2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
LuKian
Au fost mai exact , peste 100 de tranzacti , valoare maxima de incarcare este de 10 euro, el a incarcat in 2 saptamani sau ceva de genul , dupa care sa oprit! eu am scos banuti, iar la o luna cont a fost pus pe minus.. ce sa mai inteleg...
Ideea este urmatoarea: Daca tie ti se fura cardul si un X scoate 10k euro de pe el, banca ii returneaza si e paguba bancii. In cazul de fata un nene Y a platit cu un CC fake, propietarul a facut plangere, banca a platit si a cerut banii de la PP. PP a platit si a cerut banii de la tine, pentru ca ARE DREPTUL prin termeni si conditii.
Tu aveam 0 in cont, deci ai "primit" automat -950. Cand ai cont pe - (minus) la o banca se chiama ca te "crediteaza", iar asta costa (comisioane). Daca tu intrai in cont atunci, aveai doar 950 si TREBUIA sa-i platesti, conform reguli PP. Faptul ca tu nu ai intrat X zile, e problema ta, iar asta a dus suma la 2k, ulterior la 3k.
Legal, trebuie sa le dai banii, dar aici cred ca se poate gasii o cale de mijloc, pentru o suma mai mica.
Avocat? Cine suporta costurile? Oricum pierzi, deci suporti si cheltuielile de judecata.
--------------------
DA, NU e normal ce a facut PP, dar in viata reala se intampla zi de zi. Daca tu acceptai un CEC in alb ca o "garantie" pentru produse de 50k euro si realizai ca e "teapa", era problema TA, te descuri singur. (caz real)
Daca tu esti Samsung si ai produse cu plata la termen (30 de zile), iar 100 de firme (clienti/distribuitori) intra in faliment, ghici ce? E paguba ta! (caz real)
Daca cumperi o masina furata, ghici ce? Suma pe care ai platit-o, e pierderea ta, pentru ca masina se duce la proprietarul inselat, iar tu pierzi toti banii. Tu mergi la politie si faci plangere, tu platesti cheltuieli, tu pierzi. (caz real)
Exact cum zice PP: face partea din "a face business".
Repet, NU e normal, dar asa e viata!
E normal sa stai 3h la coada sa platesti TAXE la stat? E normal sa-ti ridice masina si sa dai 8 mil sa o "recuperezi"? etc. (e real
)
Ultima modificare făcută de Tom; 17th May 2014 la 14:33.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.