1st December 2015, 03:10
2 out of 2 members found this post helpful.
Meh, forget it. Contractele sunt absolut in favoarea retelei, conditiile nu sunt negociabile si mai grav, stipuleaza ca au dreptul sa modifice din mers conditiile fara acordul tau.
De altfel, daca nu m a lasat memoria acum vreo 4 ani a fost un caz in acest sens cu un coleg de forum, reteaua modificand din mers TOS pentru a "motiva" interzicerea lui ( sub rezerva ca nu fac vreo confuzie ).
Deci nu, nu se pot aduce acuzatii unei retele. La nivel de magazin, cam in aceeasi idee, au fost X cazuri in care s a permis magazinelor sa schimbe TOS de pe o zi pe alta fara nici un stres, sau chiar la nivel personal, am fost suspendat din campanii fara nici un fel de motiv, desi, contractual, trebuia motivat gestul. Macar la nivel simbolic vorbind de hartii si reguli.
Apropo de unitatea afiliatilor, mi am amintit un episod edificator: am propus unor afiliati sa formam un grup pentru a putea oferii un volum semnificativ unor campanii ce ne ar putea acorda bonusuri sau conditii suplimentare. Eu ma ocupam de negocieri si parteneriate, ei actionau in directiile stabilite. Am dat exemple de astfel de dealuri realizate si ce am mai putea face. Well, nu s-a bagat nimeni
Si doar de dragul cifrelor, acum vreo 2 ani cred Avon oferea afiliatilor 15 lei ptr vanzare, doar trei afiliati primeau cam 32 lei ( comision+bonus ). Ptr mine era simpla ideea, eu fac 1000 com, mai avem doi afiliati care fac cam o mie de bucati, restul, stiu, sunt mai mici, fac si ei cate 50-100 com, dar din cauza volumului, nu mai incasau 15 lei, incasau 32, pret valabil ptr tot grupul. Imi parea ideal, dar rezultatul vi l am spus mai sus 
De cele mai multe ori magazinele sunt absolut pe langa subiect, afla niste cifre, vad niste prezentari si vor si ei. Intra in sistem si de aici li se rupe filmul. Urmariti cateva minute ce spun aici pentru ca in 95% este ceea ce se intampla cu fiecare campanie noua. In cazul fericit in care magazinul are un om de mk acesta se va ocupa automat si de ceea ce inseamna afiliere si va fi automat (aproape) pe langa ceea ce se intampla ptr ca piata de afiliere are particularitati pe care nu le va intelege. Chiar reflectam in acest moment cate magazine au un affiliate manager, sau, sa renuntam la titluri, sa aiba o persoana dedicata afilierii?
Anyway, directia este buna, in ultimele luni au fost 15-20 de cereri pentru programul superafiliati.ro, deci unele magazine au inteles ideea si cauta sa dezvolte canalul si am inteles ca si 2p insista in aceasta directie oferind ajutor magazinelor. Din pacate, numarul celor care au o reala experienta in domeniu si sunt dispusi sa ofere servicii de gen este minuscul, asa ca dincolo de interesul magazinelor ajungem in extrema cealalta, de a nu avea cine sa ii ajute.
2nd December 2015, 08:27
5 out of 5 members found this post helpful.
Si totusi, in ciuda tuturor plangerilor, nimeni nu renunta la colaborarea cu emag. De ce? Pentru ca le ofera satisfactii financiare considerabile. Pentru ca emag are o rata de conversie cu mult peste medie.
Referitor la conturile suspendate fara drept de apel: nu stiu daca cei de la emag chiar se apuca sa dea cu barda asa ca au visat urat sau pentru ca au avut o zi proasta si vor sa isi verse nervii pe un afiliat. Hai sa fim seriosi. Sunt extrem de multi afiliati cu gura mare, sa imi fie scuzata exprimarea, care se plang ca li s-a suspendat contul ps dar uita ca, in goana dupa conversii au incalcat grosolan tos-ul. Cati dintre voi, cei prezenti pe seopedia, ati spamat grosolan grupurile de discutii sau ati postat oferte mincinoase gen Iphone 6 la 1 Leu? Sa dau si niste nume? E?
Or fi si scapari, ca na, sunt si ei oameni, dar hai sa nu ii scoatem oaia neagra in afiliere cand stim cu totii ca nu este chiar asa.
Si acum sa curga injuraturile celor nemultumiti la adresa mea
(Si nu, n-am niciun interes in a apara emag, sunt un afiliat asa de mic incat nici nu contez, dar incerc sa privesc cat pot de obiectiv lucrurile)
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!