1 out of 1 members found this post helpful.
Mi se pare complicat sa te apuci sa updatezi liste de ip-uri, mai ales daca ai mai multe bloguri.
Pentru wordpress, pui in wp-admin un .htaccess de forma
Order deny,allow
deny from all
allow from xxx.xxx.xxx.xxx
<Files admin-ajax.php>
Order allow,deny
Allow from all
Satisfy any
</Files>
<Files admin-ajax.css>
Order allow,deny
Allow from all
Satisfy any
</Files>
si gata.
Daca ai ip dinamic, de obicei acestea se schimba clasa B sau C, si pui de ex allow from xxx.xxx.xxx
Da. Deci nu are sens sa le numeri, sunt prea multe.
Uite bucurii (o parte) de azi, dupa ce am facut curat vineri (si mai am), via plugin urban girafe redirection:
aaddmm.jpg
Le ignori, te minunezi si asta e
Credinta la institutiile specializate. Aici facem
Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
2 out of 2 members found this post helpful.
Nu reduci riscul ca siteul sa iti fie spart blocand niste ip-uri.
Foloseste o parola complicata de genul celei care ti-o genereaza automat. Alea sigur nu se gasesc in listele de parole si sa fie generate ar dura probabil luni intregi sau ani.
Iar faptul ca sunt sau nu utiliatori care folosesc "admin" nu este relevant deoarece se pot afla foarte usor userii existenti intr-un site ce ruleaza pe wordpress. Adica fie ca folosesti admin sau freegigi e aceeasi chestie.
Chiar daca folosind o parola buna riscul sa treaca de ea cu brute force sunt foarte mici, se poate folosi si un plugin care blocheaza automat dupa ip-ul pentru o anumita perioada de timp dupa x tentative de logare esuate. Doar asa for fun sa nu mai vezi milioane de incercari de autentificare prin loguri.
Ultima modificare făcută de RedHat; 1st July 2014 la 12:25.
Sunt două probleme aici, fiecare cu specificul ei.
Prima e legata de tentativa de acces neautorizat, pentru care exista suficiente măsuri (plugin-ul de autentificare dual-factor de mai sus e doar unul din exemplele foarte bune)
A doua problemă e că la tentative serioase (de genul 20-30 de accesări neautorizate pe secundă), site-ul consumă nejustificat resurse: chiar dacă tentativa eșuează, e necesar un set de query-uri în baza de date, sunt niște pași logici de verificat în secțiunea de acces, etc. Una peste alta, am avut bloguri cu astfel de tentative de atac, la care blocarea reactivă (după câteva încercări nereușite sau accesul dual-factor) nu aveau efect, deoarece adresele IP sursă erau extrem de multe.
Singura soluție cu adevarat eficace a fost "tăierea crăcii de sub picioare" (înlocuirea fișierului wp-login.php cu unul blanc pe durata atacului), în felul acesta eliberând resursele blogului.
Înlocuirea fișierului wp-login.php am făcut-o după autentificarea validă a administratorului de blog, el rămânând autentificat în continuare; la final, puneam înapoi fișierul original.
Observație: soluția cu .htaccess este mai elegantă, însă mai greu de implementat și urmărit de către useri cu cunoștințe limitate.
Manevra de ștergere/copiere a fișierelor wp-login.php a fost mult mai ușor de explicat și aplicat.
.:|:.