Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Cache Plugin pentru Wordpress

NewUser este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    5
    Data înscrierii
    14th September 2022
    Vârstă
    40
    Posturi
    35
    Putere Rep
    5

Implicit Cache Plugin pentru Wordpress

Va salut dragi utilizatori ai fosumului !

Am un website la inceput de drum si incerc sa il optimizez cat mai bine, pe masura ce mai aflu informatii.

Firma de hosting unde am gazduit site-ul are instalat deja in cpanel un plugin de cache, si anume LiteSpeed Web Cache. In situatia asta mai este nevoie sa instalez un alt plugin de cache sau este suficien cel de pe server ?

Deasemenea, imi puteti recomanda, va rog, o lista cu 5-10 plugin-uri care nu ar trebui sa lipseasca niciunui site wordpress ?

Va multumesc !

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.819
    Putere Rep
    36

Implicit

Trebuie sa ai instalat pluginul LiteSpeed Cache in Wordpress pentru a putea controla cache-ul de pe site-ul tau.

Ethos este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    14th June 2016
    Locaţie
    Bistrita-Nasaud
    Posturi
    44
    Putere Rep
    17

Implicit

Citat Postat în original de NewUser Vezi Post

Deasemenea, imi puteti recomanda, va rog, o lista cu 5-10 plugin-uri care nu ar trebui sa lipseasca niciunui site wordpress ?
    Eu nu folosesc plugin de cache, dat fiind că nu am trafic mare. Cred că momentan nu îți este nici ție necesar, dacă ești la început cu site-ul (iar mai târziu, dacă îți va fi necesar, îți vei putea instala).

Cât despre numărul optim de pluginuri, în opinia mea e bine să ai cât mai puține. Fiecare plugin e încă o sursă de bloatware (îți poate umple baza de date cu chestii irelevante și multe pluginuri nu-și șterg datele când le dezinstalezi), încă o sursă de posibile conflicte cu tema sau cu wp-ul sau cu celelalte pluginuri, încă un element care trebuie întreținut și actualizat și încă un posibil vector de atac la adresa site-ului. Pune doar ce îți este necesar. Imho, conținutul ar trebui să fie baza.

Apoi, ce fel de site este? Că "plugin-uri care nu ar trebui să lipsească niciunui site wordpress" e prea general. De exemplu, una e un blog pe wordpress (unde poate vrei să-ți instalezi un plugin care să elimine comentariile spam sau un Jetpack sau un plugin pentru note de subsol sau unul pentru formule matematice) și alta e un magazin online (unde poate că vei avea nevoie de cu totul alte pluginuri). Site worpdres e prea vag și general, pe wordpress poți face o mulțime de tipuri de site-uri, fiecare cu specificul și nevoile lui, deci nu cred că poți da un răspuns generic pentru toate.

Reputatie:
    5
    Data înscrierii
    14th September 2022
    Vârstă
    40
    Posturi
    35
    Putere Rep
    5

Implicit

Citat Postat în original de Ethos Vezi Post
    Eu nu folosesc plugin de cache, dat fiind că nu am trafic mare. Cred că momentan nu îți este nici ție necesar, dacă ești la început cu site-ul (iar mai târziu, dacă îți va fi necesar, îți vei putea instala).

Cât despre numărul optim de pluginuri, în opinia mea e bine să ai cât mai puține. Fiecare plugin e încă o sursă de bloatware (îți poate umple baza de date cu chestii irelevante și multe pluginuri nu-și șterg datele când le dezinstalezi), încă o sursă de posibile conflicte cu tema sau cu wp-ul sau cu celelalte pluginuri, încă un element care trebuie întreținut și actualizat și încă un posibil vector de atac la adresa site-ului. Pune doar ce îți este necesar. Imho, conținutul ar trebui să fie baza.

Apoi, ce fel de site este? Că "plugin-uri care nu ar trebui să lipsească niciunui site wordpress" e prea general. De exemplu, una e un blog pe wordpress (unde poate vrei să-ți instalezi un plugin care să elimine comentariile spam sau un Jetpack sau un plugin pentru note de subsol sau unul pentru formule matematice) și alta e un magazin online (unde poate că vei avea nevoie de cu totul alte pluginuri). Site worpdres e prea vag și general, pe wordpress poți face o mulțime de tipuri de site-uri, fiecare cu specificul și nevoile lui, deci nu cred că poți da un răspuns generic pentru toate.
    Salut Ethos !
    In primu, rand vreau sa iti multumesc pentru timpul acordat sa imi raspunzi.
    Da asa este, neavand experienta in domeniu intrebarile mele nu sunt tocmai pe subiect. Pai.....site-ul a fost gandit ca fiind unul de stiri presarat cu articole de afiliere, iar si subiecte abordate vor fi cele de sanatate si financiar. In acest moment am creeat doar categoriile si incerc sa il configurez cat de cat, ca sa pot incepe publicarea de articole.
    In acest moment am cateva plugin-uri instalate, cum ar fi : Contact Form 7,Rank Math SEO, Imagify, LiteSpeed Cache, Site Kit by Google, Social Warfare. La cel din urma iau in calcul sa renunt, nu imi place cum se integreaza cu tema site-ului.
    Referitor la ce spuneai tu cu plugin-uriele care lasa tot felul de chestii inutile dupa ce le dezinstalezi, imi poti da cateva sfaturi ca sa pot mentine o baza de date curata ?

Ethos este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    14th June 2016
    Locaţie
    Bistrita-Nasaud
    Posturi
    44
    Putere Rep
    17

Implicit

Sunt pluginuri care curăță și optimizează baza de date. Caută pe pagina cu pluginuri de pe wordpress.org "database cleaner", "database optimise" etc.

O altă idee este să-ți faci un site de teste, pe care să probezi mai întâi pluginurile, temele și modificările pe care te gândești să le faci și abia după ce ești mulțumit cu ele să le adopți și pe site-ul principal. Poate un plugin pe care îl testezi la un moment dat îți strică ceva la site. Dacă îl pui pe un site de probă, nu pierzi nimic important de pe site-ul principal și nu ai nimic de reparat după aceea la el. Pe site-ul principal vei pune doar pluginurile pe care le-ai verificat dincolo și care îți plac și știi că merg și sunt bune, așa că totul mai fi mai curat și mai safe.

Acum chestia asta nu-i mare lucru, că ești la început și încă nu ai articole, dar dacă ți se strică ceva la site când ai deja pe el o mie de postări, parcă nu va mai fi așa de frumos.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.819
    Putere Rep
    36

Implicit

Vezi ca si LiteSpeed Cache are o sectiune de optimizare si curatare baza de date, dar eu tot manual o curat, va indic sa va verificati tabelul wp_options din baza de date, acolo nu se uita nimeni si e mult de curatat.

Reputatie:
    5
    Data înscrierii
    14th September 2022
    Vârstă
    40
    Posturi
    35
    Putere Rep
    5

Implicit

Multumesc frumos pentru sfaturi.
    Scuze de raspunsul meu intarziat.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Tema wordpress si plugin-uri pentru
    De ovidiu1975 în forumul WordPress
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 10th January 2014, 11:03
  2. Configurare "w3 total cache" wordpress plugin
    De emusro în forumul WordPress
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 24th September 2013, 15:51
  3. Cel mai bun plugin cache ?
    De danielb în forumul WordPress
    Răspunsuri: 9