Cu totii va trebui sa facem ceva pentru a ne adapta site-urile la noua realitate din mediul online, accesarea site-urilor de pe tablete si telefoane mobile. Am facut un studiu de la 1 ianuarie si pana astazi si realitatea este "cruda", 45% din trafic vine de pe dispozitive mobile. Studiul a inclus 6 site-uri pe nise diferite cu trafic ce depaseste 1000k unici lunar. Pe 3 site-uri am folosit un plugin pentru a face tema responzitive si pe trei am folosit o tema mobile friendly. Precizez ca ambele variante au dat rezultate ok la testul Google.
Rezultate test
Pe toate site-urile testate am inregistrat cresteri ale veniturilor din traficul de pe mobil [ era de asteptat ] insa site-urile desi au ramas pe prima pagina in SERP au scazut ca pozitie, au cazut din TOP 3 in proportie de 100%.
Teme free responzitive folosite la test: WordPress Responsive Theme designed by Theme Junkie si Pressimo WP Theme by MagPress, ambele free. Plugin folosit pentru a trasnforma tema in responsitive: wordpress-mobile-pack.2.1.1.
Ce va propun sa discutam:
# care sunt efectele SEO la schimbarea temei si cum putem contracara o scadere in SERP.
# ce este mai bine sa folosim: un plugin sau o tema special proiectata pentru asta
- ar mai fi de discutat despre influenta schimbarii unei teme ce afiseaza pe index postarea intreaga si cea care afiseaza doar sumarul + poza [ aici cred ca se poate discuta si despre marimea textului postat pe prima pagina ( numar de cuvinte, caractere ).
- Putem discuta zic eu si despre alte modificari ce pot influenta SEO gen redirect, etc.