Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Monitorizare trafic trimis către alte site-uri

saramon este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    11th May 2011
    Locaţie
    Strejnicu, Prahova, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    69
    Putere Rep
    25

Implicit Monitorizare trafic trimis către alte site-uri

Salut.

Am și eu o întrebare. Poate cineva de pe aici știe răspunsul.
    Cum aș putea monitoriza pe ce linkuri externe au dat click vizitatorii site-ului meu și câte click-uri s-au dat pe fiecare link în parte?

Mersi.

bampiru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    27th April 2011
    Posturi
    95
    Putere Rep
    25

Implicit

Functioneaza daca site-urile partenere implementeaza un script facut de tine care trimite datele astea inapoi catre sistemul tau. Exista si alte solutii neortodoxe... dar de ce ai vrea sa monitorizezi activitatea unui utilizator pe site-uri care nu-ti apartin ?

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    11th May 2011
    Locaţie
    Vârstă
    44
    Posturi
    69
    Putere Rep
    25

Implicit

am un site care prezintă vizitatorilor review-uri de filme din mai multe surse (cel specificat în avatar). Un agregator, gen rottentomatoes.com. M-ar interesa să știu care dintre aceste surse li s-au părut utilizatorilor mai interesante și care nu. În felul acesta le-aș putea tria, astfel încât să ofer vizitatorilor conținut mai interesant.

Acum, nu le pot cere celor de la NY Times să implementeze un script pentru a-mi furniza mie niște date. Trebuie să fie o altă soluție

avram este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    7th May 2011
    Posturi
    1.361
    Putere Rep
    58

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

daca am inteles bine vrei sa vezi outbound links o solutie ar fi How do I manually track clicks on outbound links? - Analytics Help

sau daca nu foloseste altceva decat google analytics ca nu e cel mai bun de pe lume Clicky -VS- The Other Guys | Clicky

alecs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    490
    Putere Rep
    35

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Implementezi URL-uri de redirectare. Nu trimiti utilizatorul la NYtimes ci la paginata.php?id=nytimes care il va redirecta la situl final.
    Sau daca vrei sa lasi linkurile SEO-friendly, pui redirectarea folosind javascript.
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    27th April 2011
    Posturi
    95
    Putere Rep
    25

Implicit

Uite o solutie viabila, dar trebuie sa stii sa programezi bine in JavaScript... poti folosi tagul IFRAME din HTML pentru a rula site-urile respective direct in site-ul tau si apoi sa monitorizezi tot continutul din IFRAME, eventualele click-uri care au loc pe acolo, timpul petrecut de utilizator, etc. Dar repet, trebuie sa stii ce faci Mult succes!

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    11th May 2011
    Locaţie
    Vârstă
    44
    Posturi
    69
    Putere Rep
    25

Implicit

Mersi de răspunsuri. Îmi place soluția cu trackEvent propusă de avram și nici redirecționarea propusă de alecs nu-i rea. Acum să văd care este mai simplu de implementat...

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de bampiru Vezi Post
    Uite o solutie viabila, dar trebuie sa stii sa programezi bine in JavaScript... poti folosi tagul IFRAME din HTML pentru a rula site-urile respective direct in site-ul tau si apoi sa monitorizezi tot continutul din IFRAME, eventualele click-uri care au loc pe acolo, timpul petrecut de utilizator, etc. Dar repet, trebuie sa stii ce faci Mult succes!
    sună puțin ”murdar” Sigur nu va influența cu nimic în mod negativ site-ul meu?

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    47

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Solutia propusa de Avram e cea mai buna. Si eu folosesc la fel. Doar ca poti face o smecherie ca sa nu faci asta manual pt fiecare link. Trebuie sa folosesti jQuery. Include jQuery in <head></head>. Apoi, imediat dupa <body> pune codul asta javascript:

Cod:
    <script type="text/javascript">
    jQuery(document).ready(function(){
      var localserver = "www.domeniu.com";
      jQuery("a").not("a[href^='http://"+localserver+"']").click(function(){
        jQuery(this).attr("target", "blank");
        var url = jQuery(this).attr("href");
        var hrefS = window.location.href;
        var hash = window.location.hash;
        var index_of_hash = hrefS.indexOf(hash) || hrefS.length;
        var hashless_url = hrefS.substr(0, index_of_hash);
        _gaq.push(['_trackEvent', 'Exit', 'External link - ' + hashless_url, url ]);
      });
    });
    </script>
    Si inlocuiesti domeniu.com cu domeniul tau. Apoi in google analytics o sa iti apara ceva de genu:

External link - http://www.domeniutau.com/pagina-de-...t-utilizatorul

Varianta asta e buna daca vrei sa track-uiesti toate link-urile externe, fie ca-i blogroll, articol in postare, powered by wordpress sau alte link-uri de genul.

Daca vrei doar sa track-uiesti link-uri din postari, atunci poti pune direct codul trackEvent pe onclick:

Cod:
    <a href="http://www.nytimes.com/blablabla" onclick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Exit', 'Post link', document.location.href]);">anchor text</a>
    Signatura lipsa

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    11th May 2011
    Locaţie
    Vârstă
    44
    Posturi
    69
    Putere Rep
    25

Implicit

Mersi mult pentru explicații!

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    Solutia propusa de Avram e cea mai buna. Si eu folosesc la fel. Doar ca poti face o smecherie ca sa nu faci asta manual pt fiecare link. Trebuie sa folosesti jQuery. Include jQuery in <head></head>. Apoi, imediat dupa <body> pune codul asta javascript:

Cod:
    <script type="text/javascript">
    jQuery(document).ready(function(){
      var localserver = "www.domeniu.com";
      jQuery("a").not("a[href^='http://"+localserver+"']").click(function(){
        jQuery(this).attr("target", "blank");
        var url = jQuery(this).attr("href");
        var hrefS = window.location.href;
        var hash = window.location.hash;
        var index_of_hash = hrefS.indexOf(hash) || hrefS.length;
        var hashless_url = hrefS.substr(0, index_of_hash);
        _gaq.push(['_trackEvent', 'Exit', 'External link - ' + hashless_url, url ]);
      });
    });
    </script>
    Si inlocuiesti domeniu.com cu domeniul tau. Apoi in google analytics o sa iti apara ceva de genu:

External link - http://www.domeniutau.com/pagina-de-...t-utilizatorul

Varianta asta e buna daca vrei sa track-uiesti toate link-urile externe, fie ca-i blogroll, articol in postare, powered by wordpress sau alte link-uri de genul.

Daca vrei doar sa track-uiesti link-uri din postari, atunci poti pune direct codul trackEvent pe onclick:

Cod:
    <a href="http://www.nytimes.com/blablabla" onclick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Exit', 'Post link', document.location.href]);">anchor text</a>

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    27th April 2011
    Posturi
    95
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de bampiru Vezi Post
    Am interpretat gresit ce vrea saramon ! solutia era pt monitorizarea utilizatorului pe celorlalte site-uri partenere, NU pe site-ul sau. Astfel, as merge pe solutia lui tymbark.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 7th November 2011, 01:51
  2. Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 28th August 2011, 13:22
  3. Cumpar clickuri/trafic catre site, inclusiv boti/autosurf
    De Serban Cristian în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 1st February 2008, 16:15

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte