De acord cu LensFlare, dar trebuie sa-l corectez la ceva:Daca esti multumit de raportul munca / profit atunci e ok...
De acord cu LensFlare, dar trebuie sa-l corectez la ceva:Daca esti multumit de raportul munca / profit atunci e ok...
"Blog de afiliat si calatorii: Dragos Bunea Blog"
Felicitari Cataline!
Speram si eu intr-o rata de conversie mai buna in perioada asta.
Au crescut putin veniturile dar pe fondul triplarii numarului de click-uri.
Ce e drept, nu furnizez asa multe click-uri (100-160 / zi, fata de 50-100 luna trecuta), dar vin EXCLUSIV din site-uri de nisa in care nu se prea da click doar din curiozitate. De asta ma asteptam la o rata mai buna...
LensFlare, ai dreptate, e influentata de multi factori, inclusiv de modalitatea de promovare, dar e unul din principalii indicatori in marketingului afiliat. Trebuie sa avem niste repere, nu?
De asta am intrebat, pentru a stabili niste repere...
@Mishu, in cazul tau ai pe fiecare pagina 6-7 link-uri de afiliat fara sa iau in considerare bannerele. Un vizitator / cumparator poate da in medie 2-3 click-uri... deci cu alte cuvinte tu nu ai 100 - 160 de click-uri unice ci in jur de 60 - 70, iar o rata de conversie reala este de 2%, nu 0.9%.
Eu am 2.94% pe luna curenta, aprobate+in asteptare. Totusi, nu cred ca e buna valoarea pentru ca un click mi-l inregistreaza de la 1 la 3 ori, nu stiu dupa ce logica.
Bine v-am gasit![]()
imi pare mie sau redirectul de la profitshare catre emag are probleme? cel putin pe internet explorer... face urat! intra in loop...
Screenshot-(50).jpg
scriu pe blog cand n-am ce face ..
De luat in seama, o sa verific si asta.
Ai dreptate, conteaza click-urile unice. Daca sunt 100 click-uri date de la 2 IP-uri, e normal sa fie doar doi potentiali cumparatori.
Totusi, nu am mai multe link-uri ca altii, garantez asta, urmaresc si eu concurenta
Pana de curand nu am avut deloc bannere PS pentru ca nu-mi place scrisul ala marcat la ele. Le-am adaugat cu gandul ca poate au legatura cookie-urile generate de acestea.
Nu am puzderie de link-uri PS, ci fiecare pagina doar produsul prezentat si un link general.
Call to action folosesc numai expresii ce nu pot crea confuzii, nu pun link-uri pe imagini.
Chiar o sa verific acum, multumesc pentru sugestie!
Asta inseamna o rata de conversie mult mai mare, in cazul tau. Eu am folosit pentru statistica propriile contorizari, stiu ca platforma inregistreaza mai multe click-uri.
Ce am observat in cazul meu, la publicarea fiecarui articol ia automat doua-trei click-uri pe fiecare link integrat. E valabil numai cu link-urile PS. Din cauza asta am instalat modulul pentru StatCounter si ofera statistici destul de exacte.
Multumesc pentru raspunsuri!
@Mishu
M-ai facut curios. Am impartit numarul de comenzi de luna aceasta la numarul de clickuri inregistrat ca eventuri in analytics si imi da 8.31%. Sincer sa fiu, rata de conversie nu mi se pare cel mai important lucru in afiliere, motiv pentru care nici n-am calculat-o pana acum.
Vlade, tu vrei sa ma indemni la lucruri rele!!! Tu iti dai seama ca ma bagi in depresie ?
Nici mie nu mi se pare importanta. Dar cand te nemultumesc propriile rezultate, sau cand aveai asteptari mai mari, ce alti indicatori poti folosi pentru comparatii ?
@LensFlare, am facut o comparatie pe ultimele doua zile (14 si 15).
75% sunt unice (dupa IP), cred ca e foarte bine.
Din pacate, nu mai am statistici mai vechi.
Totusi, nu cred ca cineva de aici si-a calculat rata de conversie folosind doar click-urile unice...
Cel mai important consider ca un site de afiliere sa contina informatii importante si ordonate pt un potential cumparator, sa-l ajute sa aleaga un produs sa verifice alte review uri independente de vinzator. Daca oferim si altceva decit o descriere a produsului atunci cumparatorul va fi interesat sa citeasca pagina,altfel va pleca imediat la alt site. La final conteaza timpul consumat pentru intretinere si adaugare continut site/nr comenzi/venit din afiliere. La un timp consumat pt adaugare content/informatii pt site afiliere de 2-3 ore/zi, 5zile/sapt, un cistig rezonabil ar fi undeva la 800-1000 lei/luna. Mai jos de acest nivel pe termen lung voi ajunge la concluzia ca am cam pierdut timp pentru o suma cistigata mai mica decit un muncitor.
Am cercetat putin acest aspect in trecut. Problema este ca dupa ce un client junge pe pagina advertiserului printr-un link de afiliere profitshare, in cazul in care nu-i place produsul da back in browser dupa care ajunge din nou pe pagina de redirectare profitshare si de acolo inapoi pe pagina advertiserului si asa mai departe(bucla semi-infinita). Din acest motiv apare un click de 2-3-4-5-6-7 ori in statistici iar rata de conversie coboara sub 1%. Pe 2parale am avut si cazuri in care s-a apasat de 78 de ori butonul back dupa care vizitatorul a parasit pagina.
Rezolvare:
Pe pagina de redirectare profitshare.ro de evitat redirectionarile javascript de genul:
top.location.href = "http://www.emag.ro/?ref=ps&emag_click_id=xxxxxxxxxxxxxxxxxx";
de folosit:
top.location.replace("http://www.emag.ro/?ref=ps&emag_click_id=xxxxxxxxxxxxxxx");
Da, este cross-browser si in acest caz pagina de redirectare nu este salvata in stack-ul de history de la browser.
In acest caz butonul de back devine inactiv pe pagina advertiserului in cazul in care link-ul de afiliere s-a deschis intr-o fereastra noua iar in caz de target="_self" sau target nespecificat butonul de back ramane activ, dar acesta duce vizitatorul inapoi pe pagina voastra si nu pe pagina de redirectare profitshare.
Am sugerat acesta modificare de cod si echipei 2parale, implementarea a durat cam 6 luni de zile de la deschiderea ticket-ului dar pana la urma s-a implementat. 9 caractere de schimbat / 186 zile = au schimbat un caracter la 20 de zile
Avantaje redirectare cu replace():
1.) Eliminare resource leak pentru profitshare.ro, mai putine resurse hardware pentru stocarea si procesarea clickurilor.
2.) Rata de conversie v-a creste la toti afiliatii, satisfactie mai mare pentru afiliati.
3.) Numarul de clickuri unice v-a creste, odata ce vizitatorul poate sa ajunga inapoi pe pagina afiliatului sunt sanse mari sa viziteze un alt produs printr-un alt link de afiliere, sanse mai mari sa devina un potential cumparator.
4.) Rata de conversie mai mare + cresterea numarului de clickuri unice => Vanzari mai multe si implicit profit mai mare atat pentru profitshare cat si pentru afiliati.
5.) Usability crescut => Bounce rate mai mic => Mai multe afisari per vizitator => Profit mai mare din adsense pentru afiliati.
6.) La nivel mondial 90% din retelele de afiliere mari folosesc aceasta metoda de redirectare(Affiliatewindow, CJ, Linkshare, Clixgalore, affili.net etc.)
Ultima modificare făcută de zuuup; 17th November 2013 la 11:51.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)