Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Este viteza de indexare un factor Seo?

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.766
    Putere Rep
    32

Implicit Este viteza de indexare un factor Seo?

Am o curiozitate, este sau nu este viteza de indexare un factor Seo? Dar faptul ca ai parte de Cache zilnic la site-ul tau? Evident ca pentru un site de stiri este important sa fie indexat imediat, altfel o stire de ultima ora nu ar mai ajunge la cititori decat dupa cateva zile ( sau cum vedem destul de des, prin FB). Deci cine are un raspuns concret ( bazat pe experienta personala )?
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

RedJohn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    7th April 2013
    Posturi
    199
    Putere Rep
    24

Implicit

Mergand pe o logica de genul "cauza-efect", cred ca este mai repede efectul unui seo bun, si al continutului dar si al domeniului overall.
    Adica un site cu cat este mai bine pus la punct, mai autoritar, mai curat, indexeaza mai repede.
    Sau articolele unui blog sunt indexate mai repede fata de paginile altor siteuri oarecare. De ce? Nu stiu. Poate stiu colegii..
    Ultima modificare făcută de RedJohn; 25th October 2015 la 11:11.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    26

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

In primul rand, ar trebui sa definim clar ce este viteza de indexare. Viteza este definita ca spatiu supra timp, in cazul nostru intelegem legatura cu timpul, dar nu avem spatiu. Deci mai corect ar fi sa-i spunem "timp de indexare". Timpul de indexare are fi diferenta intre momentul parcurgerii site-ului de catre boti si momentul aparitiei rezultatelor in motorul de cautare.

Cand vorbim despre un site nou lucrurile stau altfel decat la un site deja indexat. Site-ul nou apare in cautari la minimum o saptamana dupa prima vizita a botilor, alteori apare dupa cateva saptamani. Cu site-urile noi go0gle nu se grabeste. Le lasa timp pentru ca pot aparea modificari de structura, de continut, doar este un site nou, nu? Deci pentru site-urile noi timpul de indexare n-are nici o relevanta.

N-ar avea nici o logica ca timpul de indexare sa fie un factor luat in considerare de go0gle. Daca viteza de incarcare a site-ului depinde de optimizarile pe care le poti face la un site si de calitatea serverului, pe care o poti alege, viteza de indexare depinde numai de cat de "harnic" este go0gle.

Frecventa postarilor si implicit aparitia de continut nou este un factor de SEO. Banuiala mea este ca go0gle incearca sa contracareze tendinta webmasterilor de a crea continut mult si proaspat doar ca sa fie. Este adevarat ca daca un site aduce continut nou, la intervale de cateva ore si botii de la go0gle il vor vizita mai des si continutul va fi indexat mai repede, adica in decurs de cateva minute pentru site-urile de stiri.

Timpul de indexare este dependent de resursele go0gle si ca orice resursa care costa bani, ea este economisita. Ce rost are ca botii sa viziteze, in fiecare ora, un site care aduce doua noi articole pe an? Mai conteaza daca acele doua articole sunt indexate in 10 minute sau in 3 zile? Cu toate astea site-ul respectiv poate avea informatii foarte utile, poate fi popular, poate aparea in prima pagina pentru o gramada de cuvinte cheie.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.766
    Putere Rep
    32

Implicit

Vicarious , inteleg ca nu este factor SEO, dar totusi ceva il face pe google sa indexeze un site la fiecare postare. Ma intreb ce este acel ceva, altfel nu ar cheltui resurse aiurea nu? Am facut teste pe 2 site-uri, unul la care adaug zilnic content, culmea ca si foarte recent ( sub 1 luna ) si unul vechi cu peste 500 articole, dar la care pun content cand imi aduc aminte. Ambele sunt indexate si culmea le face si cache instant ( cel mai lung a durat 2 min ). De ce? In schimb la 2 site-uri de stiri tau si astept cand are el chef sa treca.

Deci daca as sti ce este acel ceva ce-l face pe google sa indexeze rapid ( la secunda ) un site, as sti si cat ma poate ajuta in SEO asta ( teoretic) .
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    26

Implicit

De ce crezi ca go0gle considera site-urile tale de stiri ca fiind importante? De ce crezi ca ar trebui vizitate mai des? Este posibil ca site-ul de 500 de articole si continut actualizat mai rar sa aiba continut de calitate, iar site-urile de stiri sa fie junk. Stirile tale poate sa regasesc 100% pe alte site-uri mai importante. Poate ca site-ul de 500 de articole are 1000 de backlinkuri, iar cele de stiri doar 10. Poate ca site-ul de 500 de articole este pe un server care merge brici, iar site-urile de stiri sunt pe servere care se misca greu, dau erori... Poate ca site-ul de 500 de articole are un html curat, fara erori, iar in siturile de stiri ai tot felul de maimute (javascripturi infecte, iframe-uri, erori de html si css). Si lista poate continua...

Parerea mea este ca daca un site este indexat repede sau nu, nu prea conteaza. Conteaza sa apari in fata in cautari. Eu as prefera sa-mi fie indexate articolele la doua saptamani, dar sa apara in prima pagina.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.766
    Putere Rep
    32

Implicit

Vicarious eu nu fac presupuneri, este vorba de doua site-uri - unul nou si unul cu vechime, deci acel poate ca .. la cel vechi nu se potriveste cu problema sit-ului nou.

Parerea mea este ca daca un site este indexat repede sau nu, nu prea conteaza.
    Pentru un site cu informatii "la zi" conteaza zic eu. Folosesc destul de des optiunea last hour sau last 24h oferita de google, vad ca o mai folosesc si altii ( din statistici cautari ), deci la ceva tot ajuta.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    Vicarious , inteleg ca nu este factor SEO, dar totusi ceva il face pe google sa indexeze un site la fiecare postare. Ma intreb ce este acel ceva, altfel nu ar cheltui resurse aiurea nu? Am facut teste pe 2 site-uri, unul la care adaug zilnic content, culmea ca si foarte recent ( sub 1 luna ) si unul vechi cu peste 500 articole, dar la care pun content cand imi aduc aminte. Ambele sunt indexate si culmea le face si cache instant ( cel mai lung a durat 2 min ). De ce? In schimb la 2 site-uri de stiri tau si astept cand are el chef sa treca.

Deci daca as sti ce este acel ceva ce-l face pe google sa indexeze rapid ( la secunda ) un site, as sti si cat ma poate ajuta in SEO asta ( teoretic) .
    Nu tu decizi cand un site devine de stiri in viziunea google.
    Retired

CDK
    CDK este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Vârstă
    43
    Posturi
    94
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Catalin Cerga Vezi Post
    Nu tu decizi cand un site devine de stiri in viziunea google.
    Corect. Plus ca daca sunt articole copiate mot-a-mot din alte surse nu va fi in vecii vecilor considerat site de stiri.

Viteza de indexare nu are cum sa fie un factor seo. Algoritmul care indruma roboteii Google decide cat de rapid o sa fii vizitat si indexat, iar algoritmul si roboteii nu iti apartin ca sa poti spune ca este un factor. Factorii seo sunt "client side", adica ceea ce tine de tine. In schimb, o viteza buna de indexare poate fi considerata un semnal ca Google este interesat de contentul tau, nu esti considerat spammy si ca ai capatat o autoritate destul de buna (nu vorbesc de DA sau PA de la MOZ).

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.766
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de CDK Vezi Post

In schimb, o viteza buna de indexare poate fi considerata un semnal ca Google este interesat de contentul tau, nu esti considerat spammy si ca ai capatat o autoritate destul de buna (nu vorbesc de DA sau PA de la MOZ).
    Factorii seo sunt "client side" spuneai, deci pana la urma daca ai reusit chestia asta, inseamna ca ai facut treaba buna! Mersi CDK.

danielb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    96
    Putere Rep
    24

Implicit

Citind raspunsurile de mai sus la un moment dat se face confuzie intre viteza de incarcare si viteza de indexare... Viteza de incarcare a site-ului este un factor seo foarte important, astfel daca ai un site greoi, risti sa nu fii indexat repede si/sau sa nu apari in primele rezultate (asta este doar un factor pe langa multitudinea de factori)

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. CTR-ul ca factor de ranking
    De Robert în forumul Teste
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 19th August 2015, 16:13
  2. Cel mai important factor SEO
    De Dan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 85
    Ultimul Post: 30th May 2011, 19:30
  3. Comentariile pe bloguri, factor seo?
    De Andrei S în forumul SEO
    Răspunsuri: 32
    Ultimul Post: 12th May 2011, 19:33
  4. https un factor SEO ?
    De Razvan Badu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 19th November 2010, 06:09
  5. Viteza de incarcare - factor seo
    De vladgidea în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 10th April 2010, 20:42

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •