Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 38

Subiect: Studiu de caz pentru un site de batoane proteice

Marcous este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    13th March 2014
    Posturi
    428
    Putere Rep
    21

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Salutare. Felicitari pt initiativa de pe forum si pt rezultatele pe care le-ai avut pana acum!

Cu cat mai multe detalii dai si explici chestiile de la A-Z, cu atat mai bine, chiar daca nu primesti reactii pe termen scurt aici, pe forum, lumea mai intra si citeste, dar uita sa reactioneze, ori vor citi pe viitor.

Cert e ca nu e timp pierdut degeaba, daca tot esti dispus sa dezvalui "secretele" acestui tip de business.

Eu am o intrebare in minte in perioada asta: de ce as incepe un magazin propriu online in loc sa vand pe EMAG Marketplace?

Dezavantaj stiu ca ar fi comisioanele, iar avantaj ar fi expunerea, EMAG fiind probabil cel mai utilizat shop online din Ro in prezent.

Dar astept pareri mai avizate in domeniul acesta.

Multumesc.

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    50
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    42

Implicit

Data înscrierii 30th November 2010
    Locaţie Baia Mare
    Vârstă 49
    Posturi 1.296

În dreapta sus, la fiecare postare, observ că apare data la care m-am înscris pe acest forum și vârsta. Am 49 de ani și sunt membru pe acest forum din 2010. Timpul a zburat!

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    50
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Marcous Vezi Post
    Cert e ca nu e timp pierdut degeaba, daca tot esti dispus sa dezvalui "secretele" acestui tip de business.
    Piața este atât de mare, iar noi atât de mici, încât există loc pentru toată lumea.

Eu am o intrebare in minte in perioada asta: de ce as incepe un magazin propriu online in loc sa vand pe EMAG Marketplace?

Dezavantaj stiu ca ar fi comisioanele, iar avantaj ar fi expunerea, EMAG fiind probabil cel mai utilizat shop online din Ro in prezent.
    Pentru început, până ajungi să ai un rulaj cât de cât decent, eu recomand ambele variante: magazin online propriu plus marketplace-uri. Comisionul celor de la eMag este în jur de 21%. Dacă produsele tale au o marjă mai mare, recomand să rămâi în continuare pe eMag, dar în paralel să îți dezvolți propriul site. Costurile de administrare a unui magazin online sunt mici.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    50
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    42

Implicit

Astăzi am finalizat listarea produselor de la Mars Protein, o gamă de produse mai scumpă, dar de o calitate superioară.

Google își face treaba: produsul listat azi dimineața, în jurul orei 9, a ajuns unde trebuie - pe primele poziți la ora 17. Este vorba de Snickers Low Sugar High Protein Bar 57 de grame. Listarea în Google este aici.

Mă gândesc că nici concurența nu este așa de mare pe acest cuvânt cheie, dar contează că lucrurile se mișcă.

Radu.R este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    27th February 2011
    Locaţie
    Satu Mare
    Posturi
    356
    Putere Rep
    28

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Frumoasa inițiativa și mai ales pentru mine a venit la momentul potrivit.

Am început de curând sa vând prin Amazon, Dar procentajul pe care și-l iau e imens și in unele cazuri produsele aduc un return de 3-5%.

De aceea m-am gândit sa încerc nișe mai mici și cu produse dintr-o singura nisa.

Înțeleg cât de cât partea de optimizare. In schimb sunt împotmolit la partea de produse?

Cum alegi produsele ?
    Mergi cu lable privat sau produse de la producători cunoscuți?
    Care este investiția necesară pentru început ? Ce stocuri îți faci?
    Investești in publicitate prin fb / Insta?

In prima ta postare vorbești de consultanta, oferi Coaching 1 on 1?

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    50
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    42

Implicit

Salut Radu,

După cum ai observat la începutul acestui thread, am dorit să subliniez că mă pricep la administrarea și optimizarea unui site de e-commerce.

