16th October 2011, 17:49
2 out of 2 members found this post helpful.
Plugin-uri pentru wordpress
Intr-o continua cautare de plugin-uri, inspirat si de problema lu' Vali D, m-am hotarat sa fac un post in care fiecare dintre noi va spune ce plugin-uri foloseste, ce plugin-uri interesante cunosc sau au gasit, experiente pozitive sau negative cu diverse plugin-uri ..
Eu am facut cunostinta cu Wordpress-ul de vreo 2 luni si vreau ca acest post sa fie unul de referinta pentru toti cei care cauta un plugin indiferent daca au blog personal, site de prezentare, magazin ecommerce .. etc
Asadar .. eu folosesc :
All in one seo pack in combinatie cu
Category SEO Meta Tags - ceea ce-mi permite sa adaug toate meta-urile la categorii, pagini si tag-uri
HTML Editor Reloaded - ceea ce-mi permite sa adaug H-uri si nu numai
Google Images Redirect - redirectioneaza vizitatorul direct pe pagina in cazul cautarii unei imagini
Microkid's Related Posts - permite selectarea manuala si afisarea in articol sau pagina a altor posturi sau pagini relevante.
Quick Cache - ajuta la viteza de incarcare a site-ului. mai multe detalii AICI
Twitter Facebook Social Share - afiseaza butoane de share precum facebook like, twitter, Stumbleupon, Google PlusOne, LinkedIn ... avand setari de pozitionare si de afisare (home, pagini, posturi, arhiva, categorii, taguri) a butoanelor.
Pe langa astea, am gasit cateva plugin-uri care mi se par interesante si care poate le voi folosi intr-un viitor mai apropiat sau indepartat 
WP No Category Base - permite inlaturarea din permalink a categoriei de baza "category" .. nu stiu insa in ce masura/ sau daca ingreuneaza wordpress-ul
Category and Tag Specific Widgets - creaza un/mai multe widget-uri ce pot fi afisate pe categorii si tag-uri. Practic sidebar diferit in functie de categorie sau tag.
Dynamic Widgets - permite selectarea manuala si afisarea unui widget, la alegere, pe orice pagina din site
SimpleGal - permite adaugarea unei galerii de poze in pagina.
Google XML Sitemaps with qTranslate Support - sitemap ce notifica Ask, Google, Yahoo, MSN, de fiecare data cand adaugi sau editezi o pagina.
Iar de aici va las pe voi sa continuati lista cu plugin-uri utile ... sa avem de unde invata.
16th October 2011, 22:23
2 out of 2 members found this post helpful.
@CristiUrsut - In loc de acela e folosesc WP-Optimize - www.ruhanirabin.com/wp-optimize care face acelasi lucru si ceva in plus.
16th October 2011, 22:53
1 out of 1 members found this post helpful.
Apropo, vad unele pluginuri care pot fi inlocuite foarte simplu cu niste linii de cod. E bine sa avem cat mai putine pluginuri posibil, mai ales la un blog cu trafic serios.
De exemplu, in loc de cel cu google Images, eu inserez codul asta in header:
Cod PHP:
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
if (top.location != self.location) top.location.replace(self.location);
</script>
La no Category base se rezolva cu ceva linie de cod in httacces.
La Contact 7 Form am renuntat dupa ce-am gasit intr-o thema de la Elegant Themes un contact form misto si e custom. N-ai foarte multe optiuni (de fapt n-ai optiuni deloc), dar daca nu vorbim de un site care are nevoie de un contact form sofisticat cu campuri speciale (de exemplu sa permita sa uploadeze ceva), e tot ce iti trebuie:
[revin la sfarsit cu niste indicatii]
Cod PHP:
<?php session_start();
/*
Template Name: Contact Page
*/
?>
<?php the_post(); ?>
<?php
$et_ptemplate_settings = array();
$et_ptemplate_settings = maybe_unserialize( get_post_meta($post->ID,'et_ptemplate_settings',true) );
$fullwidth = isset( $et_ptemplate_settings['et_fullwidthpage'] ) ? (bool) $et_ptemplate_settings['et_fullwidthpage'] : (bool) $et_ptemplate_settings['et_fullwidthpage'];
$et_regenerate_numbers = isset( $et_ptemplate_settings['et_regenerate_numbers'] ) ? (bool) $et_ptemplate_settings['et_regenerate_numbers'] : (bool) $et_ptemplate_settings['et_regenerate_numbers'];
$et_error_message = '';
$et_contact_error = false;
if ( isset($_POST['et_contactform_submit']) ) {
if ( !isset($_POST['et_contact_captcha']) || empty($_POST['et_contact_captcha']) ) {
$et_error_message .= '<p>' . __('Make sure you have completed our captcha. ','InReview') . '</p>';
$et_contact_error = true;
} else if ( $_POST['et_contact_captcha'] <> ( $_SESSION['et_first_digit'] + $_SESSION['et_second_digit'] ) ) {
$et_numbers_string = $et_regenerate_numbers ? __('Regenerated numbers.') : '';
$et_error_message .= '<p>' . __('The security code is wrong. ','InReview') . $et_numbers_string . '</p>';
if ($et_regenerate_numbers) {
unset( $_SESSION['et_first_digit'] );
unset( $_SESSION['et_second_digit'] );
}
} else if ( empty($_POST['et_contact_name']) || empty($_POST['et_contact_email']) || empty($_POST['et_contact_subject']) || empty($_POST['et_contact_message']) ){
$et_error_message .= '<p>' . __('Make sure you have completed all fields. ','InReview') . '</p>';
}
if ( !is_email( $_POST['et_contact_email'] ) ) {
$et_error_message .= '<p>' . __('Wrong E-mail. ','InReview') . '</p>';
}
} else {
if ( isset($_SESSION['et_first_digit'] ) ) unset( $_SESSION['et_first_digit'] );
if ( isset($_SESSION['et_second_digit'] ) ) unset( $_SESSION['et_second_digit'] );
}
if ( !isset($_SESSION['et_first_digit'] ) ) $_SESSION['et_first_digit'] = $et_first_digit = rand(1, 15);
else $et_first_digit = $_SESSION['et_first_digit'];
if ( !isset($_SESSION['et_second_digit'] ) ) $_SESSION['et_second_digit'] = $et_second_digit = rand(1, 15);
else $et_second_digit = $_SESSION['et_second_digit'];
if ( !$et_contact_error ) {
$et_email_to = ( isset($et_ptemplate_settings['et_email_to']) && !empty($et_ptemplate_settings['et_email_to']) ) ? $et_ptemplate_settings['et_email_to'] : get_site_option('admin_email');
$et_site_name = MULTISITE ? $current_site->site_name : get_bloginfo('name');
wp_mail($et_email_to, sprintf( '[%s] ' . esc_html($_POST['et_contact_subject']), $et_site_name ), esc_html($_POST['et_contact_message']),'From: "'. esc_html($_POST['et_contact_name']) .'" <' . esc_html($_POST['et_contact_email']) . '>');
$et_error_message = '<p>' . __('Thanks for contacting us.','InReview') . '</p>';
}
?>
<?php get_header(); ?>
<div id="content">
<div <?php post_class('post') ?> id="post-<?php the_ID(); ?>">
<div class="title">
<h2><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Permanent Link to <?php the_title(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h2>
</div>
<?php the_content(); ?>
<div id="et-contact">
<div id="et-contact-message"><?php echo($et_error_message); ?> </div>
<?php if ( $et_contact_error ) { ?>
<form action="<?php echo(get_permalink($post->ID)); ?>" method="post" id="et_contact_form">
<div id="et_contact_left">
<p class="clearfix">
<input type="text" name="et_contact_name" value="<?php if ( isset($_POST['et_contact_name']) ) echo esc_attr($_POST['et_contact_name']); else _e('Name','InReview'); ?>" id="et_contact_name" class="input" />
</p>
<p class="clearfix">
<input type="text" name="et_contact_email" value="<?php if ( isset($_POST['et_contact_email']) ) echo esc_attr($_POST['et_contact_email']); else _e('E-mail','InReview'); ?>" id="et_contact_email" class="input" />
</p>
<p class="clearfix">
<input type="text" name="et_contact_subject" value="<?php if ( isset($_POST['et_contact_subject']) ) echo esc_attr($_POST['et_contact_subject']); else _e('Subject','InReview'); ?>" id="et_contact_subject" class="input" />
</p>
</div> <!-- #et_contact_left -->
<div id="et_contact_right">
<p class="clearfix">
<?php
_e('Captcha: ','InReview');
echo '<br/>';
echo esc_attr($et_first_digit) . ' + ' . esc_attr($et_second_digit) . ' = ';
?>
<input type="text" name="et_contact_captcha" value="<?php if ( isset($_POST['et_contact_captcha']) ) echo esc_attr($_POST['et_contact_captcha']); ?>" id="et_contact_captcha" class="input" size="2" />
</p>
</div> <!-- #et_contact_right -->
<div class="clear"></div>
<p class="clearfix">
<textarea class="input" id="et_contact_message" name="et_contact_message"><?php if ( isset($_POST['et_contact_message']) ) echo esc_attr($_POST['et_contact_message']); else _e('Your Message','InReview'); ?></textarea>
</p>
<input type="hidden" name="et_contactform_submit" value="et_contact_proccess" />
<input type="reset" id="et_contact_reset" value="<?php _e('Reset','InReview'); ?>" />
<input class="et_contact_submit" type="submit" value="<?php _e('Send','InReview'); ?>" id="et_contact_submit" />
</form>
<?php } ?>
</div> <!-- end #et-contact -->
<div class="clear"></div>
</div>
</div>
<?php get_sidebar(); ?>
<?php get_footer(); ?>
Codul de mai sus e mulat pe site-ul meu, deci ar trebui sa sufere modificari in functie de structura partii de continut (div-urile).
Urcati un fisier nou in folderul cu template si copiati codul acolo. Creati o pagina noua (Add new page) si undeva prin dreapta, la jumatate, puteti selecta custom template pentru Pages. Asta va putea fi selectata/recunoscuta dupa numele "Contact template" (Poate fi modificat in cod la randul 3).
Mai aveti nevoie sa introduceti in css si niste randuri pentru field-uri. Eu am codul asta:
Cod PHP:
.input{border:1px solid #D4D2D2 !important;border-radius:8px 8px 8px 8px !important;color:#303030 !important;margin:0 !important;padding:7px !important;}
input.input{width:300px;}
textarea.input{height:130px;width:478px;}
#et-contact p input, #et-contact p textarea{background:url("http://forum.seopedia.ro/images/contact_input.png") repeat-x scroll 0 0 #F7F7F7 !important;border:1px solid #CCCCCC !important;color:#111111 !important;padding:8px !important;width:100% !important;}
#et-contact p textarea{width:95% !important;}
#et-contact p #et_contact_captcha{width:20px !important;}
#et-contact p .et_contact_error{border:1px solid red !important;}
#et_contact_left, #et_contact_right{float:left;}
#et_contact_left{width:70%;}
#et_contact_right{margin-left:50px;width:17%;}
#et_contact_submit, #et_contact_reset{border:0 none !important;color:#4C4B4B !important;float:right;font-size:12px;height:35px;margin-right:9px;text-shadow:1px 1px 1px #FFFFFF;text-transform:uppercase;}
#et_contact_submit{margin-right:6px;width:73px;}
#et_contact_reset{width:61px;}
.clearfix{padding-bottom:15px;}
Sper ca n-am bagat nimic in plus. Rezultatul poate fi vazut aici Contact
Twiter/Share - pot fi si astea introduse manual. Cred ca e cel mai sanatos asa. De exemplu, eu foloseam digg-digg (si inca mai folosesc pe unele site-uri unde nu l-am scos) pana am vazut ca imi incarca o gramada de chestii (mna, are nevoie de ele ca sa ruleze, asta e) si facea vreo 4 requesturi in plus inclusiv pe home page unde nu aparea fizic (.css,.js, etc.). Asa ca l-am scos.
HTML Editor ce face mai exact? Nu avem deja HTML Vision?
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Postat în original de
val33ntyn
Mersi
Mai dau cate-un sfat
juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de
nutritie.