Citat Postat în original de MrBogdan Vezi Post
Am urcat anul asta cu 2 site-uri din domeniul jocurilor rapid pe primele pozitii google, cu seo nu foarte mult si continut unic pe mai multe cuvinte cheie. Eu unul sunt pt domeniile EMD cel putin pt aceasta nisa.

In ceea ce priveste intrebarea lui adriant: un emd poate sa devina brand daca are un nume de domeniu care poate fi retinut usor, exact cum a spus si Catalin Cerga.
Eu sunt de parere ca EMD-urile rankeaza mai bine decat un brand general, dar depinde si foarte mult de nisa abordata. Daca te orientezi catre un site pe care doresti sa vinzi produse sau servicii, consider brandul mult mai important decat emd-ul, mai ales pe nise complexe. Spre ex, ai mai multe sanse sa fii tinut minte daca ai un nume scurt brandabil, si in acelasi timp ai si o doza de incredere crescuta, decat daca ai un exact match gen, exemplul lui doro, "masinidespalatieftine.ro" sau mai rau, masinidespalatieftine.org.
In cazul jocurilor, este un pic diferit. Aici nu lucrezi direct cu oamenii, media de varsta a celor care intra este destul de scazuta, de cele mai multe ori nici nu conteaza daca domeniul este .org .net sau .be, daca esti in primele cautari, va fi accesat cu siguranta, iar rata de conversie va fi in functie de tema siteului, indiferent de numele domeniului.

Astfel ca, este indicat sa te orientezi catre emd-uri, avand un plus la rankare, acolo unde monetizarea si informatia, nu sunt direct legate de incredere, nume domeniu, brand, etc. In schimb pentru siteurile de comert, de consultanta sau de servicii, este indicat sa fie un nume cat mai pozitiv, cat mai de incredere, de preferat pe un domeniu .ro