@emil
Mergem pe exemplul tau, dar transpus in zona de online. Tu ai scris 1000 de articole, Gigel a scris si el 1000 de texte. Insa el decide ca nu sunt suficiente, si mai copiaza inca 200 de la tine. Exista relatie de anterioritate in creatie? Exista, si el a creat texte ca si tine. Cat de usor iti este sa demonstrezi ca tu esti autorul?
Eu m-am confruntat cu urmatoarea situatie. Eu creez texte, multe alte firme creaza (a se citi "copiaza" de cele mai multe ori, inclusiv pe mine) si ele texte pe aceeasi nisa. Primul email a fost de notificare pentru a elimina textele. Unii au reactionat din prima, altii mi-au raspuns exact cum ti-am zis: "de unde stiu ca esti tu autorul?" (inclusiv de la unul care avea si o firma de hosting!). Am trimis copii dupa cererile de inregistrare ORDA, efectul a fost imediat.
Desigur, exista si varianta in care Gigel se va incapatana si nu va fi impresionat. Ajungi cu el in instanta, iti va fi mai usor sa probezi calitatea de autor.
A nu se intelege ca este o solutie care te protejeaza 100%. Este o solutie ieftina care te ajuta foarte mult.

Răspunde cu citat