Citat Postat în original de puthre Vezi Post
Timpul de cautare are legatura cu indecsii, nu cu tipul de date. In rest, dupa parerea mea, ai dreptate in tot ce spui.
Desigur ca e esential ca baza de date sa aiba setati indecsii. Si wp are indecsi atat pe postID (ID), cat si pe numele postului (post_name). Dar la nivel de viteza, orice baza de date compara mult mai rapid 2 numere decat 2 siruri de caractere . Daca mai tinem cont si de faptul ca post_name este UTF-8 si nu latin, cautarea unui string e si mai anevoioasa.
Daca pe deasupra adaugam faptul ca post_name este VARCHAR si nu CHAR, cautarea dupa numele postului e net inferioara cautarii dupa ID.

Dupa parerea mea, astea sunt motivele pentru care e esential sa trimiti si IDul postului.

Cat despre "1000 reguli htaccess", cand m-am uitat in htaccess nu am vazut nici o regula alta decat redirectionarea cererii catre index.php. Ceea ce inseamna ca htaccess are acceeasi viteza si pt o pagina si pt 10.000. Totodata phpul la fel, nu e afectat de numarul de pagini. Singura care ramane e baza de date. De ea depinde viteza de incarcare a siteului.

Disclaimer: Avand doar putina experienta cu wordpress, s-ar putea sa fi facut unele afirmatii gresite. Rog pe cei in domeniu sa ma corecteze daca este cazul.