Salutări tuturor!
Vreau să scriu un articol despre cum să faci bani online pe YouTube și ca să nu scriu din auzite am creat un canal YT ca să văd cum funcționează.
Canalul l-am creat pe 3 martie 2024, dar din lipsa timpului au fost perioade și de mai mult de o săptămână fără să adaug niciun videoclip, deci m-am ocupat destul de haotic de canal.
Azi, după o lună de viață, are 1769 de abonați și 177k vizionări cu 23 de videoclipuri (12 short și 11 clipuri normale).
Sunt multe aprecieri și comentarii, deci canalul este destul de activ.
Ca să pot scrie articolul am nevoie de câteva răspunsuri de la cei care au experiență cu canalele YT și câștigă bani cu acestea:
1. E un rezultat bun sau rău în comparație cu rezultatele voastre?
2. Deocamdată YT îmi arată în secțiunea ”Câștigă venit” că am 2704 ore de vizionare publică (actualizat pe 31 martie). Bănuiesc că săptămâna viitoare o să fac cele 4000 de ore și o să aplic pentru monetizare. E un rezultat bun? Voi după cât timp ați reușit să monetizați canalul vostru?
3. Pentru că o secțiune din articolul pe care o să-l scriu se va referi și la vânzarea canalului, întrebarea este: se pot vinde canalele YouTube? Dacă da, cu aproximație, cum se calculează valoarea canalului?
Mulțumesc anticipat tuturor celor care vor răspunde.
![]()