30th December 2007, 05:35
1 out of 1 members found this post helpful.
De ce e bine sa folosesti meta keywords:
Pentru ca unele motoare inca le mai folosesc, putin, in algoritm (pe SEOmoz, mai multi guru SEO sustin ca si Yahoo le foloseste in afisarea SERP)
De ce nu e bine sa folosesti meta keywords:
Pentru ca un competitor poate sa iti vada sursa si sa vada exact ce keyword-uri folosesti
Keyworduri in text
Am scris peste 1,000 de articole optimizate pentru diferite site-uri si am observat 2 chestii:
1. Kwurile din primul paragraf au greutate mai mare
2. O densitate mare iti aduce beneficii pe Google, dar te scade in Yahoo si MSN (si nu cred ca e coincidenta, mi se intampla momentan pe 2 site-uri proprii si pe unul a unui client din State)
Conteaza variatia keywordului. Trebuie alternate variantele keywordului principal. Trebuie sa fie o structura clara: Daca ai 10 keyword-uri, 6 sa fie instante a celui principal, restul de 4 kw-uri secundare diferite. Google trebuie sa stie EXACT despre ce e pagina.
Keyword in <title>
Foarte important, conteaza si pozitia. Pentru CTR in SERP, poti folosi ceva mai expresiv, de genul "keyword 1, keyword 2 - nume site - descriere scurta"
Keyword in IBL
Foarte important.
Keyword-uri boldite, italicizate, internal linkuite
bold si italic au ceva relevanta, dar nu foarte mare tbh. Internal linking are o greutate mare si iti pot egaliza indexarea si traficul pe pagini.