Postat în original de
Ethos
Eu nu folosesc plugin de cache, dat fiind că nu am trafic mare. Cred că momentan nu îți este nici ție necesar, dacă ești la început cu site-ul (iar mai târziu, dacă îți va fi necesar, îți vei putea instala).
Cât despre numărul optim de pluginuri, în opinia mea e bine să ai cât mai puține. Fiecare plugin e încă o sursă de bloatware (îți poate umple baza de date cu chestii irelevante și multe pluginuri nu-și șterg datele când le dezinstalezi), încă o sursă de posibile conflicte cu tema sau cu wp-ul sau cu celelalte pluginuri, încă un element care trebuie întreținut și actualizat și încă un posibil vector de atac la adresa site-ului. Pune doar ce îți este necesar. Imho, conținutul ar trebui să fie baza.
Apoi, ce fel de site este? Că "plugin-uri care nu ar trebui să lipsească niciunui site wordpress" e prea general. De exemplu, una e un blog pe wordpress (unde poate vrei să-ți instalezi un plugin care să elimine comentariile spam sau un Jetpack sau un plugin pentru note de subsol sau unul pentru formule matematice) și alta e un magazin online (unde poate că vei avea nevoie de cu totul alte pluginuri). Site worpdres e prea vag și general, pe wordpress poți face o mulțime de tipuri de site-uri, fiecare cu specificul și nevoile lui, deci nu cred că poți da un răspuns generic pentru toate.