Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post
Cea mai mare prostie pe care am auzit-o in ultimii cativa ani de zile.
Mi-ai luat-o inainte, dar subscriu in totalitate.

Sincer, s-au spus o gramada de imbecilitati pe threadul asta. Cine face SEO stie ca nu poti garanta nimic, pentru ca totul depinde nu de un tert ci de o gramada de tertzi.

@Zoso, tu daca scrii un articol pe blog la tine, imi poti garanta ca imi trimiti mie un numar XXXX de useri care vor urma linkul? Dar apoi, imi poti garanta un numar de xxx care vor cumpara produsul? Nu poti, pentru ca e vorba de terti, care aleg sau nu sa faca lucrurile respective.

Nici in SEO nu-i departe in ce priveste filozofia asta. Ai una bucata algoritm Google, pe care nu-l poti identifica nici daca esti Mama Omida. Poti insa pe baza experientei (tale si a altora) sa-l anticipezi cat mai exact posibil. Pe langa asta mai ai concurenta, iar apoi... in ultimul rand ai oamenii. Care poate nu intra bre la tine pe site, ca nu vrea muschiul lor. Iar daca intra, nu cumpara pur si simplu.

Ei bine, tu ca seoist/sem-ist ce poti face? Pai optimizezi tata... optimizezi. Nu garantezi nimic, insa cauti sa optimizezi toate minusurile site-ului care pot fi corecate. Si de aici avem plata per perfomanta. Are legatura si cu ce-a zis Mar.

Intrebarea din thread a dus discutia inspre alb vs negru. Eu spun insa ca totul e gri Nu ii garantezi omului ca il duci la atata trafic/pozitii in Google, dar ii garantezi niste imbunatatiri la site, iar in functie de munca pe care o depui, la care se adauga rezultatele pe care le obtii, tu iti iei banii!

Garantii? Sa fim seriosi... cum poti garanta chestii care nu pot depinde de tine? Le poti garanta din gura, dar daca se face un contract ca si cel de care spunea 1nesco?