afla niste cifre, vad niste prezentari si vor si ei. Intra in sistem si de aici li se rupe filmul. Urmariti cateva minute ce spun aici pentru ca in 95% este ceea ce se intampla cu fiecare campanie noua. In cazul fericit in care magazinul are un om de mk acesta se va ocupa automat si de ceea ce inseamna afiliere si va fi automat (aproape) pe langa ceea ce se intampla ptr ca piata de afiliere are particularitati pe care nu le va intelege. Chiar reflectam in acest moment cate magazine au un affiliate manager, sau, sa renuntam la titluri, sa aiba o persoana dedicata afilierii?

Anyway, directia este buna, in ultimele luni au fost 15-20 de cereri pentru programul superafiliati.ro, deci unele magazine au inteles ideea si cauta sa dezvolte canalul si am inteles ca si 2p insista in aceasta directie oferind ajutor magazinelor. Din pacate, numarul celor care au o reala experienta in domeniu si sunt dispusi sa ofere servicii de gen este minuscul, asa ca dincolo de interesul magazinelor ajungem in extrema cealalta, de a nu avea cine sa ii ajute.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.786
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Serban Cristian Vezi Post
    Contractele sunt absolut in favoarea retelei, conditiile nu sunt negociabile si mai grav, stipuleaza ca au dreptul sa modifice din mers conditiile fara acordul tau.
    De altfel, daca nu m a lasat memoria acum vreo 4 ani a fost un caz in acest sens cu un coleg de forum, reteaua modificand din mers TOS pentru a "motiva" interzicerea lui ( sub rezerva ca nu fac vreo confuzie ).
    Nu e cumva abuziv? Ma refer din punct de vedere legal?
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

iuddavali este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Vârstă
    46
    Posturi
    406
    Putere Rep
    31

Implicit

Cazul respectiv, cu conditii intentionate spre o anumita persoana, prin niste avocati buni, se poate considera discriminare.
    "Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz

EPoX este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    9th January 2006
    Locaţie
    Romania / Iasi
    Vârstă
    41
    Posturi
    437
    Putere Rep
    39

Implicit

Am prins un comision dupa black friday cat toate comisioanele la un loc de la bf2015..

EPoX este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    9th January 2006
    Locaţie
    Romania / Iasi
    Vârstă
    41
    Posturi
    437
    Putere Rep
    39

Implicit

Am prins un comision dupa black friday cat toate comisioanele la un loc de la bf2015..

fodorvlad este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    27th November 2015
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Serban Cristian Vezi Post
    Sunt x afiliati suspendati de emag fara explicatii.
    Sunt x situatii in care se incalca TOS dar sunt acceptati tacit.
    Obisnuiti-va cu asta, se intampla de atatia ani si inca sunteti surprinsi ca in prima zi. Cand v ati apucat sa ii promovati stiati exact ce s a mai intampla, ca v-ati gandit "nu mi se intampla" tocmai mie, well...
    Well, în acest caz avem o situație de discriminare pe față. TOS-ul rețelei + cel al advertiseru-lui, se aseamănă cu o artilerie folosită să tragă în ținte precise (afiliatul x). Nu sunt "focuri" de avertisment, ci doar un click nimicitor, apoi o notificare ... Se sacrifică orice pe altarul performanței atât TOS-ul cât și afiliații x, însă mă întreb, ce ar face eMAG dacă nu ar mai cumpăra lumea de la ei? BF-ul de anul acesta a fost un exemplu, clienții nu s-au hazardat ca în anii precedenți, au învățat că pot compara prețurile, și nu e nevoie să cumpere sub semnul REDUCERII, produse care în alte magazine, fără reducere, sunt la același preț (cazurile sunt și viceversa).

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Si totusi, ei declara ca vanzarile de anul acesta au fost mai mare decat anul trecut.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Asta se intampla si pentru ca afiliatii nu incearca sa negocieze in bloc conditii acceptabile. Normal ca daca o parte isi impune conditiile si cealalta parte le accepta, aceasta din urma nu mai are nici macar pentru ce sa se planga. Cu atat mai mult nu mai are cum interveni public.

Eu nu cunosc bine piata afilierii pt ca o fac la nivel amatoriceste rau. Dar ce citesc aici mi se pare o calarire efectiv a afiliatilor care raman doar la stadiul de plangeri pe forumuri.

Ganditi-va, spre comparatie, la sindicatele de muncitori din marile companii. Cata putere are un biet muncitor in fata unei fabrici sau a unei mari intreprinderi? Nicio putere... Dar cand acestia din urma s-au reunit si au inceput sa isi impuna anumite puncte de vedere la nivel de grup, vorbim deja de altceva. Ba chiar se pot intampla azi (oarecum de neinchipuit) mici abuzuri din partea angajatilor.

Cam asta ar trebui sa fie si modelul de urmat de aici, zic eu. Evident, nu la nivelul unui sindicat, dar macar la nivel principial, afiliatii sa faca abstractie pana intr-un punct ca exista concurenta intre ei si sa actioneze pe aceeasi voce.

S-ar putea sa nu aiba efect asupra eMag. Dar din cu totul alte motive. Eu speculez ca ei considera ca nu prea mai au nevoie de afiliati, dar evident nu pot inchide totul pur si simplu si atunci doar au politica asta miserupista. Dar eu zic ca daca nu ar mai plati comisioane de afiliati si nici nu ar mai avea link-uri de afiliat spre ei, scaderea profitului datorat scaderii vanzarilor nu stiu daca ar fi neaparat mai mare decat banii pe care ii dau ei azi prin profitshare. Dar e doar o speculatie de om care nu are neaparat acces la cifre.

Dar cu restul magazinelor eu zic ca ar merge.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de fodorvlad Vezi Post
    Well, în acest caz avem o situație de discriminare pe față. TOS-ul rețelei + cel al advertiseru-lui, se aseamănă cu o artilerie folosită să tragă în ținte precise (afiliatul x). Nu sunt "focuri" de avertisment, ci doar un click nimicitor, apoi o notificare ... Se sacrifică orice pe altarul performanței atât TOS-ul cât și afiliații x, însă mă întreb, ce ar face eMAG dacă nu ar mai cumpăra lumea de la ei? BF-ul de anul acesta a fost un exemplu, clienții nu s-au hazardat ca în anii precedenți, au învățat că pot compara prețurile, și nu e nevoie să cumpere sub semnul REDUCERII, produse care în alte magazine, fără reducere, sunt la același preț (cazurile sunt și viceversa).
    Trebuie sa intelegeti ca afilierea la emag este istorie. Afilierea a fost utila la vremea ei, toti afiliatii au contribuit la cresterea brandului EMAG, atat prin expunere cat si (mai ales) prin link-uri (SEO).

Emag este acum prea mare, nu-si mai bate capul cu afiliatii.

Daca nu intelegeti asta, anul viitor o sa avem aceleasi posturi...
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

5 out of 5 members found this post helpful.

Implicit

Si totusi, in ciuda tuturor plangerilor, nimeni nu renunta la colaborarea cu emag. De ce? Pentru ca le ofera satisfactii financiare considerabile. Pentru ca emag are o rata de conversie cu mult peste medie.

Referitor la conturile suspendate fara drept de apel: nu stiu daca cei de la emag chiar se apuca sa dea cu barda asa ca au visat urat sau pentru ca au avut o zi proasta si vor sa isi verse nervii pe un afiliat. Hai sa fim seriosi. Sunt extrem de multi afiliati cu gura mare, sa imi fie scuzata exprimarea, care se plang ca li s-a suspendat contul ps dar uita ca, in goana dupa conversii au incalcat grosolan tos-ul. Cati dintre voi, cei prezenti pe seopedia, ati spamat grosolan grupurile de discutii sau ati postat oferte mincinoase gen Iphone 6 la 1 Leu? Sa dau si niste nume? E?

Or fi si scapari, ca na, sunt si ei oameni, dar hai sa nu ii scoatem oaia neagra in afiliere cand stim cu totii ca nu este chiar asa.

Si acum sa curga injuraturile celor nemultumiti la adresa mea (Si nu, n-am niciun interes in a apara emag, sunt un afiliat asa de mic incat nici nu contez, dar incerc sa privesc cat pot de obiectiv lucrurile)
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 5 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 5 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. voucher emag
    De prodan_13 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 26th January 2010, 15:04
  2. SPAM: eMAG.ro (din nou!)
    De c_n_m în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 5th July 2007, 08:55
  3. eMag.ro
    De Diana în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 19