Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 28

Subiect: Plugin-uri pentru wordpress

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.089
    Putere Rep
    63

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit Plugin-uri pentru wordpress

Intr-o continua cautare de plugin-uri, inspirat si de problema lu' Vali D, m-am hotarat sa fac un post in care fiecare dintre noi va spune ce plugin-uri foloseste, ce plugin-uri interesante cunosc sau au gasit, experiente pozitive sau negative cu diverse plugin-uri ..

Eu am facut cunostinta cu Wordpress-ul de vreo 2 luni si vreau ca acest post sa fie unul de referinta pentru toti cei care cauta un plugin indiferent daca au blog personal, site de prezentare, magazin ecommerce .. etc

Asadar .. eu folosesc :

All in one seo pack in combinatie cu
    Category SEO Meta Tags - ceea ce-mi permite sa adaug toate meta-urile la categorii, pagini si tag-uri
    HTML Editor Reloaded - ceea ce-mi permite sa adaug H-uri si nu numai
    Google Images Redirect - redirectioneaza vizitatorul direct pe pagina in cazul cautarii unei imagini
    Microkid's Related Posts - permite selectarea manuala si afisarea in articol sau pagina a altor posturi sau pagini relevante.
    Quick Cache - ajuta la viteza de incarcare a site-ului. mai multe detalii AICI
    Twitter Facebook Social Share - afiseaza butoane de share precum facebook like, twitter, Stumbleupon, Google PlusOne, LinkedIn ... avand setari de pozitionare si de afisare (home, pagini, posturi, arhiva, categorii, taguri) a butoanelor.

Pe langa astea, am gasit cateva plugin-uri care mi se par interesante si care poate le voi folosi intr-un viitor mai apropiat sau indepartat

WP No Category Base - permite inlaturarea din permalink a categoriei de baza "category" .. nu stiu insa in ce masura/ sau daca ingreuneaza wordpress-ul
    Category and Tag Specific Widgets - creaza un/mai multe widget-uri ce pot fi afisate pe categorii si tag-uri. Practic sidebar diferit in functie de categorie sau tag.
    Dynamic Widgets - permite selectarea manuala si afisarea unui widget, la alegere, pe orice pagina din site
    SimpleGal - permite adaugarea unei galerii de poze in pagina.
    Google XML Sitemaps with qTranslate Support - sitemap ce notifica Ask, Google, Yahoo, MSN, de fiecare data cand adaugi sau editezi o pagina.

Iar de aici va las pe voi sa continuati lista cu plugin-uri utile ... sa avem de unde invata.

DRG
    DRG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    31
    Posturi
    442
    Putere Rep
    34

Implicit

Contact Form 7 - Formulat de contact, preferatul meu.
    Delete Post Revisions - Am incercat sa sterg reviziile prin adaugarea unui cod dar tot nu le stergea, asa ca din cand in cand le caut si le sterg manual cu acest plugin.
    MobilePress - Iti transforma interfata siteului pentru telefoane mobile in una mai accesibila(simpla.)
    Subscribe To Comments - Notificare pentru comentarii noi.
    WP-PostRatings - Vizitatorii pot vota cu stelute de la 1 la 5 articolele tale.
    WP-PostViews - Iti arata cate afisarii are o pagina
    WP-PageNavi - "Adaugă o navigare mai avansată la blogul tău WordPress"
    D R G

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    97

Implicit

Yarpp
    Pretty links
    WPML -- pentru cei ce vor sa dezvolte un site multilingual.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    52

Implicit

Delete Post Revisions vad ca nu mai e valabil. E doar un readme unde zice ca a fost sters. Are cineva ceva similar?
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Vali Mihalcea este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd April 2011
    Posturi
    670
    Putere Rep
    0

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

@CristiUrsut - In loc de acela e folosesc WP-Optimize - www.ruhanirabin.com/wp-optimize care face acelasi lucru si ceva in plus.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    53

Implicit

Ceva pentru custom post types si posibilitatea de a seta diferite scheme de custom fields pt fiecare imi puteti recomanda? Ca parca mi-e lene sa le iau si sa le fac manual...

Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    52

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Apropo, vad unele pluginuri care pot fi inlocuite foarte simplu cu niste linii de cod. E bine sa avem cat mai putine pluginuri posibil, mai ales la un blog cu trafic serios.

De exemplu, in loc de cel cu google Images, eu inserez codul asta in header:
    Cod PHP:
    <script language="JavaScript" type="text/javascript">
    if (
    top.location != self.locationtop.location.replace(self.location);
    </script> 
    La no Category base se rezolva cu ceva linie de cod in httacces.

La Contact 7 Form am renuntat dupa ce-am gasit intr-o thema de la Elegant Themes un contact form misto si e custom. N-ai foarte multe optiuni (de fapt n-ai optiuni deloc), dar daca nu vorbim de un site care are nevoie de un contact form sofisticat cu campuri speciale (de exemplu sa permita sa uploadeze ceva), e tot ce iti trebuie:
    [revin la sfarsit cu niste indicatii]

Cod PHP:
    <?php session_start();
    /*
    Template Name: Contact Page
    */
    ?>
    <?php the_post
    (); ?>

<?php 
        $et_ptemplate_settings 
    = array();

$et_ptemplate_settings maybe_unserializeget_post_meta($post->ID,'et_ptemplate_settings',true) );

$fullwidth = isset( $et_ptemplate_settings['et_fullwidthpage'] ) ? (bool) $et_ptemplate_settings['et_fullwidthpage'] : (bool) $et_ptemplate_settings['et_fullwidthpage'];

$et_regenerate_numbers = isset( $et_ptemplate_settings['et_regenerate_numbers'] ) ? (bool) $et_ptemplate_settings['et_regenerate_numbers'] : (bool) $et_ptemplate_settings['et_regenerate_numbers'];

$et_error_message '';

$et_contact_error false;

if ( isset(
    $_POST['et_contactform_submit']) ) {
            if ( !isset(
    $_POST['et_contact_captcha']) || empty($_POST['et_contact_captcha']) ) {

$et_error_message .= '<p>' __('Make sure you have completed our captcha. ','InReview') . '</p>';

$et_contact_error true;
            } else if ( 
    $_POST['et_contact_captcha'] <> ( $_SESSION['et_first_digit'] + $_SESSION['et_second_digit'] ) ) {            

$et_numbers_string $et_regenerate_numbers __('Regenerated numbers.') : '';

$et_error_message .= '<p>' __('The security code is wrong. ','InReview') . $et_numbers_string '</p>';

if (
    $et_regenerate_numbers) {
                    unset( 
    $_SESSION['et_first_digit'] );
                    unset( 
    $_SESSION['et_second_digit'] );
                }

$et_contact_error true;
            } else if ( empty(
    $_POST['et_contact_name']) || empty($_POST['et_contact_email']) || empty($_POST['et_contact_subject']) || empty($_POST['et_contact_message']) ){

$et_error_message .= '<p>' __('Make sure you have completed all fields. ','InReview') . '</p>';

$et_contact_error true;
            }

if ( !
    is_email$_POST['et_contact_email'] ) ) {

$et_error_message .= '<p>' __('Wrong E-mail. ','InReview') . '</p>';

$et_contact_error true;
            }
        } else {

$et_contact_error true;
            if ( isset(
    $_SESSION['et_first_digit'] ) ) unset( $_SESSION['et_first_digit'] );
            if ( isset(
    $_SESSION['et_second_digit'] ) ) unset( $_SESSION['et_second_digit'] );
        }

if ( !isset(
    $_SESSION['et_first_digit'] ) ) $_SESSION['et_first_digit'] = $et_first_digit rand(115);
        else 
    $et_first_digit $_SESSION['et_first_digit'];

if ( !isset(
    $_SESSION['et_second_digit'] ) ) $_SESSION['et_second_digit'] = $et_second_digit rand(115);
        else 
    $et_second_digit $_SESSION['et_second_digit'];

if ( !
    $et_contact_error ) {

$et_email_to = ( isset($et_ptemplate_settings['et_email_to']) && !empty($et_ptemplate_settings['et_email_to']) ) ? $et_ptemplate_settings['et_email_to'] : get_site_option('admin_email');

$et_site_name MULTISITE $current_site->site_name get_bloginfo('name');    

wp_mail($et_email_tosprintf'[%s] ' esc_html($_POST['et_contact_subject']), $et_site_name ), esc_html($_POST['et_contact_message']),'From: "'esc_html($_POST['et_contact_name']) .'" <' esc_html($_POST['et_contact_email']) . '>');

$et_error_message '<p>' __('Thanks for contacting us.','InReview') . '</p>';
        }
    ?>

<?php get_header(); ?>

<div id="content">

<div <?php post_class('post'?> id="post-<?php the_ID(); ?>">
    <div class="title">
    <h2><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Permanent Link to <?php the_title(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h2>
    </div>
    <?php the_content(); ?>

<div id="et-contact">

<div id="et-contact-message"><?php echo($et_error_message); ?> </div>

<?php if ( $et_contact_error ) { ?>
                            <form action="<?php echo(get_permalink($post->ID)); ?>" method="post" id="et_contact_form">
                                <div id="et_contact_left">
                                    <p class="clearfix">
                                        <input type="text" name="et_contact_name" value="<?php if ( isset($_POST['et_contact_name']) ) echo esc_attr($_POST['et_contact_name']); else _e('Name','InReview'); ?>" id="et_contact_name" class="input" />
                                    </p>

<p class="clearfix">
                                        <input type="text" name="et_contact_email" value="<?php if ( isset($_POST['et_contact_email']) ) echo esc_attr($_POST['et_contact_email']); else _e('E-mail','InReview'); ?>" id="et_contact_email" class="input" />
                                    </p>

<p class="clearfix">
                                        <input type="text" name="et_contact_subject" value="<?php if ( isset($_POST['et_contact_subject']) ) echo esc_attr($_POST['et_contact_subject']); else _e('Subject','InReview'); ?>" id="et_contact_subject" class="input" />
                                    </p>
                                </div> <!-- #et_contact_left -->

<div id="et_contact_right">
                                    <p class="clearfix">
                                        <?php 
                                            _e
    ('Captcha: ','InReview');    
                                            echo 
    '<br/>';
                                            echo 
    esc_attr($et_first_digit) . ' + ' esc_attr($et_second_digit) . ' = ';

?>
                                        <input type="text" name="et_contact_captcha" value="<?php if ( isset($_POST['et_contact_captcha']) ) echo esc_attr($_POST['et_contact_captcha']); ?>" id="et_contact_captcha" class="input" size="2" />
                                    </p>
                                </div> <!-- #et_contact_right -->

<div class="clear"></div>

<p class="clearfix">
                                    <textarea class="input" id="et_contact_message" name="et_contact_message"><?php if ( isset($_POST['et_contact_message']) ) echo esc_attr($_POST['et_contact_message']); else _e('Your Message','InReview'); ?></textarea>
                                </p>

<input type="hidden" name="et_contactform_submit" value="et_contact_proccess" />

<input type="reset" id="et_contact_reset" value="<?php _e('Reset','InReview'); ?>" />
                                <input class="et_contact_submit" type="submit" value="<?php _e('Send','InReview'); ?>" id="et_contact_submit" />
                            </form>
                        <?php ?>
                    </div> <!-- end #et-contact -->

<div class="clear"></div>

</div>

</div>

<?php get_sidebar(); ?>
    <?php get_footer
    (); ?>
    Codul de mai sus e mulat pe site-ul meu, deci ar trebui sa sufere modificari in functie de structura partii de continut (div-urile).

Urcati un fisier nou in folderul cu template si copiati codul acolo. Creati o pagina noua (Add new page) si undeva prin dreapta, la jumatate, puteti selecta custom template pentru Pages. Asta va putea fi selectata/recunoscuta dupa numele "Contact template" (Poate fi modificat in cod la randul 3).

