E roman si are expresia ce reprezinta numele domeniului inregistrata la OSIM. E o expresie in limba romana.
Astept pe pm. Mersi
E roman si are expresia ce reprezinta numele domeniului inregistrata la OSIM. E o expresie in limba romana.
Astept pe pm. Mersi
Se da urmatoarea situatie:
Un magazin online - activ pina la inceputul lunii decembrie cand firma care-l detinea a dat faliment - cu numele de forma xxxxyyyy.ro. Firma era distribuitor al importatorului. Site-ul nu mai este functional acum.
Am inregistrat cand am auzit ca au dat faliment (de nervi ca am ramas cu bani la ei) domeniul cu numele xxxx-yyyy.ro cu gandul sa fac acelasi lucru cu ce faceau ei inainte. Eu nu am nicio legatura cu importatorul produselor care se gasesc si pe alte filiere de aprovizionare (legale). As putea avea ceva probleme? Nu am gasit marca inregistrata pe niciu unde dar caracterele xxxx reprezinta o marca de masina.
Cum spunea si un coleg mai sus, va trebui sa verifici pe ce clase este inregistrata marca de masina. Daca aceste clase inregistrate nu intra in conflict cu clasa / clasele pe care doresti tu sa inregistrezi, nu ar trebui sa ai probleme. Cel mai bine ar fi sa iei legatura cu un avocat specializat in marci inregistrate.
Care este cel mai rau lucru care se poate intampla daca inregistrezi un domeniu cu o combinatie de cuvinte ce sunt inregistrate la OSIM pe clasele specifice unui site?
Asa cum am zis si mai sus in acest post, sa zicem ca avem combinatia de cuvinte cuvant1cuvant2.com , iar cuvant1cuvant2 sunt inregistrate la OSIM de posesorul site-ului respectiv.
Daca eu inregistrez cuvant1cuvant2.ro , si ii fac redirect spre un alt domeniu de-al meu... ce mi se poate intampla?
Pot fi dat in judecata de cel care detine cuvant1cuvant2 la OSIM si sa imi ceara daune? Sau cel mult imi poate lua domeniul .ro ?
Daca provoci daune si respectivul le poate dovedi sunt ceva sanse sa le platesti in urma unui proces (+ cheltuielile de judecata).
Legenda:
ceva sanse = ai cam ...it-o
Offtopic: Parerea mea e ca te cramponezi (ai o fixatie) pe o idee care ti-ar putea aduce mai mult belele decat castiguri. Si chiar daca respectivul acum e dezinteresat si poate ca nu ar demara nimic in directia respectiva sunt ceva sanse sa fie preocupat daca va vedea ca ai succes. Daca nu ai sau e unul limitat probabil ca nu-si va bate capul cu tine.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)