Pagina 7 din 20 PrimulPrimul ... 5678917 ... UltimulUltimul
Rezultate 61 la 70 din 195

Subiect: Cei mai simpli pași pentru a ajunge in prima pagina Google / cum anulezi penalizarile

CDK
    CDK este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Vârstă
    43
    Posturi
    94
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Ovidescu Vezi Post
    A explicat si emm si poate am ajutat si eu putin in descrierea a ce (abia) incepe sa insemne SM pentru SEO. Vremurile in care SEO era detinut doar de cativa indivizi tehnici, inteligenti si abili ca CDK(il dau pe el exemplu fiind initiatorul discutiei de fata), incep sa se schimbe. Eu stiu cateva exemple de bloguri de nisa care n-au facut deloc SEO clasic si stau foarte bine in cautari, comparativ cu websites optimizate si cu backlinking serios. Se bazeaza doar pe articole de peste 700-800 cuvinte, publicate zilnic si date pe SM. Ce linkuri au adunat intr-un an de la lansare sunt doar chestii naturale, fiindca scriu bine, placut si documentat. Poate ca unii dintre noi, daca-si incordeaza muschii intr-un concurs, pot sa-i faca sa dispara de pe primele pagini, pentru cateva keywords, dar pentru performanta globala a website-ului ar fi irelevant.
    Eu as paria oricand ca SM va conta din ce in ce mai mult in urmatoarea perioada, asta neinsemnand ca tehnicile SEO clasice nu mai au eficacitate, ci ca tabloul devine putin mai amplu.
    Trebuie să fii foarte atent la felul în care abordezi problema. Să spunem că ești pe o nișă cu competiție mică și nu folosești tehnicile SEO clasice deloc. În schimb promovezi domeniul tău prin rețelele sociale și acolo ai o expunere măricică. Aici poate intervini procesul de viralizare care îți va crește relevanța în SERP. Îmi este greu să explic doar tehnic ceea ce înseamnă așa că voi apela la exemple fictive.

1. Ai domeniul monitoareovidescu.ro prin care vinzi monitoare la cele mai mici prețuri.

2. Poziția ta în SERP este una foarte slabă.

3. Pe facebook încep să se împrăștie discuțiile despre site-ul monitoareovidescu și lumea află că pe acel domeniu se găsesc monitoare la cel mai mic preț.

4. În timp se creează un mic branding, care de fapt în cazul ăsta este memorarea aproximativă a unui nume de firmă sau al unui nume de domeniu.

5. Persoanele care doresc să își cumpere monitoare își amintesc că pe monitoare ovidescu sunt prețurile cele mai bune.

6. În același timp încep să apară persoane care să caute reviews despre firma/site-ul tău.

7. Persoanele de la punctele 5 și 6 vor începe să caute pe google site-ul tău și informații despre site-ul tău. Criteriile de căutare sunt în general cam așa: monitoareovidescu.ro, monitoare ovidescu.ro, monitoare ovidescu, monitoare calculator ovidescu, monitoare omidescu (greșeală intenționată), monitoare ovidescu teapa, monitoare ovidescu preturi, monitoare ovidescu review ș.a.m.d..

8. Căutările respective sunt destul de personalizate, așa că site-ul tău se va afla mai tot timpul pe prima poziție.

9. Oamenii vor da click pe linkul site-ului tău și google va considera că a fost o afișare corectă a rezultatului.

10. Google va atribui domeniului tău relevanță pe căutările făcute cu keyword-ul monitoare.

11. Domeniul crește natural, procesul de viralizare adăugând un nivel de relevanță foarte mare brandului tău pe nișa monitoare.

12. Observi o ușoară creștere și pe criteriul de căutare monitoare calculator, pentru că lumea a asociat această căutare cu brandul tău.

Asta este de fapt puterea social media în SEO pe lângă faptul că dacă ai puțin noroc vei primi linkuri de pe bloguri, din ziare online și alte surse măsurabile prin metoda clasică de ranking pe bază de backlinks. Este o metodă de branding pentru a genera căutări pe google, căutări care aduc vizite și un mare plus domeniului tău dpdv al relevanței. După cum spuneam în topicurile anterioare, Google își bazează algoritmul doar pe ce poate măsura și verifica. Să nu uităm că Facebook le-a tăiat celor de la Google o mare parte din accesul la informațiile despre membrii rețelei sociale și Google nu are destule date pentru a le folosi la rankingul SEO.

Tom: felicitări pentru ultima ta explicație.
    Ultima modificare făcută de CDK; 30th June 2013 la 22:40.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

@CDK asta este branding, in ultimul timp google a pus mai mult accent pe branding
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

CDK
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Vârstă
    43
    Posturi
    94
    Putere Rep
    35

Implicit

Mereu a pus accent pe branding, doar că acum nu mai ascund acest lucru.

Ovidescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    28th April 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    297
    Putere Rep
    30

Implicit

@CDK Plecasem de la Authorship (care e legat de SM) si ce inseamna el in rezultatele pe care le intoarce Google. Mai scriu odata, pentru toata lumea:
    Evident ca niste linkuri bune atarna mai greu in balanta, dar Authorshipul te scuteste, pe competitie mica, de grija asta. Combinat cu ajutorul vizual pe care aduce poza autorului, plus traficul targetat pe care-l aduce SM in mod direct, eu consider ca merita investitia.
    Ma opresc, fiindca nu vreau sa conving pe nimeni. Vom vedea peste 1-2 ani ce pondere va avea SM in rezultatele pe care le intorc motoarele de cautare. Eu cred ca vor fi din ce in ce mai integrate.
    Totul despre IT&C, pe Solutii PC. Stiri si tutoriale, reviews si recomandari de cumparare.

CDK
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Vârstă
    43
    Posturi
    94
    Putere Rep
    35

Implicit

Dacă mai ai ceva de zis nu trebuie să te oprești. Rostul discuției este să vină fiecare cu ideile și viziunile personale. Poate peste 2 ani se dovedește că eu m-am înșelat și tu ai avut dreptate și atunci discuțiile de aici îmi vor fi benefice.

Referitor la authorship ți-am dat răspunsul ceva mai devreme și coincide cu părerea ta. Eu am înțeles că te referi la domenii promovate prin toate sursele SM (twitter, fb etc) și includerea serviciilor Google nu își are rostul în discuție, pentru că toată lumea știe că își promovează ce au în curtea lor proprie încă de pe vremea când blogspot era o putere foarte mare pe piața blogurilor.

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    30th November 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    51
    Posturi
    1.343
    Putere Rep
    45

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

In analitic, google masoara traficul din social media.
    image.jpg

Nu are nevoie sa verifice backlink-urile, share-urile si like-uri unui domeniu ci activitatea social media. Un exemplu, un site are 10k unici pe zi, cati din ei vin din retelele declarate SM, daca ai un procent de x-y-5-7-10% sau mai mare, + activitatea lor pe site tau, bonce rate-ul lor, este posibil sa aiba un impact si sa te ajute cu un plus de valoare.
    Ultima modificare făcută de felix; 1st July 2013 la 07:24.
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de felix Vezi Post
    In analitic, google masoara traficul din social media.
    image.jpg

Nu are nevoie sa verifice backlink-urile, share-urile si like-uri unui domeniu ci activitatea social media. Un exemplu, un site are 10k unici pe zi, cati din ei vin din retelele declarate SM, daca ai un procent de x-y-5-7-10% sau mai mare, + activitatea lor pe site tau, bonce rate-ul lor, este posibil sa aiba un impact si sa te ajute cu un plus de valoare.
    @Felix,
    Cred ca nu-mi dau seama ce vrei sa spui. Aici nu vorbim de masurare, ci despre SEO si alte lucruri care afecteaza traficul, direct sau indirect, ca factori in algoritm cat si factori practici.
    Analytics inseamna masurare. Si ar trebui sa fie un tool NUMAI pentru masurare, (Analiza) iar datele sa nu fie folosite in alt mod. Desi, sunt aproape sigur ca G foloseste datele si pentru sine, dar in moduri pe care nu le dezvaluie.

Oricum, ma foarte indoiesc ca foloseste aceste date in ranking. Asta ar crea dezavantaje imense unui site care decide sa NU folosesasca analytics. Si s-ar fi aflat deja.

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    30th November 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    51
    Posturi
    1.343
    Putere Rep
    45

Implicit

@emm, am dat doar cu presupusul, daca google face doar analiza din analitics, de ce te favorizeaza in serp un bounce rate mic si pentru ce il calculeaza?
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de felix Vezi Post
    @emm, am dat doar cu presupusul, daca google face doar analiza din analitics, de ce te favorizeaza in serp un bounce rate mic si pentru ce il calculeaza?
    Bounce rate il poate analiza din mai multe surse, bara google, chrome
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Geany este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    58
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de CDK Vezi Post

Regula nr. 10:

Mâncați sănătos și nu mai folosiți bold pe cuvintele cheie din paginile voastre
    Am citit toate posturile din topic insa revin la prima ta postare. Vreau sa ma asigur ca am inteles corect: Sa nu mai folosim deloc bold pe cuvintele cheie, sau te refereai sa folosim cu masura?

In rest, eu sunt de acord cu cele 10 reguli (chiar daca nu le-am aplicat intocmai), chiar si cu regula nr. 1, care ar putea sa para mai ciudata. Eu am evitat din instinct sa folosesc Google Analytics, il am doar pe un singur site. Insa am folosit Google Webmaster Tools pentru toate site-urile.

Despre penalizari, deocamdata nu ma intereseaza cum se scapa de ele, neavand site-uri penalizate, iar ideea cu primul backlink, contextual, pe o pagina cu PR egal sau mai mare de 5 + rel="me", este ceva nou pentru mine.

Eu voi testa metoda, cam peste o luna, cu un site nou - o sa urmez intocmai pasii pe care i-ai descris. Multumesc pentru informatii.
    Ultima modificare făcută de Geany; 1st July 2013 la 16:51.

Pagina 7 din 20 PrimulPrimul ... 5678917 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Prima pagina la Google cu numai 30 linkuri
    De stefaniavoiku în forumul Link Building
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 31st March 2012, 21:59
  2. Negocieri: prima pagina in google
    De Sorin Frumuseanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 8th February 2011, 09:29
  3. cum aduci un site pe prima pagina in google
    De daniweb în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 19th June 2009, 01:47
  4. Disparitie prima pagina din indexul Google
    De mobshop în forumul Google
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 10th February 2007, 08:27
  5. Caderi de pe prima pagina de la Google
    De dary5ro în forumul Google
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 11th December 2006, 19:04

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.