Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 21

Subiect: Solutie mobile, tablete

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    26

Implicit

Nu există cea mai bună soluție universal valabilă. Fiecare soluție are avantaje și dezavantaje. Simplitatea implementării și costurile inițial reduse pot fi anulate de dificultăți și costuri mari pe termen mai lung.

Soluția aleasă depinde de tehnologiile folosite, obiectivele urmărite și gusturile personale ale clientului/programatorului.

În toate cazurile, înainte de a implementa o soluție mobile, varianta pentru desktop trebuie să meargă brici. În caz contrar, orice modificare se face cu efort/buget mărit.

infoturism.ro nici nu are nevoie de variantă mobilă. Când dai 2000 euro pe o vacanță ai nevoie de un ecran cât mai mare și de cel puțin 3-4 tab-uri în browser (tripadvisor, amfostacolo, agentii, forum-uri etc etc); apoi ceri oferte agențiilor și fiecare ți le trimite după cum crede (text, pdf, word, excel) - lucruri care nu se pot face de pe mobil în timp ce mergi cu metroul. Trebuie evaluat dacă, pentru astfel de servicii, orice fel de trafic e și valoros.

designarti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    175
    Putere Rep
    25

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Nu are nevoie de variantă pentru mobil dacă nu are vizitatori mobili. Însă lucrurile nu stau deloc așa.

Site-ul nu se bazează doar pe ofertele alea, are o grămadă de conținut în spate, apelat de fel și fel de curioși. Iar, de obicei, traficul înseamnă succes.
    Procentual, estimez că un procent semnificativ apelează infotour de pe mobil/tabletă.

Am un site similar, cu informații din turism.

1. Windows - 69.69%
    2. Android - 17.57%
    3. iOS - 9.13%
    4. Alte sisteme mobile de operare - aproximativ 2%

Cu indulgență, mai mult de un sfert din vizitatorii mei vin de pe mobil/tabletă. Și nu am un site responsive, deocamdată, dar lucrez la unul pentru că îmi imaginez ce plăcere au utilizatorii mei când trebuie să facă scroll sau zoom. Este necesară o variantă mobilă, indiferent care ar fi aia.

Cea mai bună variantă pentru infotour este cea mai ieftină variantă. Accidental, știu cam ce există pe site și problema e destul de complexă. Trebuia gândită varianta de responsive de la bun început.

Pentru secțiunea de oferte este cel mai greu de făcut o variantă responsive, pentru că le permite utilizatorilor să adauge cam orice, inclusiv tabele. Pentru restul, galeriile foto trebuie regândite pentru responsive, la fel cum se întâmplă și cu google maps (se pot face responsive însă user experience se duce pe Dâmbovița la vale).

În concluzie, aș merge pe o variantă de mobil, fără subdomeniu m.infotour.ro. Aș gândi modificarea template-ului după detecția device-ului de pe care este apelat. Este sigur cea mai iefitnă variantă și nu ar pierde absolut nimic, doar că ar avea câteva modificări de făcut. Dacă adaugă câteva modificări (să le zicem minore) variantei de desktop, ar avea parte de un site absolut funcțional, optimizat din toate punctele de vedere.

Sper să nu mă înșel, nu-s un developer pur sânge, dar mi se pare de bun simț. Sper să fie și funcțională toată treaba.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de designarti Vezi Post
    apelat de fel și fel de curioși.
    Cam ce buget ai fi dispus să aloci pentru curioși? De obicei traficul înseamnă succes.

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    175
    Putere Rep
    25

Implicit

On:
    Nu știu dacă aș pune problema așa.
    Păi, cum faci diferența între curioși și cumpărători?
    Este un portal ce prezintă atât destinații, cât și oferte turistice. Una peste alta, este un site de conținut, nu un magazin online. Vinzi trafic, autoritate, conținut. Vinzi număr de vizualizări, nu vinzi membership (e fantastic de greu - nu ajungi faimos peste noapte). Proiecte de acest tip trebuie să culeagă, în primă instanță, expunere. Iar infotour se bazează pe ghidul turistic pentru a aduce trafic. Da, d-ăla pentru curioși.

Off:
    Orice curios poate să devină client, într-o zi

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    26

Implicit

Vinzi trafic, autoritate, conținut. Vinzi număr de vizualizări, nu vinzi membership
    1) cui vinzi?
    2) de unde vin ofertele de pe portal (cazare, sejururi, circuite, croaziere)?

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    175
    Putere Rep
    25

Implicit

UX este pentru toată lumea.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Confirm cele spune de designarti (25-30% din traficul meu este de pe alte device-uri decat desktop). Si va creste procentul, asta e tendinta. De aceea, trebuie sa ofer solutia user-ului, fie el doar curios sau interesat de oferte.

@gratian
    1. Nu inteleg intrebarea "cui vinzi"? Fix userilor care intra pe site. Emag cui vinde?
    2. Ce relevanta are de unde vin ofertele? Discutia era despre cum prezint cat mai usor ofertele, nu de unde vin.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Eu observ ca se face o mare confuzie intre mobil = telefoane mobile, smartphones si tablete. In acelasi timp exista nisa cu conversii pe mobil si nise "ca sa fie". Am avut acum o saptamana o discutie cu un client pe nisa de asigurari, care pe langa explicatiile despre "responsive" si "mobile", pe care le-am oferit, i-am explicat si un pic de real life. Cumparatorul de asigurari online, pierde minim 3 minute pentru un calcul rca, pe mobil acesta perioada de timp ajunge la 30 minute. Sta cineva sa calculeze? Merita investitia in refacerea tuturor calculatoarelor de preturi? cu siguranta NU. Asa ca eu am considerat ca este mai util sa ofere versiunea de desktop si "traficul" sa iasa si sa mearga la cei care ofera astfel de unelte, pentru ca "sincer", prefer sa se supere pe client ca nu are versiune de mobil, decat "sa-l injure" pe client ca a pierdut 30 de minute si webservice nu a functionat = fara preturi sau ca are o eroare de conexiune dupa 10 minute.

Acum, aceeasi discutie "de baza" este si la turism. Te intereseaza sa ai trafic "ca sa fie", sau trafic care sa converteasca? Cum se fac conversiile?

Daca tu aveai o solutie ecommerce, atunci totul era banal de simplu: activezi versiunea de mobil, sau cumpari un add-on. Tu ai ceva custom parca, asa ca eu zic sa te concentrezi pe alte detalii si sa lasi mobilul pentru urmatoarea versiune de site, cand sigur o sa schimbi platforma.

----------------

On:
    Este un portal ce prezintă atât destinații, cât și oferte turistice. Una peste alta, este un site de conținut, nu un magazin online. Vinzi trafic, autoritate, conținut. Vinzi număr de vizualizări, nu vinzi membership (e fantastic de greu - nu ajungi faimos peste noapte). Proiecte de acest tip trebuie să culeagă, în primă instanță, expunere. Iar infotour se bazează pe ghidul turistic pentru a aduce trafic. Da, d-ăla pentru curioși.
    Este nisa de ecommerce si era super simplu de creat site-ul pe un ecommerce. Oferte? Produse. Localitati? Categorii. etc.

Cat despre "vinzi trafic" este o poveste. "vinzi continut" ? Cui? Eu am renuntat la nisa tocmai pentru ca stiu raspunsul la "cui?"
    Ultima modificare făcută de Tom; 5th May 2014 la 20:03.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@ Tom, recunosc, sunt un pic in ceata cu cateva elemente (incerc sa vad dincolo de solutia tehnica in sine). Inca ma documentez, asa ca nu voi dezvolta ideea acum doar de dragul conversatiei.

Traficul ala, indiferent de unde vine (content sau oferte) converteste. Lucru confirmat de agentii, confirmat si de statisticile proprii. Stiu la ce te referi cand mentionezi zona de continut, am exagerat cand am inceput proiectul, acum daca tot exista, il las acolo. Zona aceea nu mai este prioritara, e facuta si asa ramane. Pe mine ma "doare" altceva: cum ii fac viata usoara user-ului care vrea sa faca rezervari? In varianta actuala trebuie sa fii masochist sa faci asta cu un telefon mobil (ma refer la cazul meu, nu la modul general).

Nu voi implementa maine solutia, indiferent care va fi ea. Dar este obligatoriu sa o iau in calcul (cu sau fara schimbarea platformei). Si in maxim 6 luni sa fie gata!
    Ultima modificare făcută de imagini; 5th May 2014 la 20:10.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    26

Implicit

Discuția s-a mutat în altă parte datorită afirmației că infoturism n-are nevoie de mobile. Alte site-uri din turism or avea, dar ăsta nu. Pachetele turistice trebuie să includă obligatoriu anumite elemente, altfel e jale.
    382 de site-uri din 552 verificate nu respecta legislația europeană

Având un site complex trebuie să iei în calcul mai multe aspecte, însă înainte de toate trebuie să știi clar:
    - cui folosesc userii de pe device-ul cutare (ție pentru AdSense, unităților de cazare, agențiilor)
    - ce anume le arăți (că nu vei arăta tot portalul pe telefon)

Abia apoi decizi ce tehnologie folosești. Dacă nu o faci la început, fiecare modificare ulterioară te va costa de 4 ori.

Trebuie să știi clar de unde îți vin ofertele, mai ales când reprezintă o proporție însemnată din conținut... să nu cumva să nu-ți mai vină. Și îți dau și argumete:
    - În România există un singur turoperator care oferă acces XML la oferte și care este cât de cât ok, însă are foarte puține destinații (3). Mai există unul, dar soluția e slabă spre foarte slabă. Așa că, una dintre cele mai grele activități ale unei agenții de turism este să-și actualizeze ofertele, care sunt în format word sau excel și sunt multe, enorm de multe. Îți faci iluzii că cineva va mai avea timp să posteze și pe alt site, contra cost și fără a avea garanția unui trafic de tip "membership", și dacă e altfel, la un moment dat renunță. Tu spui că ofertele convertesc; așa să fie; va fi la fel și când vei avea 50 de agenții? sau le pierzi pe toate?
    - Patroana Pensiunii Coana Veta din 2 Mai, chiar dacă are 4 clase, în 90% din cazuri îți va închide telefonul în nas și în 10% te va întreba pe ce loc ești la "cazare 2 mai" (trafic de tip "membership"); nu o interesează ce trafic ai tu din alte surse.

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Pe mine ma "doare" altceva: cum ii fac viata usoara user-ului care vrea sa faca rezervari?
    Îi afișezi un număr de telefon. În afară de cazare ce ar mai putea rezerva de pe telefon sau tabletă?

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Domeniu tablete expira in curand
    De Popescu Marian în forumul Domenii
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 27th March 2014, 08:12
  2. Content Writer -> Stiri/Review-uri Telefoane/Tablete
    De ZMY în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 19th November 2013, 09:51
  3. Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 25th July 2013, 00:12
  4. Cumpar linkuri nisa GSM/tablete/IT