Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Site pe firma - cum si ce avantaje ar fi?

Marcous este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    12th March 2014
    Posturi
    431
    Putere Rep
    24

Implicit Site pe firma - cum si ce avantaje ar fi?

Am in plan sa fac un site de anunturi. Ideea e sa fie nisat, nu anunturi generaliste... Si chiar cred ca ar avea succes, pentru ca nu exista momentan la noi in tara..
    Problema e ca am eterna temere a incepatorului: "Daca imi fura cineva ideea?". Ma refer la site-urile mari, gen Olx, care poate f.usor sa introduca si tematica site-ului pe care vreau sa-l creez, sau poate altcineva cu mai multe resurse sa vina din spate si sa acapareze piata... Se observa clar ca pe nisa anunturilor fac profit doar jucatorii mari, care investesc mult in promovare si site.

M-am gandit daca nu cumva m-ar ajuta sa trec site-ul pe o firma, asta si in vederea unei eventuale vanzari a lui, daca totul merge bine si voi dori la un moment dat sa il vand.

Doar ca nu stiu exact care e procedura de a trece un site pe o firma.. avand in vedere ca nu am nici firma momentan... M-ati putea ajuta cu mai multe detalii?

De asemenea, credeti ca ar fi mai indicat sa incep simplu, si sa vad cum decurg lucrurile, existand posibilitatea de a-l trece pe o firma mai tarziu (exista aceasta posibilitate?), sau il pot vinde si ca detinator persoana fizica?

M-ar ajuta la ceva daca il trec pe o firma, vizavi de a impiedica pe altii sa "fure" conceptul, sau nu are nici o legatura?

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.598
    Putere Rep
    54

Implicit

daca ai de gand sa scoti bani legal din el, il treci pe firma (se face o decizie interna in care spui ca incepand de azi firma va dezvolta siteul cutare.ro)
    nu poti impiedica pe nimeni sa fure o idee

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Daca siteul o sa fie de success, oricum o sa stie toti competitorii de tine, deci nu ai cum sa protejezi ideea (nu ca ar fi ceva revolutionar sa faci un site de anunturi nisat, si probabil nu esti primul care s-a gandit la asta ca sa meriti sa o protejezi).

Incepe-l pe persoana fizica si daca prinde tractiune trece-l pe firma. Altfel iti bati capul inutil cu infiintat firma, birocratie si contabilitatii, si siteul tau poate nu prinde de loc.

Success

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Corect. Mai intai vezi volumul de munca si mai ales daca vezi cat de cat primul euro pe profit. Zilele trecute am mai vazut un nou comparator de preturi, facut din topor si imbunatatit pe baza parerilor utilizatorilor. Lejer intra in el inca 5000 de euro insa proprietarul se gandea deja la incasari, chit ca nu avea ce sa ofere in urmatoarele 6 luni.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Twigg este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th November 2013
    Posturi
    195
    Putere Rep
    0

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Colegii ti-au rapsus la obiect insa cred ca ar trebui sa te gandesti ca n-ai cum sa inventezi apa calda; inca un site de anunturi, fie el si pe nisa, este o pierdere de timp si de bani. Sa dea Dzeu sa ma insel si sa-mi dai peste nas la anul insa cred ca ar trebui sa fii realist si apoi visator.

Am site-uri de anunturi pe prima pagina ggl care nu doar ca nu produc nimic dar imi dau si batai de cap cu anunturi libidinoase, imprumuturi, etc. Sper ca n-am fost prea offtopic, am zis ca e bine sa ne ajutam intre noi macar cu un sfat pertinent. Succes!

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Asculta si tu de ce zic colegii mai vechi pe forum. Nu prea exista concept de site-uri de anunturi nou, nu prea ai ce sa reinventezi. Ca sa reusesti iti trebuie un plan de afaceri bun, ori asta inseamna consultanta de afaceri unde vezi ce e de lucru si bugetele.
    Daca te ajuta, vezi tonele de discutii de aici Centro.ro - cum il vedeti si cum sa progreseze?
    Am mai avut si un coleg ce cauta info pentru hosting pentru un super-hiper-mega-giga forum : alte discutii inutile insirate pe zeci de pagini.
    Arunca si tu un ochi la lajumate.ro - chiar crezi ca oamenii castiga bani? Nu mai vorbim acum de cat ar costa publicitatea ca sa-l faci cat de cat cunoscut, la ei a fost usor ca era al lor.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    12th March 2014
    Posturi
    431
    Putere Rep
    24

Implicit

Multumesc pentru sfaturi si pareri. Stiu ca e greu sa reusesti in nisa asta, dar cred ca stiti cu totii cum e cand ai o idee care nu-ti da pace. Vreau s-o pun in aplicare, si daca va fi sa mearga, foarte bine, daca nu, macar sunt impacat ca am incercat-o. De-aia vreau sa fac tot ce pot pentru a reusi, nu vreau doar sa ma aflu in treaba, ca am incercat si nu a mers, cand de fapt nu am facut tot ce am putut pentru a o pune in aplicare asa cum trebuie.

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    28

Implicit

Pierderile iti vor si mai mari, pe langa dezamagire, in caz ca te decizi sa iti faci firma (cauta pe google in ce consta sa deschizi un PFA, SRL si mai ales in ce consta sa le inchizi). Plus ca, dupa cum au spus si colegii mai in sus, un site pe firma nu te protejeaza de eventuala situatie in care cineva preia ideea si mai face un site, doua, sau ca site-urile existente sa adauge categorie cu idee ta.

In rest: Da-i drumul ideei, munceste pentru ea si s-ar putea sa primesti o oferta, decenta, cand devii vizibil.
    Fara semnatura.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Nu vad nici cea mai mica problema in a face siteul pe persoana fizica si daca merita, sa il vinzi apoi companiei Platesti 16% impozit pe venit si 5.5% sanatate (daca nu esti angajat sau student) pentru ca ai incasat printr-o vanzare suma cutare (care oricum va fi mica) iar firma va prelua totul. Nu trebuie sa te inpotmolesti aici, mai intai fa siteul, fa bani cu el, ca dupa aia totul e simplu.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    12th March 2014
    Posturi
    431
    Putere Rep
    24

Implicit

Deci nu va fi nici o problema sa vand site-ul daca nu am nici o forma legala pe el, decat faptul ca eu detin domeniul la firma de gazduire?

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Site-uri pe firma
    De Adelin în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 22nd September 2014, 01:18
  2. Site firma
    De alex.web în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 15th July 2013, 21:14
  3. Studiu de caz - site firma
    De alex.web în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 9