În acest sens, intervin foarte multe aspecte, precum:
    • administrarea site-ului (SEO, Webmaster Tools, Google Analytics, alerte de stoc, transmiterea datelor către departamentul de contabilitate)
    • gestionarea stocurilor
    • administrarea reclamelor pe Facebook și Google AdWords
    • listarea pe site-uri comparatoare de prețuri
    • gestionarea clienților
    • monitorizarea expedierilor
    • colaborarea cu un serviciu de curierat rapid care să se potrivească nevoilor tale (în acest caz, am dezvoltat chiar o relație de prietenie cu agentul alocat contului meu)
    • colaborarea cu o bancă care oferă un curs valutar bun (important dacă faci achiziții din import), eventual având nevoie și de o linie de credit
    • alegerea unui procesator de plăți pentru comenzi cu cardul

Sigur, există și multe altele, dar acestea sunt lucruri care țin de tine și se pot realiza.

Acum, să răspund la întrebarea ta "Cum alegi produsele?". Aici intervine un factor care nu ține nici de mine, nici de tine și constituie un capitol important ce necesită o zonă de testare. Când aleg produsele, iau în considerare mai mulți factori, inclusiv cererea de pe piață, concurența, marja de profit și disponibilitatea stocului. De multe ori, am crezut într-un produs, dar în final nu a avut succesul scontat.

Aș propune adminilor acestui forum să deschidă două noi categorii, una dedicată e-commerce-ului, cu multe subcategorii (WooCommerce, PrestaShop, Marketing, poate chiar o zonă pentru programatori care oferă servicii și mentenanță) și a doua dedicată Blockchain, Crypto, Bitcoin, Ethereum, MultiversX și FTM Fantom.

În ceea ce privește consultanța și coaching-ul 1-on-1, da, dacă crezi că te pot ajuta cu ceva, trimite-mi un mesaj privat și stabilim un apel video într-o dimineață. Putem bea împreună o cafea, sau, dacă ești în apropiere, putem chiar să ne întâlnim - sunt din Baia Mare, nu departe de tine.
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    50
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Radu.R Vezi Post
    Investești in publicitate prin fb / Insta?
    Partea de reclame pentru ultimii doi ani arată astfel
    Ataşament 4891

Până ajungi să fii cât de cât cunoscut, trebuie să investești. Dacă este să fac un calcul, cu o medie de coș/client de 300 de lei, i-am trimis lui Google 162.000 de lei și a generat 5.840 de comenzi x 300 lei/coș = 1.752.000 lei. Aceleași vânzări pe Emag Marketplace, cu un comision de aproximativ 21%, ar fi adus un cost cel puțin dublu.

ps: Acum înțeleg și eu de ce m-am retras de pe marketplace.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    50
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    42

Implicit

Astăzi am adăugat încă două produse noi din gama Batoane Proteice Mars.

Este vorba despre Bounty Protein Flapjack 60 grame și Snickers Protein Flapjack 65 grame

Acestea au fost adăugate la ora 10:08, în data de 19.06.2023. Sunt curios în cât timp le va indexa Google și pe ce poziție. Le putem urmări aici pentru Bounty Protein Flapjack 60 gr ( Aproximativ 3.650.000 rezultate in 0,30 secunde ) și aici pe Snickers Protein Flapjack 65 gr. ( Aproximativ 875.000 rezultate in 0,32 secunde)

Duta Constantin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    4th March 2013
    Locaţie
    Germania
    Vârstă
    40
    Posturi
    193
    Putere Rep
    22

Implicit

Avantajul la noul proiect si ca ai urcat in google ca folosesti wordpres si poti face cu el cam orice si te ajuta plugins si se misca foarte repede fata de gomag sau shopify

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    50
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Duta Constantin Vezi Post
    Avantajul la noul proiect si ca ai urcat in google ca folosesti wordpres si poti face cu el cam orice si te ajuta plugins si se misca foarte repede fata de gomag sau shopify
    Salut, Constantin! Da, ai dreptate. Personal, am testat mai multe platforme și niciuna nu se compară cu WordPress. Dar... observ că multă lume se plânge că site-ul lor nu este indexat sau apare foarte târziu în Google. Totuși, cred că pe lângă platforma WordPress mai este nevoie și de alte ingrediente, nu-i așa?
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Evaluare site-uri studiu de caz
    De ovidiu1975 în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 19th July 2013, 09:59
  2. Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 2nd February 2013, 00:35
  3. Studiu de caz pentru un blog de poker
    De Clawdel în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 27th March 2012, 17:08
  4. Studiu de caz - Site cu probleme