Desigur ca e esential ca baza de date sa aiba setati indecsii. Si wp are indecsi atat pe postID (ID), cat si pe numele postului (post_name). Dar la nivel de viteza, orice baza de date compara mult mai rapid 2 numere decat 2 siruri de caractere . Daca mai tinem cont si de faptul ca post_name este UTF-8 si nu latin, cautarea unui string e si mai anevoioasa.
Daca pe deasupra adaugam faptul ca post_name este VARCHAR si nu CHAR, cautarea dupa numele postului e net inferioara cautarii dupa ID.
Dupa parerea mea, astea sunt motivele pentru care e esential sa trimiti si IDul postului.
Cat despre "1000 reguli htaccess", cand m-am uitat in htaccess nu am vazut nici o regula alta decat redirectionarea cererii catre index.php. Ceea ce inseamna ca htaccess are acceeasi viteza si pt o pagina si pt 10.000. Totodata phpul la fel, nu e afectat de numarul de pagini. Singura care ramane e baza de date. De ea depinde viteza de incarcare a siteului.
Disclaimer: Avand doar putina experienta cu wordpress, s-ar putea sa fi facut unele afirmatii gresite. Rog pe cei in domeniu sa ma corecteze daca este cazul.

Răspunde cu citat