Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 33

Subiect: Probleme PayPal

Afișare hibrid

LuKian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Petrosani
    Vârstă
    40
    Posturi
    782
    Putere Rep
    30

Implicit Probleme PayPal

Buna ziua,

De curand am o problema cu paypal... sa va explic situatia...

Detin site-ul Bree.ro , prin 2011 - 2012 un utilizator si-a incarcat contul cu diverse pachete de credite pe site in valoare de 950 euro pe care le-a folosit cum a dorit pe site! (nu in totalitate dar considerabil oricum) plata find facuta prin metoda de incarcare PayPal. Bani i-am scos intre timp in contul atasat. La o luna dupa tranzactile respective ma trezesc cu balanta pe minus aproximativ 2000 euro... Uluit ii intreb pe cei de la PayPal ce sa intamplat si etc, nu mai tin minte exact dar stiu ca mi-au spus ca tranzactile au fost facute de pe un cont care avea atasat un card care nu ii apartinea persoanei respective sau ceva de genul si bani au fost inapoiati in contul respectiv + nu stiu ce comisioane pentru tranzactile respective care au dublat suma... vrajeli dinastea...

Le-am explicat toata situatia si etc si l-am spun; cum sa aibe un card care nu ia apartinut la contul sau de paypal , si cum poti sa il verifici cardul daca nu il ai.. pentru ca iti trebuie acces la contul/card-ul respectiv din cate stiu.... Si ce vina am eu ca persoana respectiva face nu stiu ce "jmenuri" si cum de perimite ei asemenea tranzacti si etc, Eu in schimbul acelor bani am oferit "ceva" nu trimite nimeni bani degeaba si dupa ii ia inapoi. E ca si cum ai cumpara dintr-un magazin diferite produse cu cardul si dupa sa iti recuperezi bani inapoi, iar magazinul sa ramana cu paguba.

In fine nu mai retin ce abureli mi-au mai spus dar le-am spus ca daca nu ma lasa in pace depun plangere la politie pentru acest lucru, si de atunci nu mai m-au contactat si nici nu am mai folosit acel cont de paypal.

Astazi ma suna o persoana de la fire-credit.ro care imi spune ca trebuie sa platesc 3000 de euro la paypal ca balanta contului meu este de -3000 euro , de la 950 euro cat a fost tranzactia si cat am scos eu din contul de paypal sa ajuns la 3000 euro...

Deja o ard aiurea astia... Adica eu fara nicio vina, pentru acei bani am oferit "ceva" trebuie sa platesc 3000 de euro pe care nici nu i-am vazut.

Ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc,
    Adrian
    Scriu prost gramatical.... dar totusi, fii pozitiv!

avram este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    7th May 2011
    Posturi
    1.361
    Putere Rep
    61

Implicit

Da-le banii, ca au si ei procent din recuperari . Negociezi si le dai inapoi aia 950 de euro.
    ░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Petrosani
    Vârstă
    40
    Posturi
    782
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de avram Vezi Post
    Da-le banii, ca au si ei procent din recuperari . Negociezi si le dai inapoi aia 950 de euro.
    Ce e de negociat , cum sa platesc 3000 de euro ca asa spune cineva? mi-au dat mie 3000 de euro , i-am furat eu 3000 de euro ? sau cum sa ii dau ? Asa poate sa spuna sa le dau 10.000 ... nu e asa simplu , odata ce este dovada tranzactia ca sunt doar 950 euro , si ca in schimbul lor eu am oferit "ceva".... o fi ei mari si tari , dar nu poate sa faca ce vrea, adica eu pentru "ala" platesc si 3000 de euro , raman si cu paguba, e corect asa?

Probabil o sa discut cu un avocat...

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de LuKian Vezi Post
    Ce e de negociat , cum sa platesc 3000 de euro ca asa spune cineva? mi-au dat mie 3000 de euro , i-am furat eu 3000 de euro ? sau cum sa ii dau ? Asa poate sa spuna sa le dau 10.000 ... nu e asa simplu , odata ce este dovada tranzactia ca sunt doar 950 euro , si ca in schimbul lor eu am oferit "ceva".... o fi ei mari si tari , dar nu poate sa faca ce vrea, adica eu pentru "ala" platesc si 3000 de euro , raman si cu paguba, e corect asa?

Probabil o sa discut cu un avocat...
    Din cate inteleg suma e destul de "reala":

950 platiti prin frauda (de platitor).
    pana la 2000 comisione si amenzi.
    pana la 3000 dobanzi si comisioane.

Gandestete ca e ca la fisc sau intretinere: ai de dat 50 mil la intretinere (fisc, etc), nu platesti 2 ani, se adauga dobanzi sau/si penalitati. La un moment dat vine o firma de recuperari creante dupa bani.

-----------------

Ceva miroase oricum, din cate stiu eu la plati problematice nu-ti pun tie "taxe" asa mari (950 la 2000 ?), iti cresc comisionul de procesare sau (dupa caz) iti inchid contul.

DAR: sunt banci internationale la care daca ai sold pe minus datorita unor plati debitate automat (curent, abonamente, etc), platesti "taxe" de 20-40 usd pe zi! Doar asa are sens. Ei au vrut sa debiteze cei 950, tu nu ii aveai si la un 30 euro pe zi, in 40 de zile sunt 1200+ valoarea datorata = ~2000. (e un exemplu)

Citeste prin termeni si comisioane.

-------------------

Faci o confuzie majora! Nu conteaza ce ai oferit tu, conteaza ca e chargeback pe plata, iar paypal nu-si poate recupera suma de bani, pentru ca tu nu o aveai in cont. Se considera ca te-au creditat cu cei 950 euro pentru toata perioada!

Gandeste "invers". Eu iti platesc 950 euro, tu-mi dai teapa, eu imi cer banii inapoi, tu ai contul pe 0, dar paypal ii plateste si e treaba lui paypal sa-i recupereze de la tine!

Paypal nu se joaca, tocmai de aceea ebay e atat de folosit: e greu sa dai teapa cu plata prin paypal! Toti prefera plata prin paypal, pentru ca iti poti recupera plata instant, la un eventual dispute!
    ----------------

Eu cred ca trebuie sa citesti asta sa intelegi ca ce am scris mai sus, e corect: https://www.paypal.com/hk/webapps/mp...-chargebackfaq

Eu inteleg asa: clientul tau a folosit cc fake. Tu trebuia sa platesti (conform regulilor PP pe care le-ai acceptat), dar aveai sold 0, asa ca cei 3000 euro sunt dobanzi si comisioane, deci II DATOREZI!

All sellers who accept credit card payments run the risk of being liable for chargebacks. Chargebacks are among the unfortunate costs of doing business. Many sellers factor this cost into their business risk model.
    Ultima modificare făcută de Tom; 16th May 2014 la 23:18.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Petrosani
    Vârstă
    40
    Posturi
    782
    Putere Rep
    30

Implicit

Tom eu vreau sa stiu de ce e vina mea si de ce sa platesc eu 3000 de euro ? am intrat eu singur in asta? am creat eu acesta situatie? m-am trezit ca un "utilizator" incarca in ceva "timp" de 950 euro , trebuia sa sun la politie pentru asta? sa incarcat si cu 200-300 de euro alte dati si etc, e un site de premii de unde iti cumperi premii cu punctele adunate.... Nu stiu cu ce am gresit eu , adica omu a incarcat , eu dupa un timp am scos bani ca asa e normal , si dupa o luna contul e pe minus dintr-o data cu 2000 de euro , pai ce vina am eu ? adica da , daca era pe minus 950 e ziceam; ma e suma omului, ori o dau inapoi , ori justific ca am dat ceva pentru ia, dar cand iti mai baga inca 1000 de euro in plus e corect?

puthre teapa sa zici ca accept ca am luat in cel mai rau caz platesc maxim 950 de euro bani pe care i-am luat , dar cum sa platesc 3000 de euro ? ca ei m-au bagat pe mine in stituatia asta nu am intrat eu , sa il traga la raspundere pe ala , ca ala a creat situatia asta , nu eu ca bun vanzator, vine unu cu treburi false si jemenuri si platesc eu pentru el bani pe care nu i-am vazut si raman si cu paguba ? pai ce tribunal in tara asta ii da dreptate? Asta inseamna ca eu ma duc dau teapa la toti care au platat prin paypal si dupaia ma kak pe ei ... ca tot ei raman de fraieri...

Odata ce ei accepta persoane cu carduri false sau etc, paypal impreuna cu cel care a pagubit PayPal sunt devina, si ei trebuie sa isi rezolve probleme, nu am de ce sa fiu eu vinovat pentru ca ei m-au tarat in asta.

HkSilviu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th June 2013
    Locaţie
    Valcea
    Posturi
    26
    Putere Rep
    24

Implicit

Ar trebui sa vorbesti si cu un avocat sa vezi ce zice despre problema asta. Eu iti recomand pentru plati pe viitor sa folosesti o firma pentru procesarea platilor (PayU,MobilPay) este mult mai sigur.

HkSilviu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th June 2013
    Locaţie
    Valcea
    Posturi
    26
    Putere Rep
    24

Implicit

Cel mai in masura sa iti zica cum este cel mai bine sa procedezi este un avocat. Mergi si discuta cu el cat mai repede, personal eu n-as plati acei 3000 de eur, iar pe viitor gandeste-te la o solutie cum sa faci sa nu mai fi pus in astfel de situatii.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

In fine nu mai retin ce abureli mi-au mai spus dar le-am spus ca daca nu ma lasa in pace depun plangere la politie pentru acest lucru, si de atunci nu mai m-au contactat si nici nu am mai folosit acel cont de paypal.
    Incearca sa intri in acel cont si vezi ce iti afiseaza.

Astazi ma suna o persoana de la fire-credit.ro care imi spune ca trebuie sa platesc 3000 de euro la paypal ca balanta contului meu este de -3000 euro , de la 950 euro cat a fost tranzactia si cat am scos eu din contul de paypal sa ajuns la 3000 euro...
    Esti sigur ca firma asta ii reprezinta pe cei de la paypal? Suna cam dubios.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Petrosani
    Vârstă
    40
    Posturi
    782
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    Esti sigur ca firma asta ii reprezinta pe cei de la paypal? Suna cam dubios.
    Pai altfel nu avea de unde sa stie ca balanta mea este negativa.. + ca stiau perioada respectiva si adresa de mail .. + ca m-au sfatuit intai sa vorbesc cu cei de la paypal.. Nu stiu sigur , dar si paypal e ca bancile, transfera situatile la recuperatori de genul... in schimbul unor comisioane cred.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc,
    Adrian
    Sa accepti faptul ca ai luat teapa. Asta in cazul in care nu ai acte prin care sa dovedesti ca ai livrat un produs de banii aia.

El are acte ca a platit. Tu ai acte ca ai livrat?
    Caut cu jingle.ro.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Probleme link and confirm card PayPal
    De Scribul în forumul PayPal
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 21st July 2014, 14:27
  2. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 15th November 2013, 04:04
  3. Probleme Paypal la achizitionarea de domenii
    De iuddavali în forumul PayPal
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 19th January 2012, 20:03
  4. Probleme PayPal