Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 12 din 12

Subiect: Site pe firma - cum si ce avantaje ar fi?

  1. #11
    Avatarul lui Alex M
    Alex M este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    5th September 2014
    Vârstă
    43
    Posturi
    138
    Putere Rep
    18


    Implicit

    Asculta ce zice unul si altul dar fa cum crezi tu. Sincer nu prea imi place cand cine imi spune sa ma las balta de ceva ca nu o sa mearga doar pt ca el crede ca nu merge. Ar fi frumos ca lumea sa contribuie cu informatii din experienta personala si cam atat (fara pareri personale gen "nu o sa mearga, nu are rost, etc).

    Citat Postat în original de Marcous Vezi Post
    Multumesc pentru sfaturi si pareri. Stiu ca e greu sa reusesti in nisa asta, dar cred ca stiti cu totii cum e cand ai o idee care nu-ti da pace. Vreau s-o pun in aplicare, si daca va fi sa mearga, foarte bine, daca nu, macar sunt impacat ca am incercat-o. De-aia vreau sa fac tot ce pot pentru a reusi, nu vreau doar sa ma aflu in treaba, ca am incercat si nu a mers, cand de fapt nu am facut tot ce am putut pentru a o pune in aplicare asa cum trebuie.

  2. #12
    Avatarul lui haotik
    haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    47
    Posturi
    1.312
    Putere Rep
    36


    2 out of 2 members found this post helpful.

    Implicit

    Exista posibilitatea ca noi, cei mai vechi si mai cu experienta sa ne inselam, si cand spunem ca ceva nu va merge sa o spunem vazand lucrurile prin prisma experientelor noastre, mai aless ca si eu si sunt convins ca si altii de mai sus am avut si siteuri de anunturi la un moment dat, al meu cel putin mi-a adus multe experiente neplacute si m-a dus la un pas de un dosar penal, dar asta e alta poveste nu se aplica aici.

    Cu toate astea vin si iti vorbesc despre un mit care tot circula in antreprenoriat si nu face deloc bine "AM O IDEE EXTRAORDINARA SI NU O MAI SPUN LA NIMENI".
    Eu vin si spun tare si clar "IDEILE NU VALOREAZA NIMIC" si acum vreau sa si argumentez putin.

    In antreprenoriat lucrurlile pornesc de la o interbare de baza "Ce problema REZOLVA afacerea ta?" in cazul unui site de anunturi de nisa ii ajuta pe cumparatori de sa zicem "sapunuti de casa" sa gaseasca mai usor produse home made si sa le vanda (nu ca nu ar exista breslo.ro)
    Daca eu ca antreprenor tot aud in jurul meu pe x si pe y ca nu gasesc un site unde sa cumpere sapunuri de casa atunci da, inseaman ca exista o nevoie care trebuie acoperita.

    In ziua de azi nu prea mai exista nevoi care trebuiesc acoperite, sau cum ati spune voi, IDEI noi si GENIALE. SI atunci problema se pune doar daca pot sa fac ceva mai bine decat face concurenta mea, sau mai ieftin (asta cu mai ieftin iara necesita discutii lungi si nu le voi posta acum aici)

    Apoi se pune problema de marimea pietei careia te adresezi, Daca sunt doar 10 oameni care vor sapunuri de casa, atunci nu ai business, daca sunt 10.000 de oameni care cauta asa ceva, probabil in secret olx lucreaza deja la o noua categorie alaturi de imobiliare, electrocasnice si ce mai au ei pe acolo.

    Ca sa iti dau un exemplu concludent "am fost singurul magazin din Romania care vindea cartele prepaltiete vodafone, orange, cosmote cu paypal". Problema care mi-a expus-o cineva la un moment dat a fost ca daca sunt singurul (eram tare mandru de asta) poate ca nu exista piata. Si cum sa nu existe piata cand eu aveam vanzari, cam 40-50 de vanzari pe luna, cam 1 euro profit. Castigam 50 de euro pe luna. Baga bani in publicitate, baga bani in dezvoltarea platformei, si dupa 2 ani tot 50 de vanzari pe luna aveam, ca aia era intrega piata de oameni care foloseau paypal si nu aveau abonament. Moment in care am inteles de ce nu am concutenta, ca nu era rentabil sa ai un asemenea magazin. Probabil ca existau 500 de oameni care foloseau paypal la vremea respectiva si probabil ca 450 aveau abonament. Nu mai vorbesc si de fraude si cum din 2 fraude pe luna se ducea profitul pe 3-4 luni intr-o singura noapte.


    2) Care este capitalul tau pentru a avea succes?

    Daca te cheama Ilie Nastase si faci un site de anunturi cu pusti de vanatoare si trofee vanatoresti s-ar putea sa ai totusi succes? Daca ai un prieten prezentator tv si se risca sa scape la Razvan si Dany siteul tau de anunturi s-ar putea sa ai totusi ceva succes?
    De asemenea daca ai cunostinte de management, cum spuneau si colegii de mai sus (un plan bun de afaceri) s-ar putea totusi sa incline balanta si sa ne arate noua celor de pe forum ca ne inselam.

    Faptul ca ai venit sa intrebi daca sa faci sau nu o firma insa imi arata ca habar nu ai cu ce se mananca toate astea, si sansele de esec sunt 1000%. E scris corect 1000%.

    Totusi eu sunt printre cei care incurajez tinerii antreprenorii sa isi incerce ideile, (gluma: sa am si eu o satisfacie ca nu-s singurul fraier care a piedut mii de euro cu ideile lui)
    Dincolo de gluma, te incurajez sa incerci ideea pentru ca in felul asta capeti experienta, inveti, si dupa 10-20 de incercari (sa nu iti fie frica de esec) vei fi alt om, capabl poata sa faca viitoare afacere care va schimba lumea.

    Asa ca cumpara domeniu pe numele tau, cauta un programator bun (desi sper ca macar in zona aia sa ai tu cunostintele necesare) si apuca-te de treaba.

    Ca sa te incurajez iti mai dau un hint, am un prieten care e bugetar, a facut un site pe care l-a vandut cu 35.000 de euro (am impresia ca cumparatorul e chiar de aici de pe forum) si era un simplu site banal de jocuri. Secretul? A muncit mult si cand a inceput sa scoata a investit o mare parte din bani in publicitate. Nu stia la vremea respectiva nici macar html basic si daca vroia sa puna doua bannere pe site trebuie sa ii scriu eu un tabel cu doua celule in care sa puna bannerele. Dar a invat si incet incet a dus un site in top10 din Romania.

    Deci se poate, chiar daca noi toti pariem pe un esec.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

  1. Site-uri pe firma
    De Adelin în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 22nd September 2014, 02:18
  2. Site firma
    De alex.web în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 15th July 2013, 22:14
  3. Studiu de caz - site firma
    De alex.web în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 8th June 2013, 23:02
  4. HTML5, avantaje SEO?
    De haos în forumul Client side
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 12th May 2011, 20:05
  5. Firma pentru site
    De Prometeu în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 15th May 2009, 23:58

Permisiuni postare

  • Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •