Claudyou, la momentul lansarii site-ul avea aproximativ 12.000 de articole si in primele 6 luni au fost copiate cel putin 300 dintre ele. Era foarte greu sa stau sa verific, luam prin sondaj. Inainte de a-ti raspunde la intrebare, actiunile mele au fost:
- notificari transmise proprietarilor site-urilor sau firmelor de hosting. In 80% dintre cazuri continutul a fost eliminat de catre ei. Aici este foarte important un aspect, fiind vorba de un volum mare de continut pe care il aveam inainte de lansare, l-am inregistrat la ORDA. Am recomandat acest lucru in alte topicuri.
- site-urile mari nu raspund la notificari iar firmele care le gazduiesc dau un raspuns de genul "nu ne amestecam". Caz in care am facut report Google si rezultatele au fost bune (nu imediat, dureaza ceva).
- pentru a stopa cat de cat acest fenomen, am dezactivat click dreapta pe site. Stiu ca cine vrea poate copia in continuare, dar am eliminat secretarele de la diverse firme care inca n-au invatat cum.

Si acum sa-ti raspund. Probabil toate aceste actiuni cumulate m-au scapat de penalizari, poate si faptul ca cele cateva sute de articole care mi-au fost copiate nu reprezentau un procent foarte mare din total. Cat despre serp, se modifica odata cu eliminarea celor care copiaza. Odata ce ei nu mai apar in cautari pe acele subiecte, tu incepi sa cresti.