Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Link-uri catre alte site-uri

LogOn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    17th April 2015
    Locaţie
    Nespecificat
    Vârstă
    41
    Posturi
    343
    Putere Rep
    22

Implicit Link-uri catre alte site-uri

Salutare,

Sub ce forma ma pot afecta d.p.d.v. SEO link-urile catre alte site-uri? Mentionez ca linkurile sunt naturale, au legatura cu subiectul postat si sunt oarecum related cu site-ul meu.

Exemplu: articol despre SPA intr-un oras, iar la final utilizatorul a postat lista cu centrele SPA + link catre site-ul acestora

Multumesc!

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

OBL-urile, inserate natural, nu numai ca nu te afecteaza, ba chiar sunt benefice. Stai fara grija.
    Spor
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    17th April 2015
    Locaţie
    Nespecificat
    Vârstă
    41
    Posturi
    343
    Putere Rep
    22

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    965
    Putere Rep
    37

Implicit

Eu recomand folosirea atributului nofollow, mai ales daca te bati intr-o oarecare masura pe acelasi cuvinte cheie cu site-urile catre care linkezi.

De altfel, Google spune: "Dacă faceţi trimitere spre un site în care nu aveţi încredere şi cu care nu doriţi să asociaţi reputaţia site-ului dvs., utilizaţi nofollow". Mai multe in ghid, paginile 18-19.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat în original de John Vezi Post
    Eu recomand folosirea atributului nofollow, mai ales daca te bati intr-o oarecare masura pe acelasi cuvinte cheie cu site-urile catre care linkezi.
    De regula, un link natural, mai ales daca este inserat de catre o persoana nontehnica, este dofollow. Nu pierzi nimic, dimpotriva ai doar de castigat.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    965
    Putere Rep
    37

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Robert Vezi Post
    De regula, un link natural, mai ales daca este inserat de catre o persoana nontehnica, este dofollow. Nu pierzi nimic, dimpotriva ai doar de castigat.
    In general, link-urile inserate de utilizatori (in comentarii/ in articolele de pe wikipedia, in directoare locale mari) sunt nofollow. Si nu pentru ca asa vrea utilizatorul, ci pentru ca asa a stabilit detinatorul site-ului. Pe de o parte pentru ca a vrut sa descuraje spamul, iar pe de alta parte pentru a nu transfera autoritate tuturor site-urilor catre care linkeaza.

Un link, doua, trei dofollow sau cate or fi, in functie de nr articolelor existente pe site, poate nu trezeste suspiciuni. Insa daca nu ma insel, colegul nostru are un site cu recomandari, iar daca la fiecare articol face trimiteri prin link-uri externe dofollow, eu zic ca exista marea probabilitate ca Google sa il catalogheze gresit drept un fel de direct de articole.

In alta ordine de idei, eu nu m-as juca cu prea multe link-uri dofollow pentru ca reprezinta un subiect sensibil.

Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    17th April 2015
    Locaţie
    Nespecificat
    Vârstă
    41
    Posturi
    343
    Putere Rep
    22

Implicit

Multumesc pentru raspunsuri, baieti!

ca sa fiu si mai precis, website-ul este cluj-forum [dot] ro, iar articolul despre care spuneam este la subiecte recente, cel cu centre SPA.

Ma intereseaza acest aspect si pe termen lung, deoarece acolo am si o sectiune de Publicitate, unde ma gandesc sa las userii sa posteze link-uri, dar acestea sa fie no-follow.

P.S.: am setat ca link-urile sa fie nofollow, pana cand ma lamuresc cum va fi mai bine
    Ultima modificare făcută de LogOn; 8th July 2015 la 16:57.

Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    17th April 2015
    Locaţie
    Nespecificat
    Vârstă
    41
    Posturi
    343
    Putere Rep
    22

Implicit

Am decis sa la link-urile dofollow, dar numai utilizatorilor care au minim 5 posturi. In felul asta elimin (oarecum) riscul de a duce robotul catre link-uri postate doar pentru reclama

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de John Vezi Post

De altfel, Google spune: "Dacă faceţi trimitere spre un site în care nu aveţi încredere şi cu care nu doriţi să asociaţi reputaţia site-ului dvs., utilizaţi nofollow". Mai multe in ghid, paginile 18-19.
    Imi pare rau, dar ceea ce spui nu prea are logicai. De ce sa pui tagul rel="nofollow" intr-un link de pe site-ul tau, dintr-un articol? Pai daca n-ai incredere in site-ul catre care faci trimiterea, mai bine nu faci trimiterea. Practic, ii spui lui go0gle: "eu dau link, dar linkul nu conteaza". Daca cuvintele cheie sunt comune si dai link nofollow, ceea ce ai pus in anchor nu mai conteaza, iar din punct de vedere al SEO, uneori este util sa ai keywords in anchor. Sa-ti dau un exemplu, ca sa fie mai clar. Am pus pe site-ul meu un link catre un fotograf din Constanta si anchor era "fotograf Constanta". Am rankat foarte bine pe cautarea "fotograf Contanta", desi in pagina respectiva nu mai pomenisem nicaieri cuvantul Constanta.

Nofollow este bun doar pentru comentarii sau pentru forumuri.

LogOn ar mai trebui sa afle ca linkurile catre autoritate sunt bine vazute de go0gle si am vazut un test facut de un seoist care a pus un articol cu link catre un site cu autoritate si un articol fara link. Articolul cu link a rankat mai bine.

Benko Zoltan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    53
    Posturi
    359
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de Vicarious Vezi Post
    De ce sa pui tagul rel="nofollow" intr-un link de pe site-ul tau, dintr-un articol? Pai daca n-ai incredere in site-ul catre care faci trimiterea, mai bine nu faci trimiterea. Practic, ii spui lui go0gle: "eu dau link, dar linkul nu conteaza". Daca cuvintele cheie sunt comune si dai link nofollow, ceea ce ai pus in anchor nu mai conteaza, iar din punct de vedere al SEO, uneori este util sa ai keywords in anchor. Sa-ti dau un exemplu, ca sa fie mai clar. Am pus pe site-ul meu un link catre un fotograf din Constanta si anchor era "fotograf Constanta". Am rankat foarte bine pe cautarea "fotograf Contanta", desi in pagina respectiva nu mai pomenisem nicaieri cuvantul Constanta.
    Nu uneori ci intotdeauna este bine sa ai link pe cuvantul pe care optimizezi pagina. Nu am stiu ca daca pui nofollow pe link nu este luata in considerare linkul pentru optimizare on page, stiam ca se pune sa nu trimita link juice. Esti sigur de ce spui?

Citat Postat în original de Vicarious Vezi Post
    LogOn ar mai trebui sa afle ca linkurile catre autoritate sunt bine vazute de go0gle si am vazut un test facut de un seoist care a pus un articol cu link catre un site cu autoritate si un articol fara link. Articolul cu link a rankat mai bine.
    Este o informatie interesanta, de multe ori nu intelegeam de ce blogeri cu experienta pun link catre google de fiecare data cand vorbesc despre motorul de cautare, asta explica multe.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 3rd January 2014, 14:04
  2. Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 7th November 2011, 00:51
  3. Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 28th August 2011, 12:22
  4. link catre site de bingo dintr-un site de jocuri
    De daniweb în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 19th July 2011, 06:55
  5. Schimb link pe blogroll cu alte bloguri/site-uri