Mai aveti nevoie sa introduceti in css si niste randuri pentru field-uri. Eu am codul asta:
    Cod PHP:
    .input{border:1px solid #D4D2D2 !important;border-radius:8px 8px 8px 8px !important;color:#303030 !important;margin:0 !important;padding:7px !important;}
    input.input{width:300px;}
    textarea.input{height:130px;width:478px;}
    #et-contact p input, #et-contact p textarea{background:url("http://forum.seopedia.ro/images/contact_input.png") repeat-x scroll 0 0 #F7F7F7 !important;border:1px solid #CCCCCC !important;color:#111111 !important;padding:8px !important;width:100% !important;}
    #et-contact p textarea{width:95% !important;}
    #et-contact p #et_contact_captcha{width:20px !important;}
    #et-contact p .et_contact_error{border:1px solid red !important;}
    #et_contact_left, #et_contact_right{float:left;}
    #et_contact_left{width:70%;}
    #et_contact_right{margin-left:50px;width:17%;}
    #et_contact_submit, #et_contact_reset{border:0 none !important;color:#4C4B4B !important;float:right;font-size:12px;height:35px;margin-right:9px;text-shadow:1px 1px 1px #FFFFFF;text-transform:uppercase;}
    #et_contact_submit{margin-right:6px;width:73px;}
    #et_contact_reset{width:61px;}
    .clearfix{padding-bottom:15px;} 
    Sper ca n-am bagat nimic in plus. Rezultatul poate fi vazut aici Contact

Twiter/Share - pot fi si astea introduse manual. Cred ca e cel mai sanatos asa. De exemplu, eu foloseam digg-digg (si inca mai folosesc pe unele site-uri unde nu l-am scos) pana am vazut ca imi incarca o gramada de chestii (mna, are nevoie de ele ca sa ruleze, asta e) si facea vreo 4 requesturi in plus inclusiv pe home page unde nu aparea fizic (.css,.js, etc.). Asa ca l-am scos.

HTML Editor ce face mai exact? Nu avem deja HTML Vision?

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de val33ntyn Vezi Post
    @CristiUrsut - In loc de acela e folosesc WP-Optimize - WP-Optimize database cleanup and optimization plugin removes post revisions, spams and optimize your database tables care face acelasi lucru si ceva in plus.
    Mersi
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.089
    Putere Rep
    63

Implicit

WP-Optimize l-am folosit, dar ulterior l-am dezactivat, deoarece nu-mi mai functiona bine adaugarea posturilor (parca)

@Cristi Ursut (+)
    HTML Editor iti permite sa adaugi butoane in editorul html
    Am folosit codul tau si am dezactivat Google Images Redirect -- Danke
    Voi inlocui si Twitter Facebook Social Share ... dar trebuie sa ma mai perfectionez putin .. ca n-am idee cum ... deocamdata afisez butoanele de share numai pe pagini si posturi .. atat .. cred ca deocamdata e lejer

@drago0sh
    Google afiseaza in cautari rezultatele ratingurilor date cu WP-PostRatings ? Sau stie cineva un plugin care e agreat de Google si afiseaza rezultatele ratingurilor in cautari?
    Ultima modificare făcută de AntonioTony; 16th October 2011 la 23:49.

Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    52

Implicit

Cred ca Google afiseaza ratingurile alea doar ca decide el cand e cazul sa le ia si cand nu.

Legat de Wp-Optimize e genul de plugin hit&run. Eu nu le tin pe astea active. Fac treaba si le dezactivez. Cand mai am nevoie de el il activez iar si tot asa. La fel procedez cu pluginul de newsletter de exemplu sau Broken Link Checker.

As mai adauga la lista de pluginuri si WP-DBManager.
    Un plugin care mai e tare bun e Theme Tester. Cu asta poti testa o thema pe site, chiar sa-i faci modificari fara ca utilizatorii sa o vada. Ei vad in continuare thema care era inainte de a seta Theme Tester. Si asta e un plugin "Hit&Run", btw.

DRG
    DRG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    31
    Posturi
    442
    Putere Rep
    34

Implicit

Garbage Collector - Iti cauta tabele din baza de date vechi si nefolosite, datorate instalarii unor pluginuri care nu le-au sters odata cu stergerea pluginului.
    * Tot un plugin (cum spune Cristi) Hit &run.
    D R G

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Word2Parale - Plugin Wordpress pentru 2parale
    De Bogdan Ungureanu în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 42
    Ultimul Post: 19th December 2011, 00:43
  2. Plugin Wordpress
    De ciuxy89 în forumul WordPress
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 3rd September 2011, 01:44
  3. Plugin wordpress?!
    De Balazs Adi în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5