Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 43

Subiect: Forumul Seopedia - incotro?

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    28

Implicit

@imagini
    Da, ai dreptate ca a scazut calitatea postarilor. Totusi, te-ai gandit ca poate nu mai este mai nimic de spus? Lucrurile importante au fost deja spuse. S-a vorbit despre SEO onpage, nu au aparut lucruri noi si cei care au vrut sa invete, au citit posturile, au pus lucrurile cap la cap si au invatat. S-a vorbit despre SEO offpage, despre backlinkuri, despre profiluri, despre nise, cine a vrut sa invete, a invatat. Probabil, ca chiar si tu ai ajuns la un alt nivel si acum, nemaigasind nimic nou, ti se pare ca nivelul a scazut.

Pe de alta parte, daca deja cunostintele utile exista deja in forum, nu este normal ca cei noi sa le caute si le gaseasca? Vrei ca vechii membri, care deja si-au impartasit cunostintele, sa tot repete la infinit pentru fiecare nou "Dorel" care vine cu o problema la care deja s-a dat explicatia?

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    41

Implicit

@Vicarious
    Ai punctat perfect. S-a vorbit despre tot. Problema semnalata legata de scaderea numarului de posturi utile este strans legata de faptul ca piata romaneasca este mica, foarte mica in comparatie cu marele dotcom.
    O problema ar fi si diversitatea scazuta a categoriilor forumului. Este strict legat de SEO si atunci s-a cam spus totul, nu s-a modificat mare lucru intre timp, normal ca nu-s topicuri noi. Cand o sa mai apara animale de la Google sunt convins ca o sa apara topicuri cu analize comparative, sugestii de strategii noi etc

Sunt prea putini oameni pe .ro ca sa tina un forum in viata. Pe forumurile .com sunt mii de membri cu experienta care activeaza pe forumuri si chiar daca posteaza din joi in pasti, overall pe forum sunt 4-5 postazi/zi cu adevarat importante si care merita citite si care aduc plus-valoare forumului. Aici sunt ..10..20 de useri poate ? Mult prea putin...

Asa ca, desi este perfect adevarat titlul topicului, atat timp cat google nu ne da batai de cap, n-are nimeni ce sa scrie. Si poate e mai bine asa, nu mi-as dori un update care sa rastoarne cu susu-n jos serp-urile..

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Discutia e binevenita si, daca n-o dam iar pe caterinca, poate fi chiar constructiva.

Recunosc problema cu bascalia, in care m-am lasat si eu antrenat.
    Ca aspect negativ, pe langa ceea ce a spus imagini, as adauga faptul ca odata cu cu bascalia a venit si recompensarea bascaliei. Daca iei la mana ultimele reputatii acordate o sa vezi ca multe sunt urmarea unei glume bune sau unei ironii subtile. Adica distrezi comunitatea si faci reputatie...

Multe dintre subiectele incriminate de imagini au fost initiate de utilizatori care nu au nici cea mai mica tangenta cu SEO. Au venit aici, asa cum a sugerat si Tom, pentru a gasi un suport gratuit.
    Si nu se poate ca Seopedia sa devina un fel de mama ranitilor in materie de SEO. Cine vrea sa invete e binevenit, dar cine nu are nici cea mai vaga idee, si nici nu vrea sa invete, ce cauta aici? In plus, mai vin si cu mentalitati de genul ca tu ai obligatii si ei au drepturi.

Eu cred ca utilizatorii noi au un rol important in crearea continutului pe un forum, prin intrebarile pe care le pun, dand ocazia userilor experimentati sa ofere raspunsuri si intiind in felul asta dezbaterea pe seama problemelor ridicate. Dar cand problemele sunt de genul "un seo", nisa IT adult, "trepte seo" sau pareri despre site-uri goale, ce sa raspunzi? Ce plus sa aduci?

Utilizatorii experimentati au si ei o problema. In ultima perioada au fost prezenti mai mult pentru a taxa greselile celorlalti. Mai mult, descurajeaza dezbaterea taxand orice afirmatie facuta de un alt utilizator. Lasati oamenii sa dezbata, sa-si spuna parerea, etc, mai usor cu negativele pentru discutiile la subiect. Nu trebuie sa fii guru SEO pentru a ajuta un nou venit. Dar dupa ce iti iei doua trei negative de la utilizatori puternici preferi sa stai in banca ta, nu mai postezi de frica. Ori te ia la bascalie, ori te fac cu ou si cu otet, ori te inrosesc de negative.

Termenul dezbatere se refera la cu totul altceva decat a-i da in cap celui care nu este de acord cu tine...

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    ...
    Utilizatorii experimentati au si ei o problema. In ultima perioada au fost prezenti mai mult pentru a taxa greselile celorlalti. Mai mult, descurajeaza dezbaterea taxand orice afirmatie facuta de un alt utilizator. Lasati oamenii sa dezbata, sa-si spuna parerea, etc, mai usor cu negativele pentru discutiile la subiect. Nu trebuie sa fii guru SEO pentru a ajuta un nou venit. Dar dupa ce iti iei doua trei negative de la utilizatori puternici preferi sa stai in banca ta, nu mai postezi de frica. Ori te ia la bascalie, ori te fac cu ou si cu otet, ori te inrosesc de negative...
    Misu trebuie sa te contrazic, pe ici, pe colo, prin partile esentiale... Pai daca vine unu' si spune ca e bine sa pui cat mai multe money keywords in ancora backlink-urilor, nu ai ce sa dezbati. Trebuie sa vina cineva, ca Tom, sa le sparga dintii, pentru ca altfel prostia ramane scrisa si altii se pot lua dupa ea. Nu poti lasa aberatii pe forum, este periculos. Eu chiar m-am bucurat cand am intrat pe acest forum, ca nu se lasa loc dezbaterilor inutile sau sterile si ca sunt penalizate, macar verbal, ineptiile. SEO nu este o problema de opinie, ca sa-i lasi pe unii sa bata campii.

Aaa! Daca vine unul cu dovezi, care contrazice o chestiune bine cunoscuta, atunci este altceva. Daca vine maine RedHat si ne arata ca go0gle nu mai penalizeaza excesul de cuvinte cheie in ancora backlink-urilor, daca ai peste o mie de linkuri din root, atunci jos palaria. Dar, doar pe vorbe... mai bine lipsa.

Nu le mai plangeti atata de mila celor noi veniti. Unii se vor adapta si vor invata, altii nu. Paguba in ciuperci. Cine vrea sa invete plateste acest mic pret din orgoliul personal, cheltuie timp, citind forumul, intra in discutii, isi face prieteni... Asta este viata pe un forum.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Vicarious Vezi Post
    Cine vrea sa invete plateste acest mic pret din orgoliul personal...
    Nici macar nu trebuie sa plateasca cineva acest pret. Nu crerd ca cineva care a venit cu bun simt si decenta pe forum a fost "taxat". Din ce vad, sunt taxate doar ineptiille. Daca omu nu se prinde ca sunt ineptii, e problema lui.

Imi imaginez cum ar fi sunat intrebarea aia cu "cat costa un seo" sincer asa, fara figuri:
    - dom'le am venit pe forum pentru ca habar n-am, sunt zero barat la acest domeniu, de unde sa incep? e bine sa platesc pe cineva sau sa invat eu... etc"
    Pentru ca omul nu intelge ca "caut pe cineva contracost sa imi faca seo" intra la marketplace si el practic fenteaza regulile, crezand ca noi suntem mai fraieri si nu facem legatura.

Cred ca de fapt asta e problema catorva din cei nou veniti - se mint singuri sau cred ca ne mint pe noi, restul.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    84
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    84

Implicit

La unele "intrebari" doar dacă "faci mișto" reusesti sa nu scazi valoarea forumului.
    Caut cu jingle.ro.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Vicarious Vezi Post
    Misu trebuie sa te contrazic, pe ici, pe colo, prin partile esentiale... Pai daca vine unu' si spune ca e bine sa pui cat mai multe money keywords in ancora backlink-urilor, nu ai ce sa dezbati. Trebuie sa vina cineva, ca Tom, sa le sparga dintii, pentru ca altfel prostia ramane scrisa si altii se pot lua dupa ea. Nu poti lasa aberatii pe forum, este periculos.
    .........
    Exact la asta m-am referit. Tu nu esti doar un supervizor, tu esti un participant. Daca face o afirmatie gresita il combati, il corectezi, dar nu-l desfiintezi. Si nu interpreta gresit, dar altfel ajung sa posteze doar cei cu obrazul mai gros si muti sunt chiar zero dar ei se cred mari.
    Si pentru ca tot a fost adus in discutie Floki, il folosesc si eu ca e exemplu: e un tip ok, dar cum se face ca primele reputatii primite au fost negative?

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    49

Implicit

S-a spus cam tot ce era de spus... Parerea mea este ca ar trebui inchise "automat" topic-urile inutile, astfel evitam mistourile la fiecare pas.

calinevents este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th March 2015
    Vârstă
    41
    Posturi
    18
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu as mai avea o idee. De ce nu se creeaza la sectiunea "subiecte pentru începători" un sticky cu cele mai bune posturi dpdv informativ/tehnic de-a lungul istoriei forum-ului, care sa fie link-uite după tematică.

Adică tematica cum analizezi un site pe care vrei sa iti pui advertorial daca merită/nu
    Post1-urlul
    Post2-url-ul
    Post3. ...etc

Cred ca am putea sistematizarea informatia valoroasă, care e foarte multa dar foarte rasifrata, ceea ce ar fi un mare plus

adrian_gpj este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    14th April 2014
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    89
    Putere Rep
    23

Implicit

Citat Postat în original de calinevents Vezi Post
    Eu as mai avea o idee. De ce nu se creeaza la sectiunea "subiecte pentru începători" un sticky cu cele mai bune posturi dpdv informativ/tehnic de-a lungul istoriei forum-ului, care sa fie link-uite după tematică.

Adică tematica cum analizezi un site pe care vrei sa iti pui advertorial daca merită/nu
    Post1-urlul
    Post2-url-ul
    Post3. ...etc

Cred ca am putea sistematizarea informatia valoroasă, care e foarte multa dar foarte rasifrata, ceea ce ar fi un mare plus
    eeee...acum...... vine cireasa de pe tort.
    Cine are curajul sa dea un raspuns ? (nu m-am putut abtine)

Acum la subiect:
    Si cei vechi de pe forum au dreptate , au dat la informatiii pe tava lucru care cum sa mai spus, nu il contesta nimeni (si as adauga ca fiecare a avut interesul lui si si-a scos timpul pierdut pentru efortul depus unui toptic util, unii ...) ,
    dar si pe de alta parte "misto-urile" au devenit o obisnuita foarte urata din partea celor mentionati mai innainte si nu numai.
    Nu credeti ca e mai bine ca atunci cand vezi pe cineva ca incepe un topic banal...sa il lasi pur si simplu in pace?

In felul acesta castigi :
    1: timpul in care ii raspunsi faci altceva util;
    2: nu te enervezi, mai putine riduri;
    3: cred ca, cine stie sa culeaga o informatie, in momentul in care vede un post creat fara nici un raspuns, isi da seamana imediat ca nu merita si trece mai departe.

In plus de asta adaugand misto-uri nu faci decat sa promovezi prostia si mai grav unii chiar sa o creada.

Cred ca sunteti destul de maturi sa va dati seama ce posturi merita atentia voastra si care nu.

Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum CAUTATI informatii utile in Forumul SEOPEDIA?
    De Tom în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 15th January 2015, 09:13
  2. Ce am invatat in 4 luni pe forumul seopedia
    De strike03 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 29th September 2011, 21:15
  3. Ce ati vrea nou pe Forumul Seopedia?
    De johnyk_vl în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 9th August 2011, 04:11
  4. Forumul SeoPedia, incotro?