1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
LuKian
Ce e de negociat , cum sa platesc 3000 de euro ca asa spune cineva? mi-au dat mie 3000 de euro , i-am furat eu 3000 de euro ? sau cum sa ii dau ? Asa poate sa spuna sa le dau 10.000 ... nu e asa simplu , odata ce este dovada tranzactia ca sunt doar 950 euro , si ca in schimbul lor eu am oferit "ceva".... o fi ei mari si tari , dar nu poate sa faca ce vrea, adica eu pentru "ala" platesc si 3000 de euro , raman si cu paguba, e corect asa?
Probabil o sa discut cu un avocat...
Din cate inteleg suma e destul de "reala":
950 platiti prin frauda (de platitor).
pana la 2000 comisione si amenzi.
pana la 3000 dobanzi si comisioane.
Gandestete ca e ca la fisc sau intretinere: ai de dat 50 mil la intretinere (fisc, etc), nu platesti 2 ani, se adauga dobanzi sau/si penalitati. La un moment dat vine o firma de recuperari creante dupa bani.
-----------------
Ceva miroase oricum, din cate stiu eu la plati problematice nu-ti pun tie "taxe" asa mari (950 la 2000 ?), iti cresc comisionul de procesare sau (dupa caz) iti inchid contul.
DAR: sunt banci internationale la care daca ai sold pe minus datorita unor plati debitate automat (curent, abonamente, etc), platesti "taxe" de 20-40 usd pe zi! Doar asa are sens. Ei au vrut sa debiteze cei 950, tu nu ii aveai si la un 30 euro pe zi, in 40 de zile sunt 1200+ valoarea datorata = ~2000. (e un exemplu)
Citeste prin termeni si comisioane.
-------------------
Faci o confuzie majora! Nu conteaza ce ai oferit tu, conteaza ca e chargeback pe plata, iar paypal nu-si poate recupera suma de bani, pentru ca tu nu o aveai in cont. Se considera ca te-au creditat cu cei 950 euro pentru toata perioada!
Gandeste "invers". Eu iti platesc 950 euro, tu-mi dai teapa, eu imi cer banii inapoi, tu ai contul pe 0, dar paypal ii plateste si e treaba lui paypal sa-i recupereze de la tine!
Paypal nu se joaca, tocmai de aceea ebay e atat de folosit: e greu sa dai teapa cu plata prin paypal! Toti prefera plata prin paypal, pentru ca iti poti recupera plata instant, la un eventual dispute!
----------------
Eu cred ca trebuie sa citesti asta sa intelegi ca ce am scris mai sus, e corect: https://www.paypal.com/hk/webapps/mp...-chargebackfaq
Eu inteleg asa: clientul tau a folosit cc fake. Tu trebuia sa platesti (conform regulilor PP pe care le-ai acceptat), dar aveai sold 0, asa ca cei 3000 euro sunt dobanzi si comisioane, deci II DATOREZI!
All sellers who accept credit card payments run the risk of being liable for chargebacks. Chargebacks are among the unfortunate costs of doing business. Many sellers factor this cost into their business risk model.
Ultima modificare făcută de Tom; 16th May 2014 la 23:18.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.