Posibile cai de aparare/atac din partea ta:
- compania de carduri sa suporte toate costurile (de aia are asigurare, sau asigurarea nu acopera cazurile legate de paypal?), de vreme ce a autorizat tranzactiile (am inteles ca nu a fost una singura, ci mai multe tranzactii intr-o anumita perioada de timp);
- paypal ar trebui sa suporte dobanzile si comisioanele care sunt peste suma de 950 euro (tu datorezi suma incasata insa nu si celelalte costuri in cazul in care o returnezi mai tarziu - asta doar in cazul in care din termenii lor nu rezulta altfel);
- daca chargeback-ul a fost facut pentru un motiv care tine de o frauda (utilizatorul a folosit un card care nu era al lui), atunci persoana care a fraudat ar trebui sa suporte toate cheltuielile decurse din faptele sale ilegale, insa pentru aceasta trebuie ca mai intai identificata + trebuie dovedit ca ea a facut tranzactiile frauduloase + trebuie ca tu sa o dai in judecata si sa recuperezi cheltuielile pe care le vei avea cu Paypal (nu uita ca tu esti primul raspunzator in fata Paypal deci tu va trebui sa platesti si abia apoi sa recuperezi de la cel care a fraudat) - toate astea cer insa foarte mult timp si nu exista nicio garantie ca vor fi duse la bun sfarsit;
- dupa ce il depistezi pe cel care a facut frauda cadeti la intelegere ca el sa suporte toate cheltuielile pentru a inlatura plangerea penala (nu stiu daca este legal si posibil).
Nu stiu in ce masura cele de mai sus pot sta in picioare in fata legilor, regulamentelor si termenilor si conditiilor paypal si a companiei de carduri, de aceea trebuie vorbit cu un avocat.

Răspunde cu citat