Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 15 din 15

Subiect: TVA Adwords firma neplatitoare de TVA

No_name este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    19th February 2007
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    39
    Posturi
    707
    Putere Rep
    46

Implicit

Maine ajung la contabila si revin cu un update dupa.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de prodan_13 Vezi Post
    Am societate naplatitoare de TVA, sunt inscris in registrul intracomunitar. In prezent contabila ma pune sa platesc lunar TVA in tara la toate facturile emise de google.

Din ultimul link postat de @No_name plus alte cautari pe internet, inteleg ca asa este corect. Din ce zice @Nic si ce am citit aici inteleg ca nu trebuie sa mai platesc niciun TVA in tara la facturile adwords.

Pana la urma cum este?
    Eu nu fac adwords pe firma respectiva, deci nu stiu exact cum se face cu Adwords, nu as paria pe informatiile furnizate de mine (s-ar putea sa fi inteles gresit si de fapt sa se plateasca TVA in tara), cel mai bine totusi sa vb cu o contabila.

astterx este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    21st May 2013
    Locaţie
    craiova
    Posturi
    128
    Putere Rep
    26

Implicit

daca esti neplatitor de TVA si inscris in ROI, pentru fiecare bun/serviciu din UE platesti TVA 24% la noi (factura din UE va fi fara TVA). Eu am fost pus in situatia de a alege: factura cu TVA 20% in UK sau 24% la noi. Tinand cont de plafonul de 10.000 am ales varianta cea mai ieftina.

sty1129 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    19
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Intrucat ma intereseaza si pe mine subiectul (am o firma neplatitoare de tva si urmeaza sa incep campanii adword) am sapat un pic si am incercat sa sintetizez (toate referintele provin din codul fiscal publicat pe pagina anaf, deci nu luate de pe alte situri):

„ART. 158^2 Registrul operatorilor intracomunitari
    .... Registrul operatorilor intracomunitari care cuprinde toate persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care efectuează operaţiuni intracomunitare, respectiv:
    e) achiziţii intracomunitare de servicii, .......... efectuate în beneficiul unor persoane impozabile stabilite în România.”

Deci din punct de vedere fiscal, se inscriu atat achizitiile de bunuri cat si cele de servicii. Insa in ceea ce priveste obligativitatea inscrierii:

„ART. 153^1 Înregistrarea în scopuri de TVA a altor persoane care efectuează achiziţii intracomunitare sau pentru servicii
    Are obligaţia să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform prezentului articol: a) persoana impozabilă care are sediul activităţii economice în România şi persoana juridică neimpozabilă stabilită în România, neînregistrate şi care nu au obligaţia să se înregistreze conform art. 153 şi care nu sunt deja înregistrate conform lit. b) sau c) sau alin. (2), care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, înainte de efectuarea achiziţiei intracomunitare, dacă valoarea achiziţiei intracomunitare respective depăşeşte plafonul pentru achiziţii intracomunitare în anul calendaristic în care are loc achiziţia intracomunitară;"

E o topica inversa- esti obligat sa te inscrii daca depasesti plafonul, per a contrario nu esti obligat sa te inscrii daca nu il depasesti, dupa cum reiese si din normele metodologice de aplicare care spun:

„Norme metodologice: ART. 153^1
    (2) Persoanele impozabile prevăzute la art. 126 alin. (4) din Codul fiscal sunt obligate să solicite înregistrarea în scopuri de TVA pentru achiziţii intracomunitare de bunuri conform art. 153^1 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, dacă depăşesc plafonul pentru achiziţii intracomunitare de 10.000 euro stabilit conform pct. 2 alin. (5) - (7)”

Se pare deci ca nu este necesar sa te inscrii. Sincer sa fiu am crezut ca o sa deslusesc mai usor sensul dar codul fiscal este voit formulat alambicat si pe alocuri incoerent.
    Concluzia mea?
    O sa desfasor adwords din buzunar pana depasesc plafonul de scutire de tva si ma inregistrez platitor de tva, ocazie cu care solicit si inscrierea in registrul achizitiilor intracomunitare.

Minta Florin este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th April 2013
    Vârstă
    36
    Posturi
    19
    Putere Rep
    0

Implicit

Pana la urma cum ai procedat?

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Site firma
    De alex.web în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 15th July 2013, 21:14
  2. Recomandare firma SEO
    De imagini în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 14th June 2013, 01:56
  3. Adsense pe firma
    De kmedia în forumul Adsense
    Răspunsuri: 3