1 out of 1 members found this post helpful.
Postat în original de
edy12006
Ciudat. Retin ca citeam ceva pe ecompedia.ro si am ajuns de acolo pe un blog unde cineva prezenta acest proiect in stilul unui "journey" de pe bhwforum.
Adica: azi am luat domeniul, pe data "x" am pus content, etc. Aceeasi persoana mai prezenta niste proiecte pe alte nise.
Probabil era alt proiect tot pe batoane proteice si am retinut eu gresit.
Succes cu proiectul!
Pe ecompedia.ro era un articol despre mine și despre site-ul kiwigym.ro, scris undeva prin 2019, chiar la lansarea acestuia. Despre site-ul de batoane proteice am mai vorbit aici.
Multumesc!
Din pacate a cam disparut lumea de pe forum. Acum la moda sunt grupurile de facebook.
Cred ca ar fi fain sa redactezi totul in stil journey:
- cum ai facut siteul, de ce ai tinut cont
- cum ai ales furnizorii
- cum ai ales produsele
- ce faci pe partea de promovare
- etc.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
Postat în original de
edy12006
Din pacate a cam disparut lumea de pe forum. Acum la moda sunt grupurile de facebook.
Cred ca ar fi fain sa redactezi totul in stil journey:
- cum ai facut siteul, de ce ai tinut cont
- cum ai ales furnizorii
- cum ai ales produsele
- ce faci pe partea de promovare
- etc.
Da, buna ideea, poate voi face un blog.
Studiu de caz
pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012
Ar fi de ajutor. Mie unul mi-ar fi util. Nu am facut niciodata comert, dar am putea sa ma motiveze sa dau o sansa.
Succes!
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
16th June 2023, 13:28
2 out of 2 members found this post helpful.
Navigând în Oceanul E-commerce: O Călătorie de la Începuturi până la Expertiză
De la pasiune pentru jocuri la e-commerce
Am descoperit lumea e-commerce acum aproximativ patru-cinci ani, o perioadă în care mi-am reorientat activitățile după declinul jocurilor online flash. A fost un moment de adaptare, un timp în care am explorat această nouă nisă, învățând neîntrerupt. Astăzi, cu experiența acumulată, sunt pregătit să îmi asum rolul de consultant e-commerce. În acest domeniu, trebuie să îmbini diverse abilități și cunoștințe, inclusiv alegerea corectă a platformei de e-commerce, deoarece există o multitudine de opțiuni, precum: PrestaShop, Gomag, Magento, OpenCart, Shopify, Woocommerce.
Explorând platformele de e-commerce
În marele ocean al platformelor de e-commerce, fiecare cu propriile sale plusuri și minusuri, există cu siguranță una care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Eu am avut oportunitatea de a experimenta cu majoritatea dintre ele, ceea ce m-a ajutat să obțin o înțelegere profundă a avantajelor și dezavantajelor fiecărei platforme.
Contabilitate și Fiscalitate în E-commerce
După ce ai construit magazinul online, următorul pas este gestionarea aspectelor fiscale și de contabilitate. În funcție de volumul de vânzări, poți opta să devii platitor sau neplatitor de TVA, cu impozit de 1% pe rulaj sau de 16% pe profit. Totuși, odată ce depășești un anumit prag, va trebui să devii platitor de impozit pe profit cu 16%. La acest nivel, intră în joc contabilitatea FIFO (First In, First Out). Alegerea unui software de contabilitate care facilitează această tranziție poate preveni multe dureri de cap.
Expedierea și Curieratul
În ceea ce privește expedierea produselor, eficiența și automatizarea sunt cheia. Scopul este să creezi un proces care să necesite cât mai puțini angajați, pentru a reduce costurile de operare.
O Experiență Personală:
Un aspect interesant pe care l-am observat este productivitatea unei firme în raport cu numărul de angajați. De exemplu, am analizat o companie cu o cifră de afaceri de 53.000.000 lei și 77 de angajați. Media pe care a reușit să o genereze un angajat în acest caz este de aproximativ 688.000 lei/an. În comparație, majoritatea firmelor din România au o medie de 1.000.000 lei/angajat/an. Cu toate acestea, am reușit să generez o medie de peste 2.000.000 lei/angajat.
Spre viitor
Asta este doar vârful aisbergului, dar pentru azi mă voi opri aici. Voi reveni cu mai multe informații și experiențe din călătoria mea prin universul e-commerce.
Până atunci, îți doresc o zi bună!