29th June 2013, 19:26
1 out of 1 members found this post helpful.
@CDK.
Daca penalizarea este pentru over optimization ( % mare de links pe un(anumite) keywords), ai 2 variante simple:
1. Elimini din linkuri = scade %
2. Aduci linkuri = se schimba %
De ce sa scoti site-ul si sa pierzi un an cu el?
Daca ai acces la links, e si mai simplu. Daca nu, ceri frumos sa le scoata, si spre suprinderea mea, unii chiar le scot. Pentru cei care nu le scot, adaugi links, si dai disavow, indiferent daca merge sau nu.
In ambele variante, ai trafic, mai mic pentru o perioada, dar nu tii site-ul 1 an pe "bara". Daca linkurile sunt catre pagini interne, e banal
Cat despre blackhat, e alta discutie.
Offtopic:
Sunt mai multe tipuri de seo, eu il prefer pe cel "pe bani", si nu pe cel de "freelancer". In cateva cuvinte: prefer sa platesc un link, decat sa platesc pe cineva sa-mi puna un link (gratuit). Blackhat este pentru cei platiti sa puna links gratis, si pe mine nu ma intereseaza subiectul. Sunt in schimb mii de useri pe forum, pe care ii intereseaza. Linkurile de pe site-uri facute sa-ti dea links sunt 0. Un link acolo este doar pentru diversificare de anchora (ce vb mai sus), dar fara alte beneficii.
Dupa aproape 3 ani de seo, am invatat ca seo este simplu, cand ai buget. Daca nu ai buget, devine complex, stresant si in majoritatea cazurilor, sunt doar bani aruncati pe geam.
Cum rankez un site prin metode simple, gratuite, ieftine, sunt topicuri pentru cei care fac seo pentru ei si nu inteleg ca timpul este pe bani, nu e gratis!
Daca stai 5 ore sa obtii un link, bun, gratis, pretul lui este 5 ore X (x lei/ora), iar valoarea lui in timp tinde spre 0 = sanse mari sa dispara, sau sa fie deindexat. 1000 euro/luna /160 ore = 6.25/ora. X 5 = 31.25 euro acel link
Daca cele 5 ore le-ai folosii pentru a obtine un venit, si acel venit de 31 euro l-ai investi intr-un link, valoarea lui este mult mai mare, doar prin premiza ca acel link STA (ramane), plus alte beneficii (contextual, editabil, etc.).
Cei 1000 pot fi 2-3 sau mai putini, numarul de ore, poate fi 1-2 sau 10, fiecare stie cat dureaza gasirea unui link, bun, dar gratuit.
Cat valoreaza un link, ce insemna link bun, de cate am nevoie... asta se numeste strategie seo.
Parerea mea.
Ultima modificare făcută de Tom; 29th June 2013 la 19:35.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
30th June 2013, 10:56
3 out of 3 members found this post helpful.
Authorship, influenta Google+, prezenta locala in Maps sunt probabil chestiuni ale viitorului apropiat. Sunt deja aici, dar influenta lor mai are nevoie de timp sa creasca.
Va pot spune ce stiu eu, niste informatii relativ insider la care am acces. E vorba de oameni care au ridicat sute de situri, cu experienta hands-on si echipe. Va pot spune ce zic ei, ca nu ma costa. Din pacate nu pot oferi sursa, asa ca nu ma bateti pentru asta. Nu luati neaparat de bun ce spun aici, verificati si voi.
Oamenii sustin ca FB este luat in calcul in algoritm, la fel ca si celelalte retele sociale; dar foarte putin. Este posibil ca pur si simplu prezenta naturala in FB sa produca acest efect. Ma foarte indoiesc ca FB ofera acces lui G la datele sale interne, fiind concurentul lor major si un soi de vis urat pentru Google. Iar Like si restul, evident sunt prea usor de spamat.
Situatia e putin diferita in cazul lui G+. Pentru ca e un proiect intern, extrem de drag lui G. Desi este un factor minor inca, totusi efectul lui este crescut in comparatie cu FB. Evident, nu intamplator. Aici eu personal ma astept ca pe viitor efectul sa creasca, dintr-un motiv logic si imbatabil: More money to Google. Simpla prezenta in G+ creste ranking-ul, deci e mai bine sa ai o pagina decat sa nu ai una. Totusi se pare ca numarul de fani nu creeaza asa mare diferenta next. (ma astept ca pe viitor acest efect sa creasca).
Prezenta in Google Local (maps) este chiar importanta pentru cautarile locale. Efectul lor consta intr-un boost clar, important, pe zona locala. Nu altundeva. Am mai scris in alta postare de ce asta este bun pentru un business. Insa Google Local e irelevant pentru cei care fac situri de trafic ridicat si cauta sa monetizeze acest trafic, cu alte cuvinte oameni de internet care nu fac si partea de business offline. Deci depinde pe care baricada sunteti. La local business insa se adauga Rating & Reviews. Daca ai reviews bune, si rating ridicat, esti boost-at fara discutie.
Authorship se pare ca este deja un factor foarte important. Poti si fara, dar pe anumite nise s-ar putea sa nu tina. Efectele sale insa, se vad doar in cazul in care ai un authorship cu adevarat ridicat. Nu e suficient sa postezi 50 de articole pe niste bloguri. Oamenii de varf dintr-o anumita industrie, sunt urmariti de toti ceilalti din acea industrie, au carti publicate, apar pe sute si mii de situri, insusi faptul ca numele lor apare peste tot in conexiune cu nisa le creeaza un boost. De fapt, pe nisele pe care exista astfel de authors, ca sa creezi un site care sa urce realmente in top, ai nevoie de un authorship pe masura. Stim deja ca, link-urile naturale din situri de autoritate ridicata sunt cele mai bune. Astfel de autori, obtin cel mai bun juice cu putinta, iar intreg profilul lor "trazneste" a natural, si authorship index vine sa valideze situatia. In astfel de situatii, locul 1 iti este garantat.
Si acum ceva ce nu e informatie relayed,
In ce priveste SEO vs Social Media, cred ca aici confundam electricitatea cu gravitatia. Amandoua sunt forte, dar complet diferite. Depinde cum sunt folosite si la ce pot fi folosite.
Faza importanta, insa, scapa multora. Si anume ca aproape 75% din interfata search Google este deja ocupata cu altceva decat organic. Cand te uiti la pagina, in toate zonele importante vezi Adwords, harta din dreapta cu magazinele locale, frumos scoase in evidenta cu picatura colorata, samd. De multe ori, in primul ecran, pe zonele de concurenta incepanad de la mica spre medie singurul rezultat organic care apare este locul 1 din organic! Un fleac, l-au ciuruit pe organic, dpdv al userului. Deci, dpdv practic, probabil jumatate din trafic se duce catre Adwords, catre rezultatele locale, catre listingurile Google Boost (paid) etc. In Romania efectul nu e foarte foarte vizibil, pt ca nu suntem asa dezvoltati economic si concurenta globala e slaba, in vest insa, situatia e foarte clara.
Nu se intelege ca search-ul, desi va continua sa existe, va fi mereu diluat de astfel de alte produse non-organice. De ce? Pentru ca asta se vrea. Cauti un produs? Nu te mai chinui prin zeci de pagini sa gasesti un furnizor. Uite aici lista mea de clienti PPC, selecteaza unul, crede-ma, eu sunt Google si stiu ce ti se potriveste.
Va voi spune si experienta mea, aici directa si personala, cu dezindexarea unui site. Am avut unele situri banate (disparute din index). Nu a fost manual ban, ci automatic, mai mult pe content slab si link profile indoielnic, si nu pe ceva blackhat. Nu am schimbat ns, nu am schimbat nimic. E posibil ca "stricarea" ns sa accelereze totusi procesul.
Ceea ce am facut a fost sa pun 1-page placeholder pe domeniu. Dupa cateva luni, domeniul a reaparut in cautari. Din acest moment, procesul s-a desfasurat exact cum spune OP. Link-urile vechi functioneaza, te duci direct #1, dupa care dupa scurt timp pici undeva mai la coada si stai acolo o vreme. In cazul meu a fost mereu cam spre 3 luni. Daca continui sa adaugi cateva link-uri pe parcurs, chiar si putine, dupa vreo 2-3 luni brusc te duci pe locul 1 si ramai acolo. Deci procesul asta mi se pare descris destul de precis.