Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 33

Subiect: Probleme PayPal

Chivu Mihai este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.128
    Putere Rep
    39

Implicit

Lukian...colegii de mai sus ti-au dat unele din exemple si solutiile, din parerile lor...sunt de acord cu ce a spus Tom..si are si logica. Nu trebuie sa ne dai noua explicatii...din pacate...trebuie sa te adresezi mai mult ca sigur unui avocat...dar totusi tind sa dau dreptate PayPal...
    Recomand cu caldura serviciile oferite de Mutari mobila

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    53
    Posturi
    622
    Putere Rep
    40

Implicit

@LuKian
    Variante:
    - platesti 3000 si ai scapat;
    - platesti 950 si pentru restul te judeci;
    - te judeci pentru toata suma.
    PP au ingrosat obrazul si s-au protejat prin termeni si conditii aruncand toata raspunderea pe umerii vanzatorului. Poti sa ingrosi si tu si sa nu platesti, insa e posibil sa se ajunga la o executare pana la urma, iar intre timp suma va mai creste, si inca mult.
    Inca o data se dovedeste faptul ca Paypal seller protection este FIX ZERO.
    Arunca o privire si aici: https://www.google.com/#q=paypal+chargeback+lawyer - poate gasesti vreun caz similar si vezi cum s-a finalizat.

Later edit: imi cer scuze ca am spus ca protectia vanzatorului in cazul tranzactiilor PayPal este zero, am fost optimist. Ar fi fost zero in cazul in care s-ar fi pus problema ca vanzatorul sa returneze doar ceea ce a primit, in cazul de fata 950 euro. Insa nu doar ca nu exista nicio protectie, ci vanzatorii sunt supusi unor riscuri financiare suplimentare celui de a returna suma primita. Citeste inca odata termenii si conditiile si vezi daca poti gasi o portita in favoarea ta, insa sansele sunt minime. Consulta un avocat, de preferat unul care a mai pledat in astfel de cazuri.
    Ultima modificare făcută de c_n_m; 17th May 2014 la 10:49.

LuKian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Petrosani
    Vârstă
    40
    Posturi
    782
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de c_n_m Vezi Post
    @LuKian
    Variante:
    - platesti 3000 si ai scapat;
    - platesti 950 si pentru restul te judeci;
    - te judeci pentru toata suma.
    PP au ingrosat obrazul si s-au protejat prin termeni si conditii aruncand toata raspunderea pe umerii vanzatorului. Poti sa ingrosi si tu si sa nu platesti, insa e posibil sa se ajunga la o executare pana la urma, iar intre timp suma va mai creste, si inca mult.
    Inca o data se dovedeste faptul ca Paypal seller protection este FIX ZERO.
    Arunca o privire si aici: https://www.google.com/#q=paypal+chargeback+lawyer - poate gasesti vreun caz similar si vezi cum s-a finalizat.

Later edit: imi cer scuze ca am spus ca protectia vanzatorului in cazul tranzactiilor PayPal este zero, am fost optimist. Ar fi fost zero in cazul in care s-ar fi pus problema ca vanzatorul sa returneze doar ceea ce a primit, in cazul de fata 950 euro. Insa nu doar ca nu exista nicio protectie, ci vanzatorii sunt supusi unor riscuri financiare suplimentare celui de a returna suma primita. Citeste inca odata termenii si conditiile si vezi daca poti gasi o portita in favoarea ta, insa sansele sunt minime. Consulta un avocat, de preferat unul care a mai pledat in astfel de cazuri.
    Multumesc pentru sfaturi,

Dar "ala" , care a creat toata situatia asta (din vina lui s-a facut creanta) ce pateste? nimic nu ? pe paypal il doare la ... ca doar e paypal, desi sistemul lor e de vina ca permite atasarea de carduri furate (sau cum or fi) ar trebui sa fie in condiitile lor o sanctiune pentru aceste perosane , nu tot vanzatorul sa fie devina fara nicio vina!
    Scriu prost gramatical.... dar totusi, fii pozitiv!

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    53
    Posturi
    622
    Putere Rep
    40

Implicit

Posibile cai de aparare/atac din partea ta:
    - compania de carduri sa suporte toate costurile (de aia are asigurare, sau asigurarea nu acopera cazurile legate de paypal?), de vreme ce a autorizat tranzactiile (am inteles ca nu a fost una singura, ci mai multe tranzactii intr-o anumita perioada de timp);
    - paypal ar trebui sa suporte dobanzile si comisioanele care sunt peste suma de 950 euro (tu datorezi suma incasata insa nu si celelalte costuri in cazul in care o returnezi mai tarziu - asta doar in cazul in care din termenii lor nu rezulta altfel);
    - daca chargeback-ul a fost facut pentru un motiv care tine de o frauda (utilizatorul a folosit un card care nu era al lui), atunci persoana care a fraudat ar trebui sa suporte toate cheltuielile decurse din faptele sale ilegale, insa pentru aceasta trebuie ca mai intai identificata + trebuie dovedit ca ea a facut tranzactiile frauduloase + trebuie ca tu sa o dai in judecata si sa recuperezi cheltuielile pe care le vei avea cu Paypal (nu uita ca tu esti primul raspunzator in fata Paypal deci tu va trebui sa platesti si abia apoi sa recuperezi de la cel care a fraudat) - toate astea cer insa foarte mult timp si nu exista nicio garantie ca vor fi duse la bun sfarsit;
    - dupa ce il depistezi pe cel care a facut frauda cadeti la intelegere ca el sa suporte toate cheltuielile pentru a inlatura plangerea penala (nu stiu daca este legal si posibil).
    Nu stiu in ce masura cele de mai sus pot sta in picioare in fata legilor, regulamentelor si termenilor si conditiilor paypal si a companiei de carduri, de aceea trebuie vorbit cu un avocat.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Petrosani
    Vârstă
    40
    Posturi
    782
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de c_n_m Vezi Post
    Posibile cai de aparare/atac din partea ta:
    - compania de carduri sa suporte toate costurile (de aia are asigurare, sau asigurarea nu acopera cazurile legate de paypal?), de vreme ce a autorizat tranzactiile (am inteles ca nu a fost una singura, ci mai multe tranzactii intr-o anumita perioada de timp);
    - paypal ar trebui sa suporte dobanzile si comisioanele care sunt peste suma de 950 euro (tu datorezi suma incasata insa nu si celelalte costuri in cazul in care o returnezi mai tarziu - asta doar in cazul in care din termenii lor nu rezulta altfel);
    - daca chargeback-ul a fost facut pentru un motiv care tine de o frauda (utilizatorul a folosit un card care nu era al lui), atunci persoana care a fraudat ar trebui sa suporte toate cheltuielile decurse din faptele sale ilegale, insa pentru aceasta trebuie ca mai intai identificata + trebuie dovedit ca ea a facut tranzactiile frauduloase + trebuie ca tu sa o dai in judecata si sa recuperezi cheltuielile pe care le vei avea cu Paypal (nu uita ca tu esti primul raspunzator in fata Paypal deci tu va trebui sa platesti si abia apoi sa recuperezi de la cel care a fraudat) - toate astea cer insa foarte mult timp si nu exista nicio garantie ca vor fi duse la bun sfarsit;
    - dupa ce il depistezi pe cel care a facut frauda cadeti la intelegere ca el sa suporte toate cheltuielile pentru a inlatura plangerea penala (nu stiu daca este legal si posibil).
    Nu stiu in ce masura cele de mai sus pot sta in picioare in fata legilor, regulamentelor si termenilor si conditiilor paypal si a companiei de carduri, de aceea trebuie vorbit cu un avocat.

Au fost mai exact , peste 100 de tranzacti , valoare maxima de incarcare este de 10 euro, el a incarcat in 2 saptamani sau ceva de genul , dupa care sa oprit! eu am scos banuti, iar la o luna cont a fost pus pe minus.. ce sa mai inteleg...

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de LuKian Vezi Post
    Au fost mai exact , peste 100 de tranzacti , valoare maxima de incarcare este de 10 euro, el a incarcat in 2 saptamani sau ceva de genul , dupa care sa oprit! eu am scos banuti, iar la o luna cont a fost pus pe minus.. ce sa mai inteleg...
    Ideea este urmatoarea: Daca tie ti se fura cardul si un X scoate 10k euro de pe el, banca ii returneaza si e paguba bancii. In cazul de fata un nene Y a platit cu un CC fake, propietarul a facut plangere, banca a platit si a cerut banii de la PP. PP a platit si a cerut banii de la tine, pentru ca ARE DREPTUL prin termeni si conditii.

Tu aveam 0 in cont, deci ai "primit" automat -950. Cand ai cont pe - (minus) la o banca se chiama ca te "crediteaza", iar asta costa (comisioane). Daca tu intrai in cont atunci, aveai doar 950 si TREBUIA sa-i platesti, conform reguli PP. Faptul ca tu nu ai intrat X zile, e problema ta, iar asta a dus suma la 2k, ulterior la 3k.

Legal, trebuie sa le dai banii, dar aici cred ca se poate gasii o cale de mijloc, pentru o suma mai mica.
    Avocat? Cine suporta costurile? Oricum pierzi, deci suporti si cheltuielile de judecata.

--------------------

DA, NU e normal ce a facut PP, dar in viata reala se intampla zi de zi. Daca tu acceptai un CEC in alb ca o "garantie" pentru produse de 50k euro si realizai ca e "teapa", era problema TA, te descuri singur. (caz real)

Daca tu esti Samsung si ai produse cu plata la termen (30 de zile), iar 100 de firme (clienti/distribuitori) intra in faliment, ghici ce? E paguba ta! (caz real)

Daca cumperi o masina furata, ghici ce? Suma pe care ai platit-o, e pierderea ta, pentru ca masina se duce la proprietarul inselat, iar tu pierzi toti banii. Tu mergi la politie si faci plangere, tu platesti cheltuieli, tu pierzi. (caz real)

Exact cum zice PP: face partea din "a face business".

Repet, NU e normal, dar asa e viata!

E normal sa stai 3h la coada sa platesti TAXE la stat? E normal sa-ti ridice masina si sa dai 8 mil sa o "recuperezi"? etc. (e real )
    Ultima modificare făcută de Tom; 17th May 2014 la 14:33.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

ce sa mai inteleg...
    Ca trebuie sa intelegi care sunt riscurile si sa te uiti cum fac altii antifrauda.
    In primul rand sa pui limite
    ex: nu primesti mai mult de x euro / zi , y euro pe luna de la acelasi cont
    Sa cresti limitele (dar nu cu mult) in cazul in care faci KYC (https://en.wikipedia.org/wiki/Know_your_customer)

Daca cineva a cheltuit la tine pe site 950 de euro si astia au fost toti banii incasati de tine pe perioada asta, inseamna ca faci ceva complet gresit. Tu ar fi trebuit sa te alarmezi cu mult inainte de paypal. Una e sa ai 90 de clienti si fiecare sa plateasca 10 euro, si alta e sa ai un sigur client care plateste 900 de euro pe un site care vinde produse/servicii cu risc mare de frauda.

Si mai trebuie sa intelegi ca esti singurul responsabil de situatie. Acum esti in perioada de negare.
    Trebuie sa treci peste asta, sa-ti dai seama ca ai gresit fundamental, ca cineva a profitat de naivitatea ta si sa-ti platesti greseala.

Life happens.
    Caut cu jingle.ro.

Marcous este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    12th March 2014
    Posturi
    431
    Putere Rep
    24

Implicit

Ce situatie aiurea. Si eu cred ca ar trebui sa ceri parerea unui avocat. Daca ai datele celui care a fraudat, poate il poti da in judecata .

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    7th October 2010
    Locaţie
    Petrosani
    Vârstă
    40
    Posturi
    782
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Tu aveam 0 in cont, deci ai "primit" automat -950. Cand ai cont pe - (minus) la o banca se chiama ca te "crediteaza", iar asta costa (comisioane). Daca tu intrai in cont atunci, aveai doar 950 si TREBUIA sa-i platesti, conform reguli PP. Faptul ca tu nu ai intrat X zile, e problema ta, iar asta a dus suma la 2k, ulterior la 3k.
    Ai inteles gresit, nu am vazut eu contul peste o luna de zile ca ii pe minus 2000 euro , dupa o luna de zile sa intamplat totul repede , intr-o ora , pac ..120 de mail-uri pentru fiecare tranzactie cate un mail, am vazut atunci in aceiasi zi, intru in paypal si vad ca e minus 2000 , pai de ce nu m-au anuntat; Domne platesti inapoi cei ai scos din cont sau suporti alte taxe, nu gata mi-au bagat totul pe gat dintr-o data. La fiecare tranzactie de 10 euro , iei o dublau 20 de euro. Ca na , taxe sau rasa lor ce erau. Pai anunta-ma ca nu am de unde sa ghicesc eu ca trebuie sa las bani in cont o luna ca poate tu ii vrei inapoi....sau un termen sau ... Nu asa e corect?

Adica cum , sa le platesc eu cheltuielile lor ca si-au dat ei sema ca o persoana a facut tranzactiile frauduloase si ca ei au acceptat aceasta persoana si tranzactile respective... cum vine asta? Deci ala a pagubit PayPal nu plateste nimic , PayPal a acceptat asta nu plateste nimic , si raman eu care am ca metoda de plata PayPal si platesc eu totul , foarte tare ce sa zic!
    Ultima modificare făcută de LuKian; 17th May 2014 la 16:04.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Ai inteles gresit, nu am vazut eu contul peste o luna de zile ca ii pe minus 2000 euro , dupa o luna de zile sa intamplat totul repede , intr-o ora , pac ..120 de mail-uri pentru fiecare tranzactie cate un mail, am vazut atunci in aceiasi zi, intru in paypal si vad ca e minus 2000 , pai de ce nu m-au anuntat; Domne platesti inapoi cei ai scos din cont sau suporti alte taxe, nu gata mi-au bagat totul pe gat dintr-o data. La fiecare tranzactie de 10 euro , iei o dublau 20 de euro. Ca na , taxe sau rasa lor ce erau. Pai anunta-ma ca nu am de unde sa ghicesc eu ca trebuie sa las bani in cont o luna ca poate tu ii vrei inapoi....sau un termen sau ... Nu asa e corect?

Adica cum , sa le platesc eu cheltuielile lor ca si-au dat ei sema ca o persoana a facut tranzactiile frauduloase si ca ei au acceptat aceasta persoana si tranzactile respective... cum vine asta? Deci ala a pagubit PayPal nu plateste nimic , PayPal a acceptat asta nu plateste nimic , si raman eu care am ca metoda de plata PayPal si platesc eu totul , foarte tare ce sa zic!
    Da, problema e ca au fost tranzactii de 10 euro, la care sunt taxe de chargeback. Era mai bine una singura de 950.

Da, repet, e aiurea, dar asta e viata, tine de faptul ca nu toti suntem corecti si nu toti ne gandim cum sa facem ceva corect. Cat timp exista hoti si tepari, cineva are de pierdut!

Corect sau nu, tu trebuia sa vezi cum faci. Cei 3000 sunt datorie, ii poti negocia, dar trebuie sa-i platesti, sau? Sau iti inchid contul, care nu cred ca e o problema majora. Nu cred ca raspunzi personal, mai ales daca contul era pe firma, de aceea cred ca se poate negocia.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Probleme link and confirm card PayPal
    De Scribul în forumul PayPal
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 21st July 2014, 14:27
  2. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 15th November 2013, 04:04
  3. Probleme Paypal la achizitionarea de domenii
    De iuddavali în forumul PayPal
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 19th January 2012, 20:03
  4. Probleme PayPal