NoWayJose, este bine ca ai deschis topicul asta, chiar daca mai exista multe topicuri de genul pe forum, din simplul motiv ca ne putem da cu parerea fiecare ce anume functioneaza cel mai bine in momentul asta (nu ce functiona acum 1 an de exemplu) si ce ar trebui evitat cat mai mult posibil, deci de la mine ai un plus pentru initiativa.
Dupa parerea mea strategia de link-building pe care ar trebui sa o ai in vedere, in mare parte este:
1. Sa cumperi advertoriale pe siteuri / bloguri puternice cu PA si DA mare
(pentru ca link-urile de calitate costa bani, nu cred ca o sa gasesti ceva gratuit din punctul asta de vedere)
2. Sa incerci sa scrii articole pe site / blog cu potential de preluare si comunicare a sursei
(nu conteaza daca link-ul va fi follow sau nofollow atata timp cat este un link natural)
3. Sa publici comunicate de presa in care sa-ti faci cunoscut brand-ul
(poti publica cate un comunicat de presa pe site-urile de comunicate cunoscute sau pe bloguri cu autoritate in domeniu)
4. Sa variezi foarte mult link-urile care le ai, si in functie de asta sa iti faci strategia de link-building
(de exemplu daca ai numai link-uri din directoare ar trebui sa le elimini, iar daca lucrul asta nu se poate, sau se poate partial, in loc sa folosesti disavow sa incerci sa aduci link-uri puternice care sa compenseze cu link-urile slabe din directoare web sau de articole; mai poti varia si adaugand bannere, link-uri site-wide sau contextuale, etc.)
5. Sa nu mai folosesti comentarii pe bloguri sau guest-posturi
(daca sunt putine la numar si sunt foarte bine facute pot fi ok, dar in locul acestora este mai indicat sa incerci sa adaugi citations)
Mai sunt si alte puncte pe care le-am omis si care pot fi adaugate aici, cum ar fi link-urile obtinute din social media sau alte canale de comunicare, dar aici cel mai bine ar fi sa adaugi tu ce crezi ca mai este important, sau colegii care au o strategie mai complexa de link-building in momentul asta.

Răspunde cu